پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
نظرات: ۱
۰
-
۱۹۸۴؛ کتابی که مسعود پزشکیان در حاشیه آن وعده صداقت داد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان، در حاشیه بازدید خود از مجموعه شهر کتاب به مناسبت آغاز هفته کتاب، در قالب آئین کتابگردی از کتاب معروف «۱۹۸۴» اثر جورج اورول بازدید کرد.

ایسنا نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان روز پنجشنبه، ۲۴ آبان ماه همزمان با آغاز هفته کتاب، در بازدید غیررسمی از مجموعه شهر کتاب در قالب آئین کتابگردی بازدید کرد و در حاشیه این بازدید بر کتاب «۱۹۸۴» نوشت: «قول می‌دهم با مردم صادق باشم و وعده دروغ ندهم.» گفته‌ای‌که بارها از زبان مسعود پزشکیان از دوران انتخابات و پس از انتخاب شنیده‌ام اما این بار آن را مکتوب کرده در صفحه اول کتاب معروف ضد آرمان‌شهری جورج‌ اورول نوشته است.

اما کتاب «۱۹۸۴» درباره چیست که قول مسعود پزشکیان را متفاوت می‌کند؟

«۱۹۸۴» یکی از تاثیرگذارترین رمان‌های قرن بیستم به ‌شمار می‌آید حتی برخی آن را یک تریلر سیاسی می‌دانند. اولین نسخه از این کتاب در دو جلد قرمز و سبز در تیراژ ۲۵ هزار نسخه در سال ۱۹۴۹ به چاپ رسید یعنی رمانی که نازیسم به تازگی شکست خورده بود و جنگ سرد غرب با متحد سابقش «جوزف استالین» و بلوک کمونیستی شوروی که او رهبری آن را بر عهده داشت،‌ به تازگی آغاز شده بود.

رمان «۱۹۸۴» دنیایی چنان باورپذیر و کامل را خلق می‌کند که خواندن آن به معنای تجربه دنیایی دیگر است؛ این اثر به شرح مختصری از حکومت‌های دیکتاتوری، دولت‌های نظارتی و قدرت رسانه‌های جمعی در به دست گرفتن اذهان عمومی و حتی به بازی گرفتن حقیقت می‌پردازد.

جورج اورول در کتاب «۱۹۸۴» آینده‌ای را برای جامعه به تصویر می‌کشد که در آن خصوصیاتی همچون تنفر نسبت به دشمن و علاقه شدید نسبت به برادر بزرگ (ناظر کبیر، رهبر حزب با شخصیت دیکتاتوری فرهمند) وجود دارد. در جامعه تصویرشده گناه‌کاران به راحتی اعدام می‌شوند و آزادی‌های فردی و حریم خصوصی افراد به‌شدت توسط قوانین حکومتی پایمال می‌شوند، به نحوی که حتی صفحات نمایش در خانه‌ها از شهروندان جاسوسی می‌کنند. در این داستان مسائلی همچون بزه فکری، گفتار نو و دوگانه‌باوری مطرح می‌شود.

رمان «۱۹۸۴» تاکنون دوبار در هالیوود مورد اقتباس سینمایی قرار گرفته است. معروف‌ترین اقتباس آن در سال ۱۹۵۶ به کارگردانی «مایکل ردفورد» ساخته شد که در جشنواره‌ فیلم استانبول جایزه‌ بهترین فیلم را کسب کرد و در جشنواره‌ «وایادولید» اسپانیا جایزه‌ بهترین بازیگر مرد را برای «جان هارت» به همراه آورد.

این رمان تا سال ۱۹۸۸ در اتحاد جماهیر شوروی ممنوع بود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی دوست IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
    با سلام و ادب دروغ به غیر از علم پزشکی مصلحت امیز باشد منع ندارد و موارد مربوط به بدن انسان و اینها منع دارد

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی