دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
نظرات: ۰
۲
-
ضررهای تماشای تلویزیون

نتایج یک تیم تحقیقاتی نشان می‌دهد که رفتارهای بی‌تحرکی که باعث تحریک ذهنی یا تعامل اجتماعی می‌شود، مانند خواندن یا صحبت کردن با دوستان، برای عملکرد شناختی مفید است، در حالی که رفتارهای دیگر مانند تماشای تلویزیون یا بازی تاثیر منفی دارند.

به گزارش اطلاعات‌آنلاین به نقل از دیلی‌میل، نشستن زیاد می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از دیابت گرفته تا زوال عقل را افزایش دهد. اما دانشمندان دریافته‌اند که وقتی صحبت از محافظت از مغز در برابر زوال ناشی از افزایش سن می‌شود، برخی از فعالیت‌های کم‌تحرک هم ممکن است مفید باشند.

محققان دانشگاه استرالیای جنوبی سلسله‌مراتبی از زمان‌های گذرانی را که در حالت نشسته انجام می‌شوند، ایجاد کرده‌اند و می‌گویند برخی از آن‌ها اثرات مثبت بیشتری بر مغز دارند. اما نکته مهم این که خواندن، گوش دادن به موسیقی، دعا کردن، کاردستی، نواختن یک آلت موسیقی یا چت کردن با دیگران، در صدر لیست سودمند فعالیت‌هایی قرار دارند که گفته می‌شود از نظر ذهنی یا اجتماعی محرک هستند.

به باور دانشمندان، این رفتارها حافظه و توانایی‌های تفکر را بهبود می‌بخشد که به محافظت در برابر زوال عقل کمک می‌کند. اما بدترین مورد برای مغز تماشای تلویزیون و بازی‌های ویدیویی است!

نتایج بسیاری از تحقیقات نشان داده که تماشای طولانی‌مدت تلویزیون با کاهش ماده خاکستری در مغز مرتبط است که برای تفکر، استدلال، تصمیم‌گیری و بسیاری از عملکردهای مهم شناختی دیگر بسیار مهم است. مطالعات تصویربرداری نیز نشان می‌دهد که هر چه ماده خاکستری در مغز افراد کمتر باشد، مهارت‌های شناختی آن‌ها ضعیف‌تر است. کارشناسان معتقدند که این ممکن است به دلیل عدم تحریک باشد و باعث از بین رفتن اتصالات بین سلول‌های مغز می‌شود.

تیمی از محققان انگلیسی که اخیرا نتایج مطالعات خود را در مجله جرونتولوژی (Journals of Gerontology) منتشر کرده‌اند، اعتقاد دارند که افرادی که زمان بیشتری را صرف انجام فعالیت‌های بی‌تحرک ذهنی می‌کنند، در تست‌های شناختی بسیار بهتر عمل می‌کنند.

دکتر مدیسون ملو، یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی گفت: ما قبلا می‌دانستیم که فعالیت بدنی محافظ قوی در برابر خطر زوال عقل است. اگر می‌خواهید سلامت مغز خود را بهبود ببخشید، مطمئنا فعالیت بدنی باید در اولویت قرار گیرد. ولی تعویض یک رفتار بی‌تحرک با رفتار دیگر به سلامت مغز کمک می‌کند.

این تیم تحقیقاتی دریافت که رفتارهای بی‌تحرکی که باعث تحریک ذهنی یا تعامل اجتماعی می‌شود، مانند خواندن یا صحبت کردن با دوستان، برای عملکرد شناختی مفید است، در حالی که رفتارهای دیگر مانند تماشای تلویزیون یا بازی تاثیر منفی دارند. بنابراین، نوع فعالیت مهم است. در حالی که پیام «بیشتر حرکت کن، کمتر بنشین» مطمئنا برای سلامت قلب و مغز صادق است، تحقیقات نشان می‌دهد که در مورد عملکرد شناختی به رویکرد دقیق‌تری نیاز است.

دکتر ملو به افراد مسن توصیه کرد که فعالیت‌های منفعلانه‌تر را با فعالیت‌های جذاب‌تر، حتی اگر فقط به مدت پنج دقیقه در هر بار انجام دهند، در هم آمیزند.

 در سال ۲۰۱۹، محققان بریتانیایی تحقیقاتی را منتشر کردند که نشان داد تماشای تلویزیون برای بیش از سه ساعت و نیم در روز با کاهش عملکرد در یادگیری کلمات و وظایف یادآوری مرتبط است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی