روزنامه آگاه نوشت: وفاق ملی از عبارتهای جدید سپهر سیاسی کشور است که در دولت چهاردهم و مدتی قبل از شروعبهکار رسمی، استفاده از آن رونق گرفت. در کنار تمام مشکلات اقتصادی، اجتماعی و بینالمللی که کشور با آنها روبهرو است اما سرفصل وفاق ملی نیز مباحث بسیاری را به خود اختصاص داده تا احزاب و چهرههای سیاسی کشور در همین چند ماه بهشدت به آن بپردازند.
پزشکیان که دولت چهاردهم را «وفاق ملی» نامیده است تاکنون با احزاب اصولگرا، اصلاحطلب، اعتدالی دیدار و گفتوگو کرده است، حتی اعضای خانه احزاب را به حضور پذیرفت و دوباره از همدلی و ایجاد وفاق در جامعه سخن گفت و تاکید کرد که احزاب در ایجاد همگرایی و همافزایی در جامعه و افزایش مشارکت و همراه کردن مردم با حاکمیت در مسیر پیشرفت کشور مهم هستند. همه انتقادها را با جان و دل میپذیریم اما معتقدم اگر اختلاف را کنار بگذاریم و به جای بهانهجوییها دست در دست هم بدهیم، قطعا خواهیم توانست بر همه مشکلات غلبه کنیم.علاوهبر رییسجمهور، معاون اول او هم ۱۹آذر در گعده وزرای ادوار که در قالب مجمع وزرای ادوار فعالیت میکنند، شرکت کرد و از آنها خواست نظرات و تجربیات خود را به دولت منتقل کنند.
ارزیابی اقدامات ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم
پیش از این حجتالاسلام رسول منتجبنیا، دبیرکل حزب جمهوریت در انتقاد از نحوه عملکرد دولت پزشکیان پرداخت و گفته بود که صدای اصلاحطلبان از دولت بلند شده است. حرف آنها این است که ما مورد بیتوجهی قرار گرفتهایم. فریاد اعضای ستاد انتخابات پرشکیان (چه ستاد اصلی و چه ستاد مردمی و حتی ستاد امید که مربوط به آقای عارف هم است بلنده شده) آنها پیش من آمدهاند و گلایه داشتند، میگفتند ما را کنار زده و به حاشیه راندند. ما جانفشانی و انجام وظیفه کردیم اما دیده نشدهایم.اما این درحالی است که یک اصلاحطلب دیگر که سابقه حضور در سیاسیترین و جنجالیترین مجلس شورای اسلامی یعنی مجلس ششم و همچنین عضویت در جبهه منحلشده مشارکت را دارد، نظر دیگری درباره وفاق و دولت چهاردهم ارائه میدهد.
احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: کماکان مشاهده میکنیم که رییسجمهور بر سیاست وفاقی که در دوره انتخابات دراینباره صحبت میکردند کماکان پافشاری میکند و خود را متعهد به آن سیاست میداند.
وی با بیان اینکه ما در دو، سه ماه اخیر یکی از بحرانیترین دورهها بهویژه ازلحاظ امنیتی و سیاست خارجی را در کشور پشت سر گذاشتیم، افزود: مجموعا میتوانیم بگوییم کشور در سال۱۴۰۳ سال خیلی سختی را بهخصوص در نیمه اول گذراند و خوشبختانه در این مدت با روی کارآمدن دولت چهاردهم یک فضای آرامشی را در کشور داشتیم و به نظر من، چنین وضعیتی مدیون دو موضوع است. نخست سیاست وفاقی است که آقای دکتر پزشکیان در پیش گرفته و همانطور که به لفظ خیلی ساده همیشه بیان میکنند «با دعوا کار پیش نمیرود.»
فیلترینگ و نظر متفاوت رییسجمهور با سایر مسئولان
شیرزاد گفت: بهعنوانمثال نظر و موضع گیری آقای پزشکیان درمورد فیلترینگ با نظر برخی مسئولان بخشهای دیگر متفاوت است و حتی گاهی در نقطه مقابل هم قرار دارند اما ایشان گاهی اصرار دارد که تعجیل نکند و مسائل را با توافق پیش ببرد که به نظر من این بسیار ارزشمند است.وی اضافه کرد: ضمن اینکه تجربه گذشته هم به ما نشان میدهد که ممکن است برخی که در رسانهها یا فضای مجازی فعال هستند از یک صحبت خیلی رادیکال و تند رییسجمهور یا وزیر خوشحال شوند اما این موضوع کاری را پیش نمیبرد.
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه لازمه پیشبرد و پیشرفت در کارها این است که کسانی که دستاندرکار هستند با هم توافق داشته باشند تا آن کار به مرحله اجرا برسد، اظهار کرد: تجربه نیز نشان میدهد که حتی درمورد اجرایی شدن یک کار، اگر بخشی از آن کار اجرا شود و بخشی اجرا نشود خیلی بهتر از این است که هیچ بخشی از آن کار اجرا نشود و فقط در حد حرف باقی بماند.
کلید موفقیت پزشکیان سیاستِ وفاق است
شیرزاد افزود: از این رو باید گفت، تاکنون سیاست «وفاق» کلید موفقیت آقای پزشکیان بوده، زیرا ایشان موفق شد با همین سیاست برای همه اعضای کابینهاش رأی اعتماد بگیرد.وی به بررسی بودجه در مجلس اشاره کرد و با بیان اینکه کلیات بودجهای هم که دولت چهاردهم به مجلس فرستاد، تصویب شد و یکی از موفقیتهای دولت فرستادن بهموقع بودجه به مجلس بود که البته احتمال داده میشود با اندک تغییراتی در مجلس به تصویب برسد، تصریح کرد: من فکر میکنم سیاست وفاق آقای پزشکیان کارآمد بوده و جواب داده است؛ البته درعینحال در سمت مقابل برخی بداخلاقیها را شاهد هستیم. برخیها واقعا مدام میخواهند به یک طریقی با دولت دعوا راه بیندازند و این جای تاسف دارد.این فعال سیاسی با بیان اینکه باید خوشخلقی آقای پزشکیان و دولت چهاردهم را به فال نیک گرفت و دست به دست هم بدهیم تا کارها پیش برود، گفت: من معتقدم برخیها بسیار علاقهمند هستند که کماکان در کشور فضای دعوا وجود داشته باشد و دستهبندیهای نابجا و غیرکارآمد ادامه پیدا کند.شیرزاد درمورد حمایت رهبر انقلاب از دولت چهاردهم در پیشبرد برنامهها و اصلاحات مدنظر و اجرای برنامههای تحولگرا نیز گفت: مشخص است که سیاست وفاق آقای پزشکیان کاملا مورد حمایت مقام معظم رهبری است. دولت چهاردهم با اشرافی که چه در زمینههای بسیار حساس امنیتی و سیاست خارجی که چند ماه اخیر داشتیم و چه در زمینه مدیریت داخلی، چتر فراگیری را روی نهادهای مختلف کشور گشوده و توانسته دولت را در کنار این نهادها فعال نگه دارد.
قهرکنندگان در انتخابات فعال شدند
وی بیان کرد: درعینحال فراموش نکنیم که دولت آقای پزشکیان یک تفاوتی با دولت قبل دارد و آن این است که توانسته بخشی از جامعه را که یک مقدار حالت قهر به خود گرفته بودند و بهخصوص در انتخابات مجلس گذشته فعال ظاهر نشدند هم به صحنه بیاورد و بهخصوص در مرحله دوم انتخابات از آنها رأی بگیرد، از این روز به این شکل هم میتوان به موضوع وفاق توجه کرد که باید با بخشهایی از جامعه که خودشان را کنار کشیده و احساس مشارکت نمیکردند، هم نوعی وفاق انجام شود.
نماینده مجلس ششم گفت: به اعتقاد من، با توجه به مواضع و اظهارت آقای پزشکیان که تاکنون ازسوی او اعلام شده است میتوان اینطور نتیجه گرفت که او وفاق را در هیچیک از بخشهای جامعه فراموش نکرده و امیدوار است که بتوانند به شکلی رفتار کنند که جامعه در مجموع احساس همدلی کند و من برای وی آرزوی موفقیت میکنم.