جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۱
نظرات: ۳
۰
-
احمد بخشایش اردستانی و عباس مقتدایی

احمد بخشایش اردستانی و عباس مقتدایی دو نماینده مجلس و از اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات دیدگاه‌های خود را بیان کردند و احتمال توافق میان ایران و آمریکا را بالا دانستند.

فرارو نوشت: مذاکرات ایالات متحده و ایران در شرایطی پیگیری می‌شود که با هر کنش و واکنش مقام‌های سیاسی دو طرف، حجم بالایی از گمانه زنی‌ها درخصوص آینده و چشم انداز مذاکرات مطرح می‌شود. این گمانه زنی‌ها گاه، خوشبینانه و گاه بدبینانه‌اند، اما در نهایت همه چشم‌ها به اخباری دوخته شده که بعد از هر جلسه مذاکره از سوی نمایندگان ایران و آمریکا رسانه‌ای می‌شود.

«احمد بخشایش اردستانی» و «عباس مقتدایی» اعضای کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دوازدهم شورای اسلامی به تحلیل شرایط موجود پرداخته‌اند:

احمد بخشایش اردستانی: معتقدم ایران و آمریکا به توافق دست پیدا می‌کنند

احمد بخشایش اردستانی گفت: «به چند دلیل فکر می‌کنم ایران و امریکا به یک توافق دست پیدا می‌کنند. دلیل نخست این است که پس از ۴۷ سال، نه ایالات متحده توانست ایران را منزوی کند و نه ایران موفق شد به طور کامل آمریکا را از غرب خاورمیانه اخراج کند. مسئله دوم انگیزه ترامپ است. ترامپ دفعه پیش نیز پیامی را برای مقام معظم رهبری ارسال کرد، اما ایشان نپذیرفتند. این بار ترامپ انگیزه پیدا کرده به اوباما (با سوابق برجام) بگوید من دیپلماسی را از تو بهتر بلدم و برجامی بهتر را شکل می‌دهم. نکته سوم رسیدن به موعد غروب برجام است. درواقع طی یکی دو ماه عادی به غروب برجام می‌رسیم و وضعیت عادی می‌شود، اما اروپایی‌ها نیز در این زمینه حساسیت‌هایی دارند و احتمال فعال شدن اسنپ بک وجود دارد؛ بنابراین شرایط به سمتی رفته که آمریکا وارد عمل شده و قرار است بر اساس محتوای برجام قرارهایی جدید گذاشته شود.»

وی در خصوص نظر مخالفان هر نوع مذاکره، افزود: «ما در سیاست‌های دفاعی کشور و بحث هسته‌ای بحثی نداریم و بر اساس فتوای رهبری، نیاز و تمایلی به بمب هسته‌ای نداریم؛ بنابراین احساس من این است که در خط کلی برجام به سمت یک توافق قابل قبول پیش خواهیم رفت. ما جامعه‌ای همگن داریم و بنابراین بسیار طبیعی است که عده‌ای هم با مذاکره مخالف باشند. دلایل مخالفان نیز متکثر است. برخی نان خود را از این وضعیت در می‌آورند و کاسب تحریم محسوب می‌شوند و برخی واقعا بر مبنای اعتقاد قلبی خود فکر می‌کنند ما نباید با ایالات متحده وارد گفت‌وگو شویم. اما این‌ها دلیل نمی‌شود که بگوییم هر که با مذاکرات مخالفت دارد، بد است. این موضوع نشان دهنده پویایی و انسجام و سرزندگی جامعه ما است. عده زیادی موافقند، عده‌ای مخالفند و برخی نیز ممتنع نظر می‌دهند؛ بنابراین نباید در این زمینه دغدغه داشته باشیم. آن چه که مهم است، مقامات مذاکره کننده و دستگاهی است که اجازه را صادر کرده و باید اصل کلی مذاکره را پیش ببرند. بسیار بعید است بعد از این که توافقی شکل بگیرد، کسی بخواهد با مذاکره مخالفت کند. تا مادامی که به نتیجه نرسیده‌ایم هر شخصی آزاد است درباره مذاکرات هر نظری داشته باشد.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: «من معتقدم اگر توافق شکل بگیرد، گرچه برخی تحریم‌های اولیه باقی می‌مانند، اما ایران می‌تواند نفت خود را بهتر بفروشد و بانک مرکزی شرایط بهتری پیدا می‌کند و همینطور پیش بینی می‌کنم بین ۳.۶ دهم، ۴ درصد و پنج درصد، غنی سازی انجام شود. همینطور آمریکایی‌ها درباره موشک‌هایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را داشته باشند، حساسیت دارند. در بخش هسته‌ای، نظارت‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی همیشه وجود داشته، اما شاید امریکایی‌ها می‌خواهند، خود برای نظارت وارد عمل شوند. نمی‌توان تضمین داد به محض شکل گیری مذاکرات وضعیت اقتصادی کشور عالی می‌شود، اما از نظر روانی، به نفع مردم است. مردم میبنند که تحت تاثیر مذاکره، نوسان‌هایی در بازار ارز رخ می‌دهد بنابراین اگر بتوانیم ارزش پول ملی را تحت هر عنوانی افزایش داده و بالا ببریم، به نفع جامعه خواهد بود.»

این مطلب را از دست ندهید: اعلام آمادگی گروسی: می‌خواهیم پُل میان ایران و آمریکا باشیم

عباس مقتدایی: سال ۱۴۰۴ سالی بسیار بهتر از ۱۴۰۳ در عرصه سیاسی و بین الملل خواهد بود

عباس مقتدایی گفت: «مذاکرات نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط و تقویت دیپلماتیک که می‌تواند صلح و امنیت را هم برای منطقه و هم برای تامین منافع ایران به ارمغان آورد، امادگی دارد. این قبیل مذاکرات بسته به آن که آیا به منافع ملت ایران منتهی می‌شود یا قرار است از آن سوء استفاده شود، مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. جمهوری اسلامی ایران، در شرایطی که به عنوان یک قدرت نوظهور منطقه‌ای شناخته می‌شود و از توانمندی‌های درونی و بیرونی برخوردار است، طی سال‌های گذشته برای دستیابی به رشد، توسعه و پیشرفت در عرصه‌های مختلف علم و فناوری تلاش کرده است. اکنون کشورمان به فناوری بومی و صلح آمیز هسته‌ای، مجهز شده است. این فناوری می‌تواند کاربردهای مختلف پزشکی، کشاورزی، تولید انرژی و امثالهم داشته باشد؛ بنابراین دغدغه‌ها و نگرانی‌های احتمالی در خصوص انحراف از صلح آمیز بودن این فناوری، با آمادگی ایران برای گفت‌وگوهای سیاسی و باز کردن دریچه‌ای برای دیپلماسی، کاملا قابل رفع است.»

وی افزود: «اگر امریکایی‌ها از فرصت به وجود آمده استفاده کنند، می‌توانند با جمهوری اسلامی ایران مذاکرات سودمندی داشته باشند که منافع ایران و مباحث مرتبط با انرژی هسته‌ای را شامل می‌شود و با سازمان‌ها و نهادهای بین المللی نیز مرتبط است. اکنون در جریان مذاکرات نیز همین نکته پررنگ و در کانون توجه است. آن چه که مردم در خصوص روند مذاکرات می‌پرسند این است که ایا این مذاکرات می‌تواند در معیشت مردم یا مسائل اقتصادی اثرگذار باشد؟ پاسخ واضح این است که جمهوری اسلامی ایران اساس به دنبال ایجاد آسایش و آرامش برای مردم و بهره گیری از ابزارها برای دستیابی به این هدف است.»

این نماینده مجلس تاکید کرد: «اگر طرف مقابل ما به دنبال زیاده خواهی و نادیده گرفتن منافع ایران یا در پی سواستفاده از فرصت دیپلماسی نباشد، قطعا این مذاکرات می‌تواند در ابعاد سیاسی و اقتصادی به نفع ملت ایران اثرگذار باشد، اما اگر طرف مقابل بنا بر بدعهدی و نادیده گرفتن پیمان‌ها یا سوء استفاده از موقعیت پدید آمده باشد، جمهوری اسلامی ایران آنقدر توانمند است که بتواند منافع خود را دنبال کند و راه‌هایی را برای توسعه و پیشرفت و بهبود معیشت ایجاد کند. هم اکنون رقبا، شرکا و نهادهای مختلفی وجود دارند که راه‌های گسترده تری را برای حوزه اقتصاد کشور باز می‌کنند و وضعیت سال ۱۴۰۴ بسیار بهتر از ۱۴۰۳ در عرصه سیاسی و بین المللی خواهد بود.»

برچسب‌ها

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسلمان IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
    انشاءالله یک توافق جامع صورت پذیرد و مردم ایران از این همه گرفتاری نجات پیدا کنند
  • کرامت. IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
    نه جونم ترامپ،اول،میخاد،دوستان،ایران،را،از،ایران،دور،کنه،و،ایران،که،تنها،شد و،بعد،با،دست،باز،و،راه،باز حمله،کند،
  • خداداد IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
    سلام آمریکا دوازده هزار کیلومتر راه دریایی رو نمیاد که چیزی گیرش نیاد اولا کشورهای حوزه خلیج فارس چپاول میکنه دوما از ایران می‌ترسه چون سرزمین ایران محل دفن سربازان آمریکا میشه ودر سال‌های آینده خواهد شد و اتاق فکر آمریکا به این موضوع واقف هست

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی