پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
نظرات: ۹
۰
-
فرزندان مستشاران ایران در لبنان و سوریه هم نمی‌توانند پُست بگیرند؟

سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: اگر رزمنده عزیزی که مستشار ما در لبنان است بچه دار شد بعدا بخواهد وزیر شود نباید وزیر شود؟

ایرنا نوشت: معاون اجرایی رئیس‌جمهور در پاسخ به برخی انتقادات درباره حضور نمایندگان جریانات فکری مخالف و رقبای انتخاباتی دکتر پزشکیان در دولت، گفت: دولت اعتقادی به خالص سازی ندارد و قرار هم نیست راه گذشته را تکرار کنیم.

در ادامه متن اظهارات محمدجعفر قائم‌پناه را می‌خوانید:

آغوش پزشکیان برای تمام سلایق و دیدگاه‌ها باز است

قائم‌پناه با ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه دولتِ وفاق، گفت: پزشکیان در ایام انتخابات تاکید داشت که یک گروه، دسته و یا جریان فکری خاص به تنهایی قادر به اداره کشور نیست و این مهم را به عنوان یکی از شعارهای محوری خود مطرح کرد. پس از انتخابات نیز کابینه در راستای عمل به این وعده تشکیل شد. بنده در جلسه‌ای که رقیب انتخاباتی پزشکیان برای تبریک آمد، حضور داشتم. رئیس جمهور به صراحت به ایشان اعلام کرد که اگر فردی دارید که می‌تواند به دولت کمک کند معرفی کنید؛ درحالی که هنوز تنفیذ صورت نگرفته بود که این نشان از آغوش باز پزشکیان برای پذیرش تمام سلایق و دیدگاه‌هاست.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با مرور تشکیل شورای راهبری دولت چهاردهم و روند انتخاب وزرا، تصریح کرد: در این دولت برخی از وزرای دولت قبل به کار گرفته شدند. حداقل سه تا چهار تن از اعضای دولت قبل را با کمی جابجایی به کار گرفتیم و اکنون از اغلب تفکراتی که در عرصه سیاسی و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی فعال هستند در دولتِ وفاق حضور دارند.

وی با ابراز تاسف نسبت به بی توجهی به زنان به عنوان نیمی از ظرفیت جامعه، اظهار داشت: هنوز هم به اندازه‌ای که باید به بانوان توجه نشده است، اما در دولتِ وفاق چهار خانم در هیات دولت حضور دارد؛ ۲ خانم به عنوان معاون رئیس جمهور، یک وزیر امور زیربنایی و سخنگوی دولت خانم هستند. درخصوص بکارگیری اقوام، برای اولین بار برادران اهل سنت در هیات دولت حضور دارند، ادعای ما این است که در سطح مدیران بالا و میانی، وفاق شکل گرفته است. در تمام معاونت‌های وزارتخانه‌ها نیز اقوام حضور دارند و بدون توجه به اینکه از چه قوم و چه مذهبی هستند بر اساس شایستگی به کار گرفته شده‌اند.

دولت اعتقادی به خالص‌سازی ندارد/ راه گذشته را تکرار نمی‌کنیم

قائم‌پناه با اشاره به انتخاب استانداران سیستان بلوچستان، کردستان و خوزستان از میان اقوام بلوچ، کرد و عرب و همچنین انتصاب مدیران اهل تسنن برای اولین بار، گفت: بعضی از دوستان و همفکران ما از حضور افراد وابسته به جریان فکری مخالف و کسانی که در انتخابات برای رقیب پزشکیان تبلیغ کردند، انتقاد می‌کنند و ایراد می‌گیرند، در حالی که این ایراد نیست بلکه این عمل به وعده‌های انتخاباتی پزشکیان است. قرار نیست، فقط گروه خاص وابسته به خودمان را در دولت حاکم کنیم. قرار بود از توانمندی همه افرادی که می‌توانند به دولت کمک کنند، استفاده کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تاکید کرد: در سطح معاونان، در میان استاندارها و در سطح معاونان استاندارها این اتفاق افتاد. به دوستان و به کسانی که به تفکرات رئیس‌جمهور و برنامه‌هایش علاقمندند، توصیه می‌کنم که اصراری بر این که مثل گذشته خالص سازی کنیم نداشته باشند. قرار نیست راه گذشته را تکرار کنیم.

وی تاکید کرد: هیچ گروه و دسته‌ای حق ندارد، ایران، رهبری و یا جمهوری اسلامی را به نفع خود مصادره کند. ایران و جمهوری اسلامی متعلق به همه ایرانیان است؛ از بلوچی که در سیستان و بلوچستان است تا عزیز ترکی که در جلفاست، تا آن عزیزی که در سرخس و خرمشهر و در اقصی نقاط سراسر ایران است. همه ایرانیان باید در حاکمیت و سرنوشت خود سهیم باشند؛ تمام گرایش‌های فکری، سیاسی، قومی و مذهبی باید سهمی در اداره کشور خود داشته باشند. باید این نگاه را اصلاح کنیم که اگر فقط یک گروه خاص حاکم شوند، مردم نیز این دیدگاه را نپذیرفتند.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تحقق شعار وفاق در سفرِ دولت به سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: در دیدارهای رئیس‌جمهور در زاهدان، تمام عزیزان حضور پیدا کردند. چه برادران بلوچ، چه برادران سنی با شور و اشتیاق از انتصاب استاندار استقبال کردند و حتی یک مورد مخالفت ندیدیم. اگر این نماد وفاق نیست پس چیست؟

آیا رفع فیلترینگ دغدغه مردم نیست؟

قائم پناه در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به ورود دولت برای حل مشکل رجیستری گوشی‌های آیفون و رفع فیلترینگ، و غیر مهم خواندن این موضوعات، گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هر دو از دغدغه‌های مردم است، علاوه بر این فیلترینگ آثار سوئی برای امنیت کشور دارد. سالانه میلیاردها تومان برای فیلترشکن هزینه می‌شود و لذا دغدغه مردم است. مردم ماهانه ۲۰۰ هزار تومان برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کنند که بعضا از هزینه تلفن همراه افراد نیز بیشتر است. چطور این موضوع دغدغه مردم نیست؟ طبق آماری که داریم بیش از ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند. از طرف دیگر امنیت فضای مجازی از بین رفته است. کسی که از فیلترشکن استفاده می‌کند عملاً قوانین و مقررات را دور می‌زنند و دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد. از سوی دیگر دارندگان فیلترشکن‌ها می‌توانند به راحتی به شبکه ما نفوذ و اطلاعات ما را به دست آورند. این موضوع در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده و امیدواریم که دور بعد جلسه این شورا موافقت حاصل شود و با توجه به نظرات رهبر معظم انقلاب، خواست مردم با توجه به ضوابطی که تعیین خواهد شد اجرایی شود.

وی افزود: در سفر به استان سیستان و بلوچستان، در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظرسنجی کردیم، یکی از مواردی که اکثریت مردم تقاضا کردند رفع فیلترینگ بود درحالی که در آنجا ضریب نفوذ خیلی کم است، اما ۶۵ درصد مردم در سیستان و بلوچستان تقاضای رفع فیلترینگ داشتند، بنابراین این دغدغه مردم است چرا که هزینه آن‌ها را کاهش می‌دهد. این هزینه از جیب مردم خارج می‌شود، از جیب دولت که نمی‌رود. اینکه این پول هنگفت به حساب چه کسی ریخته می‌شود باید راجع به آن فکری کرد.

قائم‌پناه تاکید کرد: البته ممکن است این دغدغه بخشی از جامعه نباشد. به طور قطع مشکل اصلی کشور فیلترینگ نیست، ولی یکی از مطالبات جدی مردم است که با تدبیری که ریاست جمهور و وزیر ارتباطات اندیشیده‌اند، امیدواریم در آینده نه چندان دور این موضوع رفع فیلترینگ انجام شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از اقداماتی که دولت به صورت جدی در دستور کار دارد، مربوط به اشتغال و ناترازی‌های انرژی است. در حال حاضر ۳۰ هزار مگاوات مشکل برق داریم یعنی نیاز ما خیلی بیشتر از تولید مان است. در دولت گذشته برغم زحماتی که کشیدند، اما با ناترازی انرژی در زمینه گاز، برق و مواجه هستیم و جدی است.

نامه رئیس‌جمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF به کجا رسید؟

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: موضوع FATF توسط وزیر امور اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است. این مسئله با فراز و فرودهایی همراه است. اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گیرنده هستند و مزایا و معایب آنرا بررسی می‌کنند و امیدواریم که با حمایت مجمع این مشکل برطرف شود. نامه رئیس‌جمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است و منتظر اعلام نظر مجمع هستیم.

نمایندگان تمام جوانب لایحه قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس را درنظر بگیرند

قائم‌پناه در پاسخ به سوالی درباره لایحه دولت درمورد قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس، گفت: به واسطه این قانون از جذب بسیاری از اساتید دانشگاه محروم شده‌ایم. فردی رفته خارج از کشور در آنجا صاحب فرزند شده که طبق قانون همان کشور بچه‌ای که در آن کشور به دنیا می‌آید تابعیت قهری آنجا را خواهد گرفت. سفیری از ایران رفته خارج از کشور بچه‌دار شده یا پسرش در آنجا با یک ایرانی یا خارجی ازدواج کرده بچه‌دار شده است، قهراً شناسنامه آن بچه مال آن کشور است آیا دیگر نباید در کشور مسئولیتی داشته باشد؟ قصدی که نداشته، بلکه به خاطر جمهوری اسلامی و ایران ماموریت رفته است. در آمریکا سفیر بوده آنجا بچه‌دار شده به ایران بازگشته است، اما اکنون به جرم اینکه در آن کشور بچه‌دار شده حق ندارد اینجا مسئولیت بپذیرد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: اگر رزمنده عزیزی که مستشار ما در لبنان است بچه دار شد بعدا بخواهد وزیر شود نباید وزیر شود؟ به دلیل اینکه فرزندش در لبنان به دنیا آمده است، یا نظامی ما در سوریه حسب ماموریت جمهوری اسلامی در آن کشور بچه‌دار شده به ایران برگشت، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟ به او بگوییم، چون فرزند شما تابعیت کشور سوریه را دارد، حق قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی را ندارید.

معاون رئیس جمهور با درخواست از نمایندگان برای توجه به همه جوانب این قانون، ادامه داد: موضوع این قانون به هیچ وجه یک فرد نیست، بلکه منظور این است که نباید میزان وطن دوستی فردی را مبتنی بر تابعیت همسر و فرزند قرار دهیم، این موضوع غیر منطقی است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • گشتاسب IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    برو گرانی و تورم حل کن اینهایی بخاطر معیشت تو خیابون اعتراض دارند به اونا برس.نه دنبال پست مقام همراهانت .بچه کدام مستشار خارج نشین تو آمریکاست.تو برو دنبال ماموریت دلاری باش.
  • علی IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    قانون برای همه یکی است چه مستشاری که شما میگی چه معاون راهبردیتون
  • محمدولایی بازنشسته IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    دیگر بدعت همسان سازی ۱۵درصد ی حقوق بازنشسته کشوری را اجرا وبقیه را جاهای دیگر پرداخت کرده اندکشوری
  • عباس قلی IQ ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    مجلس چرا سوال از این نمی کنه مثل محمدرضا شاه پهلوی هفت تیغه میکنه مسول جمهوری اسلامی زدن ریش حرامه یارو اینا کی هستند شدن کار به دست از کجا اومدن به یکباره خط مشی هم تعیین میکنی
  • ۷ IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    روی قاجار ها را شما سفید. کردید بخصوص در این سه ماه
  • شهروند IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    مغز خر خوردین انگار ،کسی که در حال فداکاری برای مملکت است با کسی که در غرب شلنگ تخته انداخته برابر نیست

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی