به گزارش «اطلاعات آنلاین»، سیدعباس صالحی در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با بیان این مطلب اظهار کرد: متأسفانه فاصله عمیقی میان جامعه سینمایی و بخش تصمیمگیر پدید آمده که کاهش بیاعتمادی را سخت میکند؛ ولی گامهایی برداشته شده که میتواند امیدوارکننده باشد. مسیری که طی میکنیم باید بهگونهای باشد که وقتی روز ۲۲بهمن مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر برگزار میشود، با نگاه به پشت سر احساس کنیم از راه رفته شرمنده نیستیم .
وی تأکید کرد: مسیر پیشرو باید با همگرایی هرچه بیشتر طی شود. در ارتباط با اصل سینما، جشنواره و درباره برخی مسائل باید بیشتر گفتگو کرد. البته ممکن است در جشنواره امسال نتوانیم همه خواستهها را محقق کنیم اما باید چشمانداز مشخص شود و مسیر را براساس آن جلو ببریم.
وزیر فرهنگ با اشاره به نگاههای مختلف در برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: یک نگاه به جشنواره فجر و سایر جشنوارهها نگاه مناسکی است. مناسک کارکردهایی دارد از جمله همکاری و همبستگی جمعی، بالا بردن تابآوری اجتماعی و... . بنابر این نگاه، جشنواره فیلم فجر میتواند همبستگی سینماگران را افزایش دهد. البته با توجه به ادوار برگزاری جشنواره فیلم فجر، نگاه دومی هم به این رویداد شکل گرفته که همان نگاه جشنوارههای گلخانهای است که از طریق آن، یک یا چند قالب و گونه تقویت میشود که در برخی دورههای جشنواره فجر چنین رویکردی را شاهد بودیم.صالحی ادامه داد: همه اجزای جشنواره فیلم باید به پنج وجه وفادار باشند؛ وجه اقتصاد سینما، وجه اندیشه و هنر سینما، وجه فنآورانه سینما، وجه بینالملل سینما و سینما بهعنوان امری انسانی؛ اگر این پنجگانه را بپذیریم باید بررسی کنیم جشنوارهها چه کمکی به این پنج ضلع میکنند.
وی تصریح کرد: مسیر برگزاری جشنواره فیلم فجر باید بهگونهای تعریف شود که جشنواره امسال متفاوت از گذشته باشد. بخشی از این هدف باید بهصورت نمادین پیگیری شود تا هنرمندان تغییر را لمس کنند. در بخش دیگر نیز باید در اندک زمان باقیمانده بررسی کنیم که چگونه میتوان تماشاگر فرهیخته قهر کرده که سابقه دیرینی با جشنواره دارد را به آن بازگرداند. همچنین بدانیم که جشنوارههای فجر در صورت برگزاری مناسب، میتوانند امید و نشاط اجتماعی ایجاد کنند و اکنون کشور و مردم به این نشاط نیاز دارند. بنابراین شورای سیاستگذاری باید ایدههایی بدهد که جشنواره در این مسیر قرار گیرد.
وزیر فرهنگ همچنین درباره جدا شدن مجدد بخش ملی و بینالملل جشنواره فیلم فجر توضیح داد: اگرچه تصمیم گرفته شده که جشنواره ملی فیلم فجر از جشنواره بینالمللی جدا باشد، اما باید بررسی کنیم چگونه میتوانیم در قالب جشنواره ملی فجر، سینمای ایران را در منظر بینالملل قرار دهیم.در این دیدار، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی کشور نیز گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر جزو چهارده جشنواره برتر اتحادیه بینالمللی فیاپ قرار داشت؛ اما تلاشهای فراوانی بهویژه از طرف رژیم صهیونیستی در تمامی این سالها صورت گرفت که جایگاه ایران را بهواسطه جشنوارههای خود تصاحب کند. البته باعث خشنودی است که جشنواره بینالمللی فیلم فجر همچنان میان چهارده جشنواره برتر قرار دارد. در جریان مکاتباتی که داشتیم، طرف مقابل نیز بهدلیل برگزاری بخش بینالملل جشنواره فجر در زمان مقرر ابراز خوشحالی کرد.
منوچهر شاهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز در این جلسه گفت: نیازمند درک واقعی تغییر هستیم و اگر به آن تن ندهیم بدون آنکه در آن نقشی داشته باشیم به ما تحمیل میشود. باید بدانیم حوزه فرهنگ، حوزه انفعال نیست بلکه حوزه رفتار فاعلانه است؛ نمیشود از وفاق حرف زد و رویکرد ملی نداشت. رویکرد ملی معنای پیچیدهای ندارد بلکه همه ما درک میکنیم که از نبود رویکرد ملی، لطمات جبرانناپذیری دیدهایم.
وی افزود: همه تلاشم این است که فارغ از فیلمهایی که در جشنواره امسال شرکت میکنند، جشنواره فیلم فجر به رویدادی ملی تبدیل شود. فقط از این راه است که شاید بشود دلخوریهای قبلی را کاهش داد. آرزو میکنم بهواسطه جشنواره فیلم فجر چشمانمان برای یکدیگر تَر شود.
در ادامه این جلسه، اعضای شورای سیاستگذاری نیز نظرات خود را درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر بیان کردند؛ که عبارتند از: محمدمهدی حیدریان، سید محمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاعنوری، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری.