مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» درباره تاثیرگذاری مذاکره ایران و آمریکا بر مناسبات بازارهای داخلی، اظهار داشت: نکته مهمی که پسامذاکرات باید به آن توجه داشت این است اگر توافق ۱۰۰ درصدی هم حاصل شود، نمی توان انتظار داشت که در کوتاه مدت کاستی های و کمبودهای موجود در فضای اقتصادی رفع و رجوع می شود. در واقع سوای این که مراودات سیاست خارجی پیچیده و غیرقابل پیش بینی هستند، کاهش مشکلات بازار اقتصادی هم پروسه ای زمان بر خواهد بود. این را نباید فراموش کرد که در گذشته، تاثیرات مثبت برجام نزدیک به ۲ سال طول کشید.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس دوازدهم با اشاره به روند کاهشی قیمت ها در بازارهای طلا، سکه و دلار طی روزهای اخیر گفت: این روند، نشان از گره گشایی دارد. با این حال، دیپلماسی بازی های زیادی دارد و برای تداوم روند کاهشی قیمت ها، نیازمند تفاهم در حوزه سیاست خارجی هستیم.
او با اشاره به اینکه فرآیند مذاکرات هنوز به طور رسمی آغاز نشده است، افزود: آنچه اهمیت دارد، این است که باید از تجربه برجام درس بگیریم و همه امور داخلی را به مذاکره گره نزنیم. بررسی وضعیت اقتصادی کشور موید این است که «بحران» فقط دلیل بیرونی ندارد. به این معنی که مشکلات داخلی هم نظیر سوءمدیریت، مصرف گرایی، کسری بودجه و ... علل درونی تنگنای اقتصای هستند که اگر برطرف نشوند، قطعا با این توافق هم نمی توانیم گرهی از گره های اقتصادی را باز کنیم.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: در شرایطی که مذاکره با آمریکا دنبال می شود ، نیازمند برنامه ریزی هستیم تا با اعمال تغییرات جدی در نوع مدیریت داخلی، مقدمات ترمیم فضای اقتصادی را فراهم کنیم. نکته مهم دیگر هم این است، اگر بتوانیم، مدیریتی صحیح در داخل داشته باشیم، به مذاکره کنندگان این فرصت را خواهیم داد تا در گفت و گوها با طرف های خارجی دستِ بالا را داشته باشند و با شرایط بهتری با طرف مقابل تبادل نظر کنند.
این نماینده مجلس با اشاره به شعار سال تاکید کرد: سرمایه گذاری مردم در تولید نیز می تواند به طور ملموسی مشکلات را کم کند. اما تحقق این مهم الزام های زیادی را می طلبد. به عنوان مثال برای اینکه جامعه به تزریق سرمایه های خود به اقتصاد کشور ترغیب شود، لازم است راه اندازی زیرساخت ها جدی گرفته شود. به هرحال تجهیز زیرساخت ها می تواند منجر به ثبات در اقتصاد شود و در نتیجه شاهد کنترل تورم و همچنین کاهش نوسانات بازار باشیم تا از این طریق مردم درباره حفظ ارزش سرمایه شان به اطمینان خاطر برسند.
طغیانی یادآور شد: در سال جاری «تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه» باید جدی گرفته شود و همه برنامه ها در همین راستا پیگیری شوند. به هرحال برای اینکه به رشد ۸ درصدی برسیم با مانع های زیادی مواجه شده ایم. به همین دلیل توجه ویژه به سرمایه گذاری باید اولویت باشد. در نتیجه باید اذعان داشت، بهره وری در ظرفیتهای موجود، رونق صادرات و واردات و همچنین عملیاتی کردن برنامه هایی را که برای توسعه ضروری هستند، به عنوان هدف های مهم پیگیری شوند تا شاهد رهایی اقتصاد از مانع های پیش رو باشیم.