سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
نظرات: ۰
۰
-
دولت پزشکیان راه گفت‌وگو و مذاکره با ترامپ را باز می‌کند؟

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ترامپ برای بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، در ظاهر چهره هولناکی دارد، اما، چون انسان عملگرایی است می‌توان با او پروژه‌ای را در راستای نفع دوجانبه که در بردارنده منافع ملی ما باشد، پیش برد.

علی شکوری‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «اعتماد» با تاکید بر سیاست یا جنگ یا صلح ترامپ، گفت: وقتی ایران به دنبال جنگ نباشد تنها یک مسیر باقی می‌ماند که آن هم صلح و گفت‌وگو و رابطه مستقیم است.

وی افزود:معتقدم برای بهبود وضعیت نابسامان اقتصاد کشور در قدم اول باید در مسیر اصلاح سیاست‌های خارجی، تنش‌زدایی و گسترش روابط با جهان حرکت کرد. در واقع ایران به پارادایم شیفت یا افق‌گشایی‌های تازه در سیاست خارجی نیاز دارد. رخدادهایی مانند دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل، سفر نخست وزیر ژاپن به ایران، سفر دیروز وزیر امور خارجه عمان به تهران و... در واقع سیگنال‌هایی است که از سوی امریکا به سمت ایران ارسال می‌شود.

 نباید مانند گذشته با این پیام‌ها برخورد کرد. خاطره تلخ سفر نخست وزیر سابق ژاپن به ایران و بی‌حاصل گذاشتن آن، باعث بروز مشکلات جدی برای ایران شد. فکر می‌کنم نباید این‌گونه پیام‌ها را بی‌پاسخ گذاشت یا پاسخ‌های حساب نشده و سلبی به این سیگنال‌ها داد. باید راه مذاکره و گفت‌وگو را باز گذاشت و پروا از گفت‌وگوی مستقیم هم نداشت. 

شکوری راد با تاکید بر این که ترامپ یک سیاستمدار عملگراست و سیاستِ «یاجنگ یا صلح» را دنبال می‌کند، گفت: وقتی ما جنگ‌طلب نیستیم نباید در مسیری گام بگذاریم که نتیجه آن تنش، درگیری و جنگ است. ایران باید مسیر صلح را دنبال کند. مسیر صلح هم از گفت‌وگو، دوستی و ارتباط می‌گذرد. البته معنای این حرف این نیست که باید به امریکا اعتماد کرد، اما می‌توان مسیر اعتمادسازی دوطرفه را پیگیری کرد تا بتوان دستاوردهایی از مذاکره و گفت‌وگوی مستقیم با امریکا کسب کرد. 

به گفته وی، ایران برای برون‌رفت از بحران‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... چاره‌ای ندارد جز اینکه در حوزه سیاست خارجی، افق‌گشایی کند. به خصوص با آمدن ترامپ، ایران باید بتواند تهدید ترامپ را به یک فرصت بدل کند. ترامپ در عین اینکه یک تهدید جدی است، فرصت‌هایی را نیز پیش روی ایران می‌گذارد. ایران باید از این فرصت‌ها نهایت استفاده را بکند.

شکوری راد در واکنش به برخی از انتقادات درباره رابطه ایران و آمریکا گفت: افراطی‌های ایرانی، هویت خود را در تنش‌زایی و دشمنی با دیگران چه در داخل و چه در خارج می‌بینند. افراد و گروه‌هایی که هویت خود را در دشمنی با دیگران می‌بینند، نمی‌توانند کنشگران سیاسی خوبی در راستای تحقق منافع ملی باشند. کنشگران سیاسی در جهان امروز افق ترسیم شده خود را در توسعه روابط و افزایش دوستی‌ها می‌بینند. با دشمنی منافع ملی تامین نمی‌شود. البته لزومی ندارد که ایران با سایر کشورها دوستی صددرصدی یا دشمنی مطلق و صد در صدی داشته باشد. ما باید نسبت معقولی در ایجاد رابطه یا کاهش رابطه برقرار کنیم. اینکه یکپارچه با برخی دوستی و با برخی دشمنی کنیم، اشتباه است.

وی افزود: ممکن است چهره ظاهری روسای جمهور امریکا غلط‌انداز باشد. کما اینکه بایدن که فرد دموکراتی بود و به نظر می‌رسید که با حقوق بشر میانه خوبی داشته باشد، چشمش را بر جنایت‌های اسراییل در غزه و لبنان بست. اسراییل را تجهیز کرد و به این رژیم بمب داد تا بر سر مردم بی‌دفاع غزه و لبنان بریزد. معتقدم یکی از جنایتکارترین روسای جمهور امریکا در تاریخ این کشور، بایدن است. ترامپ برای بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، در ظاهر چهره هولناکی دارد، اما، چون انسان عملگرایی است می‌توان با او پروژه‌ای را در راستای نفع دوجانبه که در بردارنده منافع ملی ما باشد، پیش برد. از جمله این فرصت‌ها این است که ترامپ دوست دارد با ایران مذاکره مستقیم داشته باشد. او این را برای خودش موفقیت می‌داند. نباید راه مذاکره را به روی ترامپ بست.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی