پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳
نظرات: ۱
۰
-
اگر آلرژی دارید این مواد غذایی را نخورید

آلرژی غذایی واکنش سیستم ایمنی بدن است که پس از خوردن برخی  از مواد غذایی آلرژی زا  به صورت مشکلات گوارشی، کهیر و تورم مجاری تنفسی بروز می یابد.  

آیا تا به حال بعد از خوردن غذا به علایمی همچون خارش و قرمزی پوست و یا تنگی نفس، سرفه و بی‌اشتهایی دچار شده اید؟ این علایم نشان از آلرژی غذایی دارد و ممکن است پس از مصرف غذا یا پس از چندین ساعت و در برخی مواقع بعد از چند روز ظاهر شود.

از نظر پزشکی، آلرژی غذایی یک واکنش غیرعادی و نامطلوب سیستم ایمنی بدن به مواد خاصی در غذاهاست. اما چرا این آلرژی در برخی از افراد ظاهر می شود و در برخی دیگر. کدام مواد غذایی آلرژی زا هستند؟

دکتر پژمان روحانی فوق تخصص گوارش و کبد و تغذیه کودکان در این باره به «اطلاعات آنلاین» گفت: آلرژی غذایی واکنش سیستم ایمنی بدن است که پس از خوردن برخی  از مواد غذایی آلرژی زا  به صورت مشکلات گوارشی، کهیر و تورم مجاری تنفسی بروز می یابد.  

وی با اشاره به افزایش دامنه آلرژی غذایی در دنیا، افزود: بررسی ها نشان می دهد، در سه دهه گذشته کشورهایی که از نظر تغذیه و نحوه زندگی به سمت سبک زندگی  کشورهای اروپایی و غربی حرکت کرده اند،   میزان بروز آلرژی در آنان افزایش پیدا کرده است. 

دکتر روحانی یادآور شد: در حال حاضر بین یک تا ده درصد جمعیت جهان به آلرژی غذایی مبتلا هستند که به نسبت آمار زیادی است. همچنین حدود شش درصد کودکان تا سه سال اول زندگی شان ممکن است، تظاهرات آلرژیک را نشان دهند. 

به گفته وی شایع ترین مواد آلرژی زا در کودکان پروتئین های موجود در شیر گاو و نیز آلرژی به تخم مرغ و یا آلرژی به بادام زمینی است.  

چرا آلرژی بوجود می آید؟ 

دکتر روحانی در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: آلرژی می تواند، پایه های ژنتیکی داشته باشد. مطالعات در جهان نشان داده، افرادی که آلرژی دارند، به احتمال زیاد در خانواده افرادی را دارند که آنان نیز به آلرژی مبتلا هستند. به عبارتی شانس ابتلا به آلرژی  در افرادی که در خانواده شان کسانی  را دارند که به این عارضه مبتلا هستند، دو تا ده برابر بیشتر است.  

وی افزود: در اینجا نباید از نقش روده به عنوان مهم ترین قسمت بدن که مواد آلرژی زا  را برای هضم و جذب وارد لایه های مختلف خود می کند، غافل شد. در برخی از مواقع میکروارگانیسم (میکروب) هایی که به نام فلور روده معروف هستند با تغییراتی که در غذا ایجاد می کنند، سبب التهاب در بدن می شوند. 

این فوق تخصص گوارش و کبد و تغذیه کودکان در ادامه یادآور شد:  این تغییرات در روده و التهاب  بوجود آمده به ویژه در  افرادی که زمینه ژنتیکی ابتلا به آلرژی را دارند، سبب بروز آلرژی می شود. بنابراین عواملی همچون محیط یعنی نوع تغذیه، تغییرات در روده  و عوامل ژنتیکی از عوامل  اصلی در بروز آلرژی به شمار می رود. 

کدام مواد غذایی آلرژی زا هستند؟ 

دکتر روحانی تصریح کرد: از مهم ترین مواد غذایی آلرژی زا می توان به تخم مرغ، سویا،کنجد، آجیل، ماهی و میگو اشاره کرد. همچنین گندم و برنج و محصولات مشتق از گاو  نیز جزو  مواد غذایی آلرژی زا قرار می گیرند. 

وی یادآور شد: ممکن است، بعضی از میوه جات مثل موز و کیوی یا انواع ملون ها نیز منشا بروز حسایت شود. از سوی دیگر بسیاری از مواد غیر خوراکی ممکن است، جزو دسته  آلرژن ها باشند، مانند آلرژی به گیاهان(پولن ها ) که ممکن است، آلرژی های تنفسی را ایجاد کنند.  

این فوق تخصص گوارش و کبد و تغذیه کودکان در مورد راه های درمانی آلرژی گفت: انجام  یک معاینه دقیق و پرسیدن شرح حال بیمار به پزشکان کمک می کند که تشخیص دهند، آیا علت بیماری فرد آلرژی غذایی بوده و در صورتی که پاسخ مثبت باشد، آلرژی غذایی به چه میزان در تظاهرات بیماری فرد موثر بوده است. 

وی در ادامه گفت: پس از تشخیص مهمترین راه درمان آلرژی حذف ماده آلرژی زاست. به عبارتی ساده ترین و بهترین راه درمان آلرژی نخست شناسایی ماده آلرژی زا  و سپس حذف آن از رژیم غذایی است  تا از این طریق بتوان علایم آلرژی را کنترل کرد.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی NO ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
    عالی بود🙏🏾.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی