سید جلال ساداتیان، سفیر اسبق ایران در انگلیس در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» درباره فضای بینالمللی و منطقهای این روزها اظهار داشت: نظام بینالملل موقعیت حساسی را سپری میکند. از طرفی منطقه استراتژیکِ خاورمیانه همچنان درگیر جنایات رژیم صهیونسیتی است. از سویی سقوط حکومت بشار اسد در سوریه که موجب شده این کشور در حالتی فوقالعاده حساس و خطیر قرار بگیرد که هر سرنوشتی برای این کشور رقم بخورد، برای ایرانیها بسیارـ بسیار مهم و حیاتی خواهد بود. همچنین باید به موضوع بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید اشاره کرد که برای کل دنیا، قابل توجه خواهد بود.
تحلیلگر مسائل بینالملل در ادامه گفت: در این وضعیت پیچیده بینالمللی دولت چهاردهم باید مدیریت دیپلماسی را طوری اداره کند که کمترین آسیبی به منافع ملی وارد شود. بنابراین در کنار اینکه تصمیمگیران دستگاه خارجی دولت باید تدببر و درایت خرج بدهند، سایر ارکان حاکمیتی مرتبط با فعالیتهای دیپلماتیک نیز باید درباره موضوعات مختلف با قوه مجریه به هماهنگی و تعامل برسند تا موازی کاری های احتمالی تحقق «نتیجه مطلوب» را با اختلال مواجه نکند. به هرحال در موقعیتی مبهم قرار گرفتهایم که معلوم نیست، در ماه های آتی چه شرایطی بر نظام بین الملل حاکم خواهد بود. در نتیجه باید مراقب باشیم و تحولات را کاملا دقیق بسنجیم تا از این طریق بتوانیم در مسیری صحیح قدم برداریم.
او در خصوص رفتار کشورهای اروپایی نیز افزود: در شرایطی که اتحادیه اروپا چندی پیش علیه ما قطعنامه صادر کرد، نیاز است هم واکنشی توأم با تأکید روی استقلال کشور و نظام سیاسی داشته باشیم، هماینکه حتی در همین موقعیت هم سعی کنیم با تعامل با هر کشوری که امکان مذاکره با ما دارد، وارد فضای گفتگو شویم تا حتیالمقدور بتوانیم، تحریمها را کماثرتر کنیم. چرا که نمیتوانیم ضرر و مشکلاتی که ریشه در تحریم دارند را نادیده بگیریم.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه آمریکا و غرب بنا ندارند، دست از ایران هراسی بکشند، حقیقتی انکارناپذیر است. بنابراین نه تنها فقط دولت به عنوان قوه مجریه، بلکه همه سطوح حاکمیت باید مهیای تلاش هایی مجدانه و همچنین فعالیت در موقعیت دشوار باشند تا بلکه آمادگی زیستن در تحریم را داشته باشیم. بنابراین در قدم اول چیزی که اهمیت دارد، این است که اتحاد و انسجام داخلی را باید به عنوان امری لازم و راه گشا مدنظر قرار بدهیم تا بتوانیم با پشتوانه مردمی در صحنه ظاهر شویم. چرا که دودستگی و انشقاق در درون نظام تصمیم گیری موجب بی اعتمادی جامعه به کل سیستم می شود و در نتیجه مردم دلیلی بر همراهی با تصمیم گیران نمی بینند.
وی با تاکید بر ضرورت انسجام در داخل توضیح داد: به طور کاملا مشخص و ویژه فضای همکاری و تعامل با هدف رفع مشکلات بین دولت و مجلس که در اداره امور رابطه مستقیمی باهم دارند، اهمیت بسیار_بسیار بالایی دارد. بنابراین بزرگان و چهره های تاثیرگذار مجلس باید درصدد کنترل تندروهایی باشند که این روزها از تریبون بهارستان برای تخریب دولت از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی کنند! در واقع کشور ما در موقعیتی قرار دارد که ترجیحِ منافع سیاسی و جناحی نسبت به مصلحت کشور و مردم با هیچ متر و معیاری پذرفتنی نیست تا بتوان اینطور گفت، لازم است عزمی عمومی و تلاشی همه گیر برای مهار چهره های رادیکال صورت بگیرد تا در این برهه سخت، مانع حل مسائل کشور نشوند.
ساداتیان یادآور شد: جامعه ایران در سال های اخیر دشواری های زیادی را به جان خریده است پس نظام تصمیم گیری با همراهی خودِ مردم باید با بررسی دقیق شرایط و آگاهی از فرصت ها و تهدیدها، کارهای لازم را برای عبور از این مقطع حساس انجام بدهند.