وبدا نوشت : پروتئین موجود در این ماده غذایی با تاثیر بر باکتری های روده، خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهد.
یک تیم تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه ناگویا کشف کرده است که یک روش امیدوارکننده برای کند کردن پیشرفت نارسایی قلبی در موش ها وجود دارد، آن ها دریافتند که رژیم غذایی غنی از پروتئین سویا به نام B-conglycinin(B-CG) ، می تواند باتاثیر بر باکتری های روده از سلامت قلب حمایت کند.
تحلیل ها نشان داد که رژیم غذایی غنی از پروتئین سویا تولید اسیدهای چرب زنجیر کوتاه (SCFAS) را در روده افزایش می دهد که نقش مهمی در حفاظت از قلب ایفا می کنند، یافته ها در نشریه Clinical Nutrition منتشر شده است.
بسیاری از افرادی که مشکلات قلبی دارند سعی می کنند یک رژیم غذایی مغذی را برای کاهش خطر بیماری دنبال کنند، سویا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، به مدت طولانی به خاطر خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اش شناخته شده است.
براساس این تحقیقات، پژوهشگران مشکوک شدند که پروتئین های موجود در سویا ممکن است به پیشگیری از آسیب های قلبی کمک کنند، نوذمی فروکا وا و همکارانش پروتئین مشتق شده از سویا به نام (B-CG) را به موش هایی که نارسایی قلبی داشتند، دادند و تاثیرات آن را بر روی قلب بررسی کردند، موش ها نشان دادند که عملکرد قلب بهبود یافته، ضخامت عضله کاهش یافته و زخم های بافت قلب که مشکلات رایج مرتبط با پیشرفت بیماری قلبی هستند، کاهش یافته است.
تحلیل باکتری های روده افزایش سه نوع باکتری تولید کننده SCFAS ( بوتیرکی ماناس، ماروینبریانتیا وآنازوترانکوس) و همچنین غلظت های SCFAS که سلامت روده را حفظ می کنند (اسید استیک،اسیدبوتیریک و اسید پروپیونیک ) راشناسایی کرد.
این پافته ها نشان می دهد که B-CG به پیشگیری از آسیب های قلبی کمک می کند، حداقل تا حدی با ترویج رشد باکتری های تولید کننده SCFAS.باکتری ها در روده بزرگ در حین هضم فیبر و سایر غذاها SCFAS تولید می کنند، SCFAS ها به داشتن خواص ضد التهابی شناخته شده اند و نقش مهمی در حفظ سلامت روده ایفا می کنند، با این حال، یافته ها نشان می دهد که ممکن است آن ها همچنین به محافظت از قلب در برابر آسیب های ناشی از فشارخون بالا کمک می کنند.
یک جنبه مهم این مطالعه این است که اجزای عملکردی سویا اثرات مفیدی بر قلب نشان دادند پیش از این، اثرات برچاقی نشان داده شده بود،اما اثرات آن بر بیماری های قلبی عروقی شناخته شده نبود، نکته مهم این است که مصرف B-CG و SCFA های اصلی و باکتری های تولید کننده آنها را به عنوان تغییر در میکروبیوتای روده افزایش می دهد، این SCFAها ممکن است از پیشرفت بیماری نارسایی قلبی جلوگیری کنند.
هنگامی که محققان از آنتی بیوتیک ها برای کاهش جمعیت این میکروب های تولید کننده SCFA در موش ها استفاده کردند،اثرات محافظتی B-CG ناپدید شد.برای تائید این موضوع، ان ها پروپیونات سدیم، یکی از SCFAها را به موش ها تزریق کردند و دریافتند که اثراتی مشابه با تغذیه موش ها با B-CG دارد و این ایده را تقویت می کند که SCFAها بخش کلیدی در کاهش آسیب قلبی هستند.
اگر چه محققان این مطالعه را روی موش ها انجام دادند، اما یافته ها نشان می دهد که مکانیسم های مشابه ممکن است به درمان نارسایی قلبی در انسان کمک کند. B-CG یا مشتقات آن می تواند به طور بالقوه به عوامل درمانی تبدیل شود که به جلوگیری یا کند کردن پیشرفت نارسایی قلبی کمک می کند و راه حل طبیعی تری برای یک مشکل عمده سلامتی را ارائه می دهد، البته، سویا و اجزای آن، مانند B-CG،ممکن است برای همه افراد، به ویژه افرادی که آلرژی دارند موثر نباشد.
در آینده، تیم ما بر روی ساختار درون B-CG تمرکز خواهد کرد و مکانیسم مولکولی دقیق افزایش اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه را که اثرات محافظتی قلبی را نشان می دهد، با هدف توسعه روش های درمانی و پیشگیری جدید بررسی خواهد کرد.
محققان امیدوارند که این روش به راه های جدیدی برای درمان بیماریهای قلبی از طریق رژیم غذایی و سلامت روده منجر شود و ارتباط بین آنچه می خوریم و نحوه واکنش بدن، به ویژه قلبمان را برجسته کند.با توجه به اینکه نارسایی قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، این یافته ها می توانند تاثیری ماندگار بر نحوه حفظ قلب سالم داشته باشند.