اطلاعات نوشت: سخنگوی دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: هر چقدر بتوانیم روابط و همکاریهای بین المللی را ارتقا و گسترش دهیم حتماً وضع اقتصادی کشور بهتر خواهد شد.
فاطمه مهاجرانی با تاکید بر اینکه رفع تحریمها برای ما معنادار است به شرطی که اثربخش باشد و اثر آن را بتوان در زندگی مردم دید، گفت: قسمت زیادی از افزایش قیمتها ناشی از بار روانی و قیمتهای انتظاری است. کاهش کنونی قیمت ارز هم گواهی بر همین مدعاست.
وی یادآور شد: تردیدی نداریم که اگر کیک اقتصاد ما بزرگتر شود قیمتها کاهش پیدا میکند و ثبات اقتصادی بیشتر خواهد شد. به همین دلیل هم مذاکرات شکل میگیرد تا بر مبنای منافع ملی و منافع مردم پیش رود.
نقش روسیه در مذاکرات
سخنگوی دولت درباره احتمال نقشآفرینی روسیه در پیشبرد مذاکرات، گفت: نقش روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت برای ما مهم است. همکاریهای نزدیک هستهای بین ایران و روسیه وجود دارد که طبیعتاً نقش مهمی را به مسکو در این گفتگوها می دهد.
مهاجرانی درباره شایعات پیرامون انتقال اورانیوم غنی شده از خاک ایران هم گفت: برخی دیگر از موضوعات قابل گفتگوست اما این موضوع از جمله مسائلی است که جزو خط قرمزهای ایران محسوب میشود.
وی در ادامه درباره روند انجام مذاکرات و کیفیت تداوم آن هم گفت: اصولا از فرایندهای فرسایشی استقبال نخواهیم کرد. دور دوم مذاکرات خوب بود و در فضای سازنده شکل گرفت. ما به دنبال یک توافق خوب که منافع ملی مردم را حفظ کند، هستیم. درست است که در زمان خیلی تعجیل نداریم ،ولی قائل به موضوعاتی که بخواهد فرسایشی و انرژیبر باشد، نیستیم و اعتقاد داریم که رسیدن به یک توافق خوب با حفظ منافع ملی ما در کوتاه مدت مقدور است.
سخنگوی دولت درباره احتمال سرمایهگذاری خارجی به ویژه شرکت های آمریکایی در ایران هم گفت: ورود سرمایهگذاران از کشورهای دیگر نیاز به یک سری تمهیدات دارد که بخشی از آنها نیاز به اصلاح زیرساختها دارد. امیدواریم هرچه زودتر شاهد ایجاد ثبات در قانونگذاری باشیم.هیچگاه مانع ورود سرمایهگذاری کشورهای دیگر در داخل نبودیم اما ملزم هستیم فضا را برای شفافیت بیشتر باز کنیم و امیدواریم هرچه زودتر شرایط به نفع مردم ایجاد شود.
هیچ امری را به مذاکرات گره نمیزنیم
مهاجرانی همچنین با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه در دولت از ابتدا، برنامه رسمی رئیسجمهوری بود و اکنون هم در دستور کار است، گفت: دولت بدون نگاه به نتیجه مذاکرات، روند کاری خود را ادامه میدهد و آییننامهها را مصوب و ابلاغ میکند. تاکید میکنیم هیچ امری را به مذاکرات گره نمیزنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره سفر اخیر مقام عربستانی به تهران، گفت: راهبرد دولت گسترش روابط با کشورهای همسایه و تعمیق روابط با کشورهایی است که قرابت فرهنگی زیادی با آنها داریم. در این میان عربستان نقش ویژهای دارد و نگاه راهبردی به این کشور داریم و بر منافع مشترک با عربستان معتقدیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: این سفر از جهات مختلف اهمیت ویژهای برای ما داشت. فرستاده ویژه پادشاه عربستان آقای خالد بن سلمان حامل پیغام پادشاه عربستان بود. این سفر از یک سفر معمولی فراتر بود و گفتگوهای مهمی صورت گرفت که نشان از عزم جدی و اراده در عربستان برای تقویت و تعمیق همکاریها با ایران است.
مهاجرانی یادآور شد: این موضوع نشان میدهد مسیری که در زمینه تثبیت اراده محکم ایران داشتیم به درستی طی شده است و توانستیم در معادلات منطقهای نقش مهمی را به درستی ایفا کنیم. دولت با بهرهگیری از این ظرفیت بهشدت به دنبال تقویت دیپلماسی منطقهای و تعریف همکاریهای جدیتر با کشورهایی مثل عربستان به دلیل فصل مشترک دینی و مذهبی است.
تغییر ساعت رسمی کشور
وی با اشاره به موضوع تغییر ساعت رسمی، گفت: لایحه تغییر ساعت رسمی در صحن مجلس مورد بررسی قرار گرفت و طبیعتاً در زمینه استفاده بهینه از نور طبیعی و تطابق با تغییرات افق که به صورت فصلی اتفاق میافتد طراحی شده است؛ همانگونه که در بسیاری از کشورها هم این موضوع مورد توجه قرار میگیرد .
سخنگوی دولت ادامه داد: با تغییر ساعت معادل یک نیروگاه ۱۲۰۰مگاواتی صرفهجویی در مصرف برق خواهیم داشت. طبیعتا چنانچه این لایحه به تصویب برسد ساعت کار جابجا میشود و دوباره در اول مهر به سر جای خود بازمیگردد.
مهاجرانی درباره تداوم ارائه کالابرگ الکترونیکی هم گفت: سیاستهای تسکینی و به نوعی کاهش فشار اقتصادی بر مردم از جنس کالا برگ جزو موضوعاتی است که با مدل های مختلف از قدیم امتحان شده و
تاثیرش را بر سفرههای مردم نشان داده است. اراده نظام بر این است که کالابرگ الکترونیکی کمافیالسابق ادامه پیدا کند و امیدوار هستیم که محقق شود.
کنترل ریزگردها با منشأ خارجی با تقویت دیپلماسی
وی در ادامه با اشاره به لزوم مقابله با پدیده اقلیمی ریزگرد گفت: دولت از اینکه شهروندان ما در برخی از استانها دچار مشکل آلودگی هوا بهواسطه ریزگردها میشوند، بسیار متأسف است.
بررسیهای ما نشان میدهد که کانون این ریزگردها خارج از کشور، به ویژه عربستان است؛ در همین زمینه دبیرخانه ملی مبارزه با گرد و غبار در سازمان حفاظت از محیط زیست فعال شده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که میتواند به کنترل ریزگردها با منشأ خارجی کمک کند، تقویت دیپلماسی محیط زیست است که با همکاری وزارت خارجه در حال پیگیری است. در جلسهای که خانم انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست حضور داشتند، بر موضوع مهار کانونهای گرد و غبار تأکید شد و در حال طراحی و تعریف یک پروژه مشترک با سازمان برنامه توسعه ملل متحد( (UNDPبرای ایجاد سامانههای پایش و هشدار سریع مخاطرات طبیعی هستیم . مهاجرانی ادامه داد: برای مقابله و مهار پدیده ریزگرد با منشا داخلی هم موضوع کار آبخیزداری و آبخوان داری در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است .