فصل هفتم سریال محبوب و پرمخاطب «پایتخت» حدود ۲۵ شب از شبکه اول سیما پخش شد؛ ۲۲ قسمت بعلاوه دو شب به طور خلاصه قسمتهای قبل و یک شب تکرار قسمت آخر و پشت صحنه و...هر قسمت هم ۳بار بازپخش شده است؛ قبل از هر قسمت میانگین ۱۰ تا ۱۳ دقیقه آگهی بازرگانی پخش شده است. هنگام شروع سریال هم ۳۰ تا ۴۰ ثانیه تبلیغ محصولات شرکت حامی تولید سریال پخش شده است. تلویزیون در میان پخش هر قسمت «پایتخت» نیز ۶ تا ۷ دقیقه آگهی بازرگانی پخش کرده است.
بعد از پایان سریال نیز حدود ۶ تا۷ دقیقه به طور میانگین تبلیغات پخش شده است. در واقع به طور میانگین حدود ۲۵ دقیقه آگهی برای هر قسمت سریال پایتخت از تلویزیون پخش شده است که ضرب در ۴ بار پخش در هر روز حدود ۱۰۰ دقیقه آگهی برای هر قسمت سریال از تلویزیون پخش شده است؛ ساعت ۲۲، ساعت ۱.۳۰ دقیقه بامداد، ساعت ۹ و ۱۵ روز بعد! ۲۵ شب پخش سریال یعنی ۲۵۰۰ دقیقه آگهی بازرگانی ناقابل! این دقیقه را در ۶۰ ثانیه ضرب کنیم عدد جالبی به دست می آید: ۱۵۰ هزار ثانیه! اگر با تخفیفهای ویژه نوروزی هر ثانیه آگهی بازرگانی در تلویزیون در شبکه اول سیما، در بهترین زمان و بهترین سریال صداوسیما را ۳۰۰ میلیون تومان محاسبه کنیم؛ میزان دریافتی و عایدی صداوسیما از یک سریال تلویزیونی عددی معادل ۴۵هزار میلیارد تومان است! یک و نیم برابر بودجه سال ۱۴۰۴! این عدد بدون محاسبه تبلیغات داخل سریال توسط بازیگران پایتخت است!
شاید پیمان جبلی بعد از سریال پایتخت متوجه شده باشد که ۳ سال مسیر تحول را اشتباه رفته و بهتر است مدیریت صداوسیما را به کاردانها و باتجربهها و آزمونپسدادهها بسپارد نه سایهنشینانی که با توهم مدیریت، برایش خیال میسازند و معتقدند تلویزیون و رادیو نیاز به مخاطب ندارد!
انتقاد از مدیریت جبلی و جلیلی بر سازمان صداوسیما، یکی از تکراریترین موضوعات رسانهها در سه سال گذشته بوده در حالی که بازگشت سریال پایتخت میتواند نوید بخش بازگشت چهرههای محبوب و کاربلد دیگری باشد که هم رسانه را میشناسند، هم محبوب مردم هستند و هم برای صداوسیما برگ برنده دوطرفه هستند؛ هم مخاطب و هم درآمد!
نگاهی به مخاطبان سایر سریالهای نوروزی تلویزیون در کنار برنامههای سرگرمی شبکههای مختلف موید این نکته هست که تقریبا تنها برنامه تلویزیون که در این مدت تماشا شده، سریال پایتخت بوده و هزینههای هنگفت برای سریالها و برنامههای دیگر تقریبا هیچ عایدی برای تلویزیون و مردم نداشته است؛ نگاهی به آمار بازدید برنامههای نوروزی تلویزیون در سایت رسمی صداوسیما یعنی «تلوبیون» موید این نکته تلخ بی توجهی مردم به برنامههای تلویزیونی تحت مدیریت تحولی این سازمان است!