به گزارش «اطلاعات آنلاین» به دنبال کمبود برق و شروع خاموشی ها در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۵۰ ، روزنامه اطلاعات وقت در این باره نوشت: مردم میگویند برق ضعیف است ولی اداره برق معتقد است مصرف مردم زیاده شده و تولید نیروگاهها به نسبت افزایش مصرف کافی نیست.
سرعت افزایش مصرف برق در تهران با شتابی بیشتر از تولید نیروی برق از طریق توسعه نیروگاهها بالا میرود و در مسابقهای که در این مورد میان مصرف کنندگان برق و وزارت آب و برق در گرفته همواره برد با مردم بوده و کارشناسان نظر میدهند که اگر در این مورد فکر و برنامه حساب شدهای اجرا نشود بهزودی هم چنانکه افزونی مصرف نیروی فوقالعاده نیروگاه فرحآباد را تحت تاثیر قرار داد، نیروگاههای شهریار و منجیل نیز تکافوی احتیاجات مردم شهر تهران را نخواهد کرد.
به این منظور است که در بعضی شبها برای کاهش بار نیروگاهها در اوایل شب برق معابر بعضی محلاب قطع میشود و این برنامه برای آن اجرا میشود که برق منازل خاموش نشده و به زندگی مردم لطمه ای وارد نیاید. با این وجود ولتاژ برق در محلات کم بوده و برق منازل ضعیف است.
یکطرف
شرکت برق منطقهای به ماموران خود دستور داد تا در صورت امکان و لزوم دادن خاموشی موضعی در روشنائی خیابانها همواره یکطرف خیابان را خاموش نمایند. مسئولان برق میگویند اجرای این دستور موجب خواهد شد که با وجود دادن خاموشی در محلات عملا در شهر تاریکی پیش نیاید.
۲۷۰ خیابان
شرکت برق منطقهای در دویست و هفتاد خیابان اصلی تهران حدود سی هزار دستگاه چراغ روشنایی نصب کرده که هزینه نصب آنها بالغ بر سیصد میلیون ریال بوده و تنها در سال گذشته چهار هزار و سیصد پایه چراغ در تهران نصب شده است. در تهران علاوه بر پایههای جدید و لامپهای بخار جیوه حدود یکصد و هشتاد هزار پایه برق معمولی نیز موجود است که آنها نیز معابر را روشن میکنند ولی نور خیره کننده ندارند.
شب هنگام برای روشن شدن لامپهای تهران پانصد و چهل هزار کیلووات ساعت برق لازم است برابر این مصرف نیروی لازم در مدت ماه برای روشن کردن تهران به شانزده میلیون کیلووات ساعت بالغ میشود.
مقایسه
مهندسان و مقامات برق میگویند نسبت و شتاب افزایش مصرف برق در تهران از تولید نیروی جدید برق و نصب نیروگاهها به مراتب بیشتر است. در روزی که کارخانه فرحآباد نصب میشد کارشناسان هرگز تصور نمیکردند که در مدت چند سال نیروی این کارخانه عظیم تکافوی مصرف برق شهر تهران را ندهد. در این مدت با آنکه تولید نیروی برق از طریق سدها و نیروگاهها افزایش یافته ولی به سبب افزایش مصرف تکافوی احتیاجات شهر را نکرده است.
نیروگاهها
اکنون در اطراف تهران دو نیروگاه بسیار عظیم تولید برق ساخته میشود که در هر دو حرارتی است یکی از این دو نیروگاههای در شهریار کرج و دیگری در منجیل نصب میشود که نیروی آنها از طریق شبکه سراسری به تهران انتقال داده خواهد. کارشناسان برق را عقیده بر این است که اگر نسبت افزایش مصرف برق در تهران به ترتیبی که اکنون دیده میشود بالا برود در این صورت نیروی مراکز برق منجیل و شهریار نیز تکافوی احتیاج مردم را نخواهد کرد.
شبکه
همزمان با نصب دو نیروگاه جدید در اطراف تهران و شبکه سراسری حامل نیروی برق شرکت برق منطقه ای تهران نیز اقدامات لازم برای توزیع نیروی برق معمول کرده و در نظر است حدود سه هزار کیلومتر کابل در زیر اراضی تهران کشیده شد.