شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۵
نظرات: ۰
۰
-
درآمدی که چینی‌ها از جنگ روسیه به جیب زدند!

رصد‌های اقتصادی و مالی کارشناسان بین‌المللی نشان می‌دهد که دولت چین بیشترین بهره را از شرایط جنگی «بایدن ـ پوتین» برده است.  

ابوالقاسم قاسم زاده: جنگ در اوکراین که در آغاز آن همه دولت‌ها و بسیاری از صاحبنظران سیاسی بر این باور بودند که طولانی مدت نخواهد شد و پس از گذر چندماه از طریق «تفاهم سیاسی» آمریکا و روسیه پایان خواهد گرفت، همچنان در اوکراین ادامه دارد و با گذشت نزدیک به دو سال از این بحران، کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس و سراسر کشورهای اروپای شرقی را درگیر کرده است و در صحنه سیاست بین‌المللی هم شکاف عمیق با مفهوم «شرقی ـ غربی» ایجاد شده است؛ به ویژه که سیاست جنگی دولت بایدن در بحران تایوان، صف آرایی نظامی جدید چین در برابر آمریکا را رقم زده است.

پدیده‌ای که اغلب سیاستمداران مستقل و صاحبنظران سیاسی ـ امنیتی، خطر رویارویی جنگی چین و آمریکا را هشدار می‌دهند و همزمان عبوراز مرحله کنونی و رویارویی با «سلاح اتمی» هشدار خبری است که از سوی دبیر کل سازمان ملل و... در رسانه‌های بین‌المللی تکرار می‌شود.

اکنون دولت اوکراین در حالی که کشورش را با وعده‌های حمایت نظامی، مالی و سیاسی ـ امنیتی آمریکا و اتحادیه اروپا وارد جنگ کرد، چندان امیدی به آمریکا و دولت‌های آلمان، فرانسه و انگلیس ندارد. حاصل این جنگ تا امروز، نزدیک به 10 میلیون آواره جنگی، ویرانی سراسری در کشور و نابودی زیرساخت‌های اصلی اوکراین است.

از سوی دیگر دولت‌های فرانسه، آلمان و انگلیس نیز دچار بحران‌های مالی، اجتماعی و سیاسی ناشی از طولانی شدن جنگ در اوکراین شده‌اند.

از سوی دیگر همه رصدهای اقتصادی و مالی کارشناسان بین‌المللی نشان می‌دهد که دولت چین بیشترین بهره‌ را از شرایط جنگی «بایدن ـ پوتین» برده است.

کافی است اخبار حضور سیاسی ـ اقتصادی چین در خاورمیانه را قبل و بعد از گذر طولانی جنگ «بایدن  ـ پوتین» در اوکراین رصد کنید. 

پدیده دیگری که از طولانی شدن جنگ در اوکراین در صحنه بین‌المللی ظهور کرده، جایگاه نظری و عملی سازمان ملل متحد است که اکنون از زبان دبیر کل این سازمان در رسانه‌های بین‌المللی نه تنها آشکار شده است و مدام خطر آشفتگی در نظام بین‌المللی را  هشدار می‌دهد؛ تا آنجا که مفسران برجسته سیاسی در غرب می‌گویند که طولانی شدن جنگ در اوکراین، زنگ زوال سازمان ملل متحد و به ویژه شورای امنیت آن را به صدا در آورده است. وزیر خارجه آلمان هفته گذشته به صورت علنی گفت: «این ساختار سازمان ملل و شورای امنیت آن دیگر کارایی ندارد و باید در آن تغییرات اساسی انجام شود!»

در چنین شرایط آشفته و بحران زده ناشی از امتداد جنگ در اوکراین، رئیس جمهوری کشور بلاروس «الکساندر لوکاشنکو» یکباره و علنی اعلام کرد «اگر اوکراین حمله‌ای به بلاروس انجام دهد، در استفاده از سلاح اتمی علیه اوکراین تردید نخواهد کرد!»

همزمان آشفتگی در شروع رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری در آمریکا در حالی که «بایدن» از حزب حاکم «دمکرات» به خاطر زوال عقل و هوشیاری، سوژه خبری روزانه شده و «ترامپ» از حزب «جمهوریخواه» به خاطر بازگشایی پرونده ضدملی او در شورش در زمان ریاست جمهوری‌اش دادگاهی شده، خبر اول در آمریکا و اروپا است.

در چنین شرایطی دیروز دفاع آمریکا اعلام کرد:گلوله‌های تانک از جنس اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین عرضه کرده که بخشی از کمک نظامی و بشردوستانه به ارزش یک میلیارد دلار به این کشور است پس از اعلان این خبر، وزیرخارجه آمریکا به اوکراین رفت. سرگئی ریایکوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز گفت: ارسال تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده از سوی آمریکا به اوکراین، اقدامی جنایتکارانه است. بر این خبرها، اخبار کودتا در چند کشور آفریقایی و بیرون راندن فرانسوی‌ها در این کشور ـ بحرانی که ماکرون گرفتار آن شده است ـ را اضافه کنید.

در یک کلام مجموعه رصد اخبار بین‌المللی نشان می‌دهد که «آشفتگی در نظام بین‌المللی» شاخص و علنی شده است.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی