ایسنا نوشت: عباس گلرو با اشاره به سفر به سوریه همراه با عراقچی وزیر امور خارجه گفت: بعد از یک دهه جنگ خانمان سوز تحمیلی بر سوریه و جنایات گروههای تروریستی آن هم با حمایت و پشتیبانی برخی کشورهای منطقهای، روندی به نام آستانه شکل گرفت و براساس آن ۳ کشور ضامن یعنی ایران، ترکیه و روسیه، طرفین درگیر و معارض و دولت را سر یک میز نشانده و در آن جا ۴ منطقه کاهش تنش ایجاد و شرایط میدانی تصویب شد و همچنین گفتوگوهای سیاسی آغاز شد.
وی افزود: گفتوگوهای سیاسی با نظارت نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه پیگیری میشد منتها اخیرا با حمایت صورت گرفته از گروه تروریستی، مجددا جنگ خانمان سوز در سوریه فعال شد که نتیجه آن کشته شدن غیرنظامیها است.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس با بیان اینکه توافق آستانه نقض شده است، گفت: طبق توافق آستانه باید مسلحین در هر جایی که بوده، بمانند و چک پوینتها یا نقاط بازرسی توسط سه کشور ضامن در اطراف ادلب مستقر شود همچنین هیچ گونه تحرک به سمت باز کردن جبهههای دیگر رخ ندهد که این موارد صراحتا نقض شده است.
این خبر را از دست ندهید: ابوعزراییل از حاج قاسم اذن جهاد در سوریه را گرفت +ویدیو
گلرو افزود: با توجه به نقض توافق آستانه باید دولت سوریه، روسیه و همه متحدان کار ادلب را برای پاکسازی از گروههای مسلح یکسره کنند یعنی دیگر دولت سوریه هیچگونه تعهدی ندارد که در قبال ادلب کاری نداشته و بخواهد نظارهگر باشد که این روند نیز شروع شده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: ادلب تبدیل به محل تجمع تروریستهای خطرناک چند ملیتی شده است که سوری هم نیستند؛ معارض سوری یعنی یک سوری ناراضی که علیه دولت مرکزی اسلحه به دست گرفته است البته که داشتن سلاح نیز جرم تلقی میشود.
گلرو خاطرنشان کرد: این تروریست های چند ملیتی از ازبکها، تاتارها، ترکها و جاهای مختلف هستند که متاسفانه با لجستیک و پشتیبانی کشورهای منطقهای در این منطقه حضور پیدا کردند. اکنون وظیفه دولت سوریه این است که روند آستانه را کنار گذاشته و ادلب را در بخش میدانی از لوث وجود تروریستها پاکسازی کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره پیام سفر هیات ایرانی به سوریه و در دیدار با بشار اسد گفت: ما حامل این پیام بودیم که محکم کنار سوریه ایستادهایم و حتما برای مبارزه با تروریستها مداخله میکنیم. جمهوری اسلامی ایران اجازه تحقق آن چیزی را که در سوریه دنبال میکنند، نمیدهد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ۱۰ سال کنار سوریه بود اکنون هم بنا به درخواست دولت سوریه اجابت کرده و ورود خواهد داشت. مداخله ما برای جلوگیری از حضور تروریستها و مبارزه با آنها است.