به گزارش اطلاعات آنلاین، اولین مانور نظامی مشترک چین و مصر برگزار شد. حضور نظامی چین به گفته کارشناسان در خاورمیانه و شمال آفریقا میتواند موجب تغییرات ژئوپولیتیکی وسیعی شود که قطعا این اتفاق به نفع آمریکا نخواهد بود. چین و مصر اولین مانور مشترک نظامی-آموزشی خود را تحت عنوان عقابهای تمدن ۲۰۲۵ انجام دادند. در این رزمایش جتهای جنگنده نیروی هوایی چین همراه با هواپیماهای هشدار اولیه، سوخت رسان و انواع بالگرد حضور داشتند و نیروهای نظامی دو کشور کنار هم رزمایش را مدیریت کردند.
رزمایش نیروهای نظامی چین و مصر بر اساس توافق قبلی میان دو ارتش انجام شد و هدف آن ترویج دوستی و اعتماد متقابل نامیده شد.
اگرچه چینیها حضور خود در رزمایش را برعهده گرفتن مسوولیت بینالمللی نامیدند، اما آمریکا به شدت از این حادثه ابراز نگرانی کرده است، چراکه مصر متحد سنتی آمریکا بوده و آمریکا هم چین را دشمن شماره یک خود میداند.
در این رزمایش بیسابقه که از اواسط آوریل تا اوایل ماه مه ادامه دارد، شاهد اعزام نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق چین به مصر هستیم که شامل حداقل پنج هواپیمای ترابری Xian Y-۲۰ بوده که جنگندههای پیشرفته را به قاهره تحویل داد. به دلیل شایعات مداوم مبنی بر اینکه مصر ممکن است به جنگنده J-۱۰C {رقیب اف ۱۶ آمریکایی} به عنوان یک افزودنی بالقوه برای نیروی هوایی خود نگاه کند، این رویداد علاقه شدیدی را برانگیخته است، اقدامی که میتواند چشم انداز ژئوپلیتیکی خاورمیانه را تغییر دهد.
در حالی که هدف این رزمایش تقویت «همکاری عملگرایانه» و «افزایش اعتماد و دوستی متقابل» اعلام شده، اما پیامدهای آن بسیار فراتر از یک رزمایش معمولی نظامی است که نشاندهنده جاهطلبیهای رو به رشد چین در منطقهای است که مدتها تحت تأثیر نفوذ غرب و روسیه شکل گرفته است.
حضور هواپیماهای جنگی چین در مصر، متحد کلیدی ایالات متحده و محور ثبات خاورمیانه، در واشنگتن و فراتر از آن، موجب ناراحتی رهبران غربی شده است.
گفتنی است J-۱۰C، یک جنگنده چندمنظوره نسل ۴.۵، نشاندهنده برتری قابلیتهای هوافضای چین است که استقرار آن در مصر میتواند بر قصد پکن برای نمایش فناوری نظامی خود به خریداران بالقوه تاکید کند.