یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۶
نظرات: ۰
۰
-
مشکلات اقتصادی صدای استاندار را درآورد

استان گیلان به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری ایران به دلیل برخی سیاست گذاری های دولتی در سال های گذشته با مشکل تولید روبرو شده و اینک چشم امید به حمایت های دولت دارد.

اطلاعات نوشت: هادی حق شناس استاندار گیلان در آستانه سفر بهاره رئیــس جمهـوری و هیـأت دولت به این خطه با اشاره به مهمترین چالش های اقتصادی، گردشگری، محیط زیست و حمل و نقل این استان به خبرنگاران گفت: استان گیلان نسبت به سایر نقاط کشور دارای پتانسیل های ویژه ای برای توسعه فعالیت های مختلف اقتصادی است. به عنوان نمونه این استان جزو معدود استان هایی است که دارای مرزهای دریایی، زمینی، ریلی و هوایی با کشورهای همسایه است و همین مزیت، ظرفیت های ویژه‌ای برای توسعه ترانزیت کالا در اختیار گیلان قرار داده است.

وی افزود: سرمایه گذاری روسیه در اتصال خط آهن رشت به آستارا و در ادامه اتصال شبکه راه آهن سراسری ایران به جمهوری آذربایجان می تواند آینده درخشانی را برای ترانزیت ریلی گیلان رقم بزند.
به گفته استاندار گیلان، مذاکرات ایران و روسیه برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه ریلی به سرعت ادامه دارد و وزارت راه و شهرسازی در حال تملک اراضی اطراف این مسیر ترانزیتی است.

وی در زمینه راه آهن رشت به آستارا اذعان داشت : با توجه موقعیت جغرافیایی و عرض کم فاصله کوه های تالش و دریای کاسپین و اهمیت جلوگیری از حذف اراضی حاصلخیز کشاورزی برای حفظ حریم خط ریلی، اگر کل مسیر راه آهن از طریق احداث پل به اجرا در آید، در مسیر اجرای این پروژه تسریع می شود و زمین‌های حاصلخیز گیلان نابود نمی‌شود و نیاز به خرید اراضی مردم نیست و مطالعات این پروژه در دست انجام است.

وی افزود: همچنین مختصات اقلیمی فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت که باند آن ۲۸ متر از سطح آب‌های آزاد پایین تر است، امکان صرفه جویی سوخت برای پروازهای باری و مسافری را فراهم می کند که یک مزیت ویژه در جذب ترانزیت هوایی است.

حق شناس در زمینه رونق پروازهای خارجی در فرودگاه رشت عنوان کرد: براساس توافقات صورت گرفته، در هفته‌های آتی حداقل ۸ پرواز در این فرودگاه به صورت هفتگی انجام خواهد شد. پرواز از رشت به نجف جزو این پروازها خواهد بود. در عین حال براساس مذاکرات منجر به توافق اولیه، در سال آینده یک پرواز ترکیش ایر از رشت به استانبول برقرار می‌شود و از سوی دیگر در راستای تقویت ناوگان حل و نقل هوایی استان دو ایرلاین رامون، و رشت ایر در گیلان ثبت شده و حتی رامون اقدام به خرید هواپیما هم کرده است.

وی در خصوص تنوع بخشی به حمل و نقل بار در استان و بهره گیری از تمام ظرفیت ها وفرصت های موجود در استان متبوع خود،همچنین از راه اندازی قریب‌الوقوع خط پرواز رشت -آستاراخان خبر دارد و گفت: اسکله بندر کاسپین و بندرانزلی هم که دارای عمق آبخور مناسب و تجهیزات سنگین تخلیه و بارگیری است و از مزایای قانونی مناطق آزاد بهره مند می‌شود، مهمترین درگاه ترانزیت دریایی ایران با همسایگان شمالی است.

با این وجود چالش های اقتصادی و زیست محیطی مانع از توسعه کسب و کار و افزایش درآمدهای این استان شده است.در این زمینه استاندار گیلان افزود: ورود فاضلاب انسانی، صنعتی و کشاورزی از مسیر رودخانه های گوهر رود و زرجوب به رودخانه پیربازار، حیات تالاب ۲۰۰ هزارمتر مربعی انزلی را به خطر انداخته و حتی برای مزارع کشاورزی اطراف یک تهدید جدی محسوب می شود.  

وی ادامه داد: با وجود آنکه سالانه یک میلیون متر مکعب از رسوب تالاب انزلی با مدیریت اداره کل بنادر و دریانوردی لایروبی می شود اما همچنان میزان رسوب ورودی در مسیر اتصال تالاب به دریای خزر در نقطه حوضچه آرامش طبیعی بندرانزلی بسیار زیاد است.

حق شناس ارزیابی کرد که حجم رسوب این محدوده صدها برابر توان عملیات لایروبی است و ادامه این تخریب زیست محیطی، مرگ تالاب را تسریع خواهد کرد و افزود: باید ورودی پسآب به تالاب قطع و تدبیر لازم و کارشناسی شده ای در دستور کار دولت قرار گیرد . همچنین اعطای اعتبارات ویژه برای ساخت تصفیه خانه‌های فاضلاب رشت، انزلی و شهر صنعتی رشت می تواند تالاب را از این وضعیت نگران کننده نجات دهد.

وی در ارتباط با کیفیت منابع آب شرب طبیعی مورد مصرف در سطح استان گفت: آب گیلان به راحتی قابل آلوده شدن بوده و این در حالی است که میانگین اجرای طرح های آب و فاضلاب و تصفیه در ایران ۶۶ درصد و در گیلان ۲۶ درصد است و این رقم کمی است.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به اینکه واردات بی رویه چای خارجی به کشور زیان های فراوانی به تولید این محصول در گیلان زده است،ادامه داد: ۹۵ درصد تولید چای کشور مختص گیلان بوده و این بستر ارتزاق ۵۲ هزار خانوار تولید کننده است؛ اما متاسفانه واردات چای به فعالان صنعت چای و کشاورزان و تولیدکنندگان آسیب می زند.

وی اضافه کرد: در حالی که واردات چای با ارز نیمایی صورت می گیرد، اما عرضه به بازار با قیمت مبنای ارز نیمایی نبوده واین امر حاشیه سود واردات این کالا را برای تعداد معدودی از واردکنندگان بسیار بالا می برد.

حق شناس همچنین به کاشت و تولید برنج در گیلان اشاره کرد و ادامه داد: در شمال کشور به نژادی و به زراعی در خصوص برنج در سطح مزارع رخ نداده و میزان تولید سالانه برنج در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن است و در کل کشور این رقم به عدد ۲ میلیون تن می رسد و بر همین اساس ناچارا یک میلیون تن برنج وارد می‌شود که آن هم با ارز نیمایی برای حمایت از مصرف کننده صورت می گیرد، اما مصرف کننده زمانی که برای خرید برنج می رود، رقم بالاتری را پرداخت می کند.

وی افزود: آلودگی هوای گیلان هم به دلیل احتراق دهها هزار دستگاه خودرو فرسوده در شهرهای این استان در حال افزایش است ولی خوشبختانه روند واردات خودروهای باکیفیت از گمرک بندرانزلی آغاز شده و ظرف هفته های اخیر با بهره گیری از مزایای قانونی، ۵۰ خودرو با پلاک منطقه آزاد وارد شده تا به ناوگان حمل و نقل عمومی رشت و انزلی اضافه و جایگزین شود.

استاندار گیلان با اشاره به تغییر کاربری اراضی گفت: ارزشمندترین دارایی گیلان زمین است و از آنجایی که از استان های دیگر برای خرید زمین در گیلان در این سال‌ها جمعیت زیادی ورود کرده اند، از وزیر راه و شهرسازی مجوز اخذ کرده ایم تا بلند مرتبه سازی در چند نقطه مشخص با وسعت ۱۰۰ هکتار صورت گیرد لذا بلندمرتبه سازی در نقاطی که وزارت راه و شهرسازی تعیین می کند، انجام خواهد شد.

به گفته وی، همچنین منابع طبیعی مهمترین دارایی های بین نسلی مردم گیلان است که موظفیم از آنها در برابر توسعه صنعتی و اجتماعی محافظت کنیم.

حق شناس افزود: ساخت و ساز بی رویه و تخریب مزارع و اراضی جنگلی می تواند آینده اقتصادی این استان را با مشکل روبرو کند. از طرف دیگر بخش اعظم اقتصاد گیلان به درآمدهای گردشگری وابسته است و نباید اجازه دهیم که توسعه نامتوازن سایر حوزه ها، به اقتصاد گردشگری گیلان آسیب بزند.

وی ادامه داد: اگرچه پاسخ به نیاز مردم برای ساخت مسکن در استان ضروری است ولی می توان با تشویق سرمایه گذاران به احیای بافت فرسوده شهرها، از توسعه بی رویه بافت شهری به سمت مزارع کشاورزی و اراضی جنگلی جلوگیری کرد.

گزارش خبرنگار ما حاکیست: وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهرهای گیلان علاوه بر حمایت‌های مالی، بسته‌های تشویقی هم در نظر گرفته که شامل تسهیلات بانکی و امتیازات مصوب کمیسیون ماده ۵شورایعالی شهرسازی و معماری کشور می شود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی