پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۲
نظرات: ۶
۰
-
بحران آب

محسن موسوی خوانساری، کارشناس آب درباره بحران آب کشور می‌گوید: معاون اول رئیس‌جمهور یک کارخانه آهن را در نیشابور با وجود فرونشست‌های عظیم افتتاح کرد، مکرراً در ده سال اخیر همه اخطار دادند که در یزد، مشهد و نیشابور این صنایع آب‌بر را مستقر نکنید

انتخاب نوشت: محسن موسوی خوانساری، کارشناس آب می گوید در دولت از روزیکه سیاست انتقال آب به کنار صنایع پیاده شد و قرار شد آب را کنار معادن و صنایع بیاروند، فروپاشی خاک و هوای ایران آغاز شد. با وجود هزینه‌های گزاف در حال انتقال آب هستند. در منطقه‌ی کویری که چالش‌های فرونشست و هوایی وجود دارد، استقرار جدید صنایع با امید آب انتقالی کار درستی نیست. این صنایع انتقالی نیز بعد از ۱۵ سال فرسوده می‌شود.

موسوی خوانساری درباره‌ نقش صنایع در بحران آب به «انتخاب» گفت: صنایع به دو دسته‌ی آب بر و کم آب تقسیم‌بندی می‌شوند. نساجی و الکترونیک خیلی کم آب می‌خواهند و استقرار آنها در هر نقطه مشکلی ندارد. در مقابل صنایعی مانند پتروشیمی‌ها و ذوب آهن برای خنک کنندگی خودشان نیاز به آب زیادی دارند. هر تن آهن بیست متر مکعب آب مصرف می‌کند. اصولاً صنایع این چنینی مانند ذوب آهن و سرامیک که در یزد و حاشیه اصفهان خیلی هستند، استقرار مجددشان توصیه نمی‌شود. در مقابل مشاهده می‌کنیم که معاون اول رئیس جمهور یک کارخانه‌ی آهن را در نیشابور با وجود فرونشست‌های عظیم افتتاح کرد. مکرراً در ده سال اخیر همه اخطار دادند که در یزد و مشهد و نیشابور این صنایع آب بر را مستقر نکنید. صنایع آب بر برای استقرار جدید باید در حاشیه سواحل شکل بگیرد.

او افزود: در دولت آقای روحانی گفته شد که تصمیم دارند آب را کنار صنایع بیاورند که استراتژی بسیار اشتباهی بود. از روزیکه چنین سیاستی پیاده شد و قرار شد آب را کنار معادن و صنایع بیاروند، فروپاشی خاک و هوای ایران آغاز شد. با وجود هزینه‌های گزاف در حال انتقال آب هستند. در منطقه‌ی کویری که چالش‌های فرونشست و هوایی وجود دارد، استقرار جدید صنایع با امید آب انتقالی کار درستی نیست. این صنایع انتقالی نیز بعد از ۱۵ سال فرسوده می‌شود.

وی در رابطه با تلفات آب در مسیر انتقال بیان کرد: ما در مسیر انتقال ۳۰ درصد تلفات داریم. باید مسیر لوله‌ها اصلاح شود. برخی از این لوله‌ها متعلق به ۶۰ سال قبل است. مشکل دیگر ما ضایعات کشاورزی است. از سر مزرعه تا برداشت ۳۰ درصد از محصولات از بین می‌رود. اگر ۸۰ میلیارد مترمکعب آب مصرف کنیم، ۲۰ میلیارد آن ضایعات است. فقط ۲۰ درصد گندم‌ها به علت فرسودگی کمباین، از بین می‌رود.

وی درباره‌ی وضعیت سدهای اطراف تهران برای تابستان اظهار داشت: ورودی سد لتیان و سد کرج کم کم قطع می‌شود. وارد اردیبهشت که می‌شویم باید بارش کافی داشته باشیم، اما انتظار ورودی به سدها کاهش یافته است. امید ما به سد کرج و طالقان است. با این روند فعلی، آب کرج در مهر ماه به شدت دچار مشکل و جیره‌بندی شود. مصرف آب کشاورزی هم باید کنترل شود.

خوانساری درباره‌ی فقدان آموزش آب در مدارس و دانشگاه‌ها گفت: ما اگر سال پر آب یا کم آبی داشته باشیم تفاوتی ندارد. باید به مردم یاد دهیم که کم مصرف کنند. الگوی مصرفی ما در آب، اشتباه است. کار آموزشی و تبلیغاتی درستی هم انجام نشده است. در این شرایط که شاید تهران تا مهر در موضوع آب شرایط بسیار سختی پیدا کند، صدا و سیما حرفی نمی‌زند. مشکل ما کم آبی نیست، مشکل ما عدم آگاهی‌رسانی است. در مدارس و دانشگاه‌ها هیچ آموزشی درباره‌ی آب داده نمی‌شود. باید اعلام خطر کنند که چه وضعیتی پیش روی ماست.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • عبدالله IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
    هر چه زمان می گذرد روزگار اندوگین می شود.
  • مجیدرضا کتابدار IR ۲۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
    انتظار می رود تا دیرتر نشده سازمان اب گشت آب بان راه بیاندازد و حداق ستاد خبری تلفنی ۳رقمی وسایتی معرفی کنند تا نردم افراد بی انصاف که دایم حیات می شورند و ماشین چ اسراف علنی درآب را با غکس ومستند معرفی تا برخورد قاطع و جدی بشود. بی فرهنکی و نادانی و اختلال در خدمات مردم تا این حد باید مقابله شود و حق سایرسن توسط عده ای جاهل و شاید بیمار پایمال نشود.
  • رضا IR ۰۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۳
    خواهشا دیگه جواز ساخت آپارتمان توی تهران رو ندید ، داره منفجر میشه با این کمبود آب

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی