در جشنواره سه قاره نانت
«مسافر» کیارستمی  در فرانسه اکران می‌شود

جشنواره بین‌المللی فیلم سه قاره نانت فرانسه میزبان نمایش فیلم «مسافر» از ساخته‌های عباس کیارستمی است .
به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم سه قاره نانت از ۱۵تا ۲۳نوامبر (۲۵آبان تا ۳آذر) در فرانسه در حال برگزاری است .فیلم «مسافر» (۱۳۵۳)، یکی از آثار برجسته و ماندگار عباس کیارستمی و یکی از نمونه‌های شاخص سینمای موج نو ایران است که با استفاده از عناصر واقع‌گرایی، نگاهی دقیق به مسائل اجتماعی، روانشناسی کودکان و فرهنگ جامعه دارد.در خلاصه داستان این فیلم آمده‌است: کاظم به‌جای انجام تکالیف مدرسه، ترجیح می‌دهد وقتش را در کوچه‌های روستا به بازی فوتبال با دوستانش بگذراند. وقتی می‌شنود که تیم ملی قرار است در تهران مسابقه‌ای برگزار کند، تصمیم می‌گیرد برای تماشای این بازی به تهران برود. با کمک دوستش اکبر، موفق می‌شود پول سفر و بلیت مسابقه را به‌دست آورد.

 فردا برگزار می‌شود
تجلیل از برگزیدگان جشنواره‌های پایان‌نامه و کتاب سال دانشجویی

آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره‌ ملی کتاب سال دانشجویی و بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، فردا ۲۹آبان ماه از ساعت ۱۴توسط سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی در تالار شهید دهشور دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از ۵اثر برگزیده و ۸اثر شایسته‌تقدیر در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی به همراه ۵اثر برگزیده و ۷اثر شایسته‌تقدیر در جشنواره ملی پایان‌نامه سال، تجلیل خواهد شد و ۳ناشر برتر نیز تقدیر می‌شوند . همچنین در این آیین از دکتر علی‌اشرف صادقی به‌عنوان «استاد خادم کتاب» تجلیل می‌شود.
گفتنی است در این دوره ۷۵۲اثر به دبیرخانه جشنواره پایان‌نامه سال و ۶۰۶اثر به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال شد که بیشترین آثار رسیده در هر دو جشنواره مربوط به گروه علوم انسانی است.
 

 اولویت‌ رئیس جدید کتابخانه ملی
تقویت جایگاه آرشیو و اسناد ملی

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تقویت جایگاه آرشیو و اسناد ملی و ارتقا جایگاه کتابخانه ملی در بحث دیپلماسی فرهنگی را به‌عنوان دو اولویت مهم کتابخانه ملی در دوره جدید برشمرد .
غلامرضا امیرخانی در گفتگو با ایبنا، در این باره توضیح داد: مهم‌ترین اولویت من در کتابخانه ملی، اول بحث تقویت جایگاه آرشیو و اسناد ملی و اولویت دوم، ارتقا جایگاه کتابخانه ملی در بحث دیپلماسی فرهنگی است. این دو اولویت را در این دوره پیگیری خواهم کرد.وی درباره انتصاب گزینه احتمالی برای معاونت کتابخانه ملی گفت: هنوز هیچ گزینه‌ای مطرح نیست و حتی به آن فکر نکردم.
۱۹آبان‌ماه ۱۴۰۳رئیس‌جمهوری دکتر غلامرضا امیرخانی را به‌عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب کرد.

 معاون اداری و مالی این دانشگاه :
فارغ التحصیل بیکار از دانشگاه شریف نداریم
 معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی شریف با تأکید بر اینکه دانشجو یا دانش‌آموخته بیکار از این دانشگاه نداریم، گفت: دلیل افرادی که از دانشگاه شریف تصمیم به مهاجرت می‌گیرند، قطعا شغل نیست و این افراد برای کسب فرصت‌های بهتر علمی از ایران می‌روند.
محمد شریف‌خانی در گفتگو با شفقنا ضمن بیان این مطلب به اهمیت شغل برای دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین انگیزه دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه و دریافت آموزش‌های پیشرفته، یافتن شغل مناسب پس از فارغ‌التحصیلی است. اینکه دانشجویان بدانند پس از اتمام تحصیل شرکت‌ها و صنایع چه انتظاری از آنها دارند، بسیار مهم است.
وی اظهار کرد: من تا کنون نشنیدم در کشور ما یک دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف بیکار باشد. البته دانش‌آموختگانی که از کشور مهاجرت می‌کنند افراد با استعدادی هستند که بیکار نخواهند ماند اما در کشور نیز موردی نداریم که از دانشجویان این دانشگاه پس از اتمام تحصیل بیکار باشد مگر اینکه فردی دنبال موقعیت شغلی خاصی باشد و نتواند این شرایط را پیدا کند.
شریف‌خانی درباره علت مهاجرت دانش‌آموختگان دانشگاه شریف گفت: اگر چه این موضوع خارج از حیطه دانشی من است و باید تحلیلگران حوزه اجتماعی و روانشناسی نظر بدهند؛ اما قطعا این مهاجرت به‌دلیل شغل نیست؛ زیرا صنایع بزرگ بلافاصله فارغ‌التحصیلان دانشگاه شریف را جذب می‌کنند.
استاد مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف به مهم‌ترین دغدغه دانشجویان اشاره کرد و افزود: بسیاری از مواقع دغدغه دانشجویان ما رشد و پیشرفت علمی است و ممکن است این فرصت‌ها را در کشورهای دیگر پیدا کنند و این طبیعت نخبگان است که سراغ کسب موقعیت‌ها و فرصت‌های بهتر علمی باشند.
معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی شریف خطاب به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان گفت: نباید از ریسک‌کردن هراس داشت. اگر واقعا مصمم به انجام کاری باشیم بی‌شک می‌توانیم در آن موفق شویم. بایستی با صبوری از پس مشکلاتی که در هر کار سختی وجود دارد برآییم و با کمک خداوند به نتیجه برسیم.
 

در پی نارسایی کلیوی
زینب علیپور، خبرنگار جام  ‌جم درگذشت
زینب علیپور، خبرنگار گروه رسانه روزنامه جام ‌جم، دار فانی را وداع گفت .
به گزارش ایسنا، جام جم آنلاین با انتشار این خبر نوشت:
«زینب علیپور روزنامه‌نگار پرتلاش و همکار گروه رسانه روزنامه جام‌ جم شامگاه شنبه 26 آبان دار فانی را وداع گفت .
او که بیش از دوسال با بیماری نارسایی کلیوی مبارزه می‌کرد، صبح روز شنبه در پی عارضه تنفسی به بیمارستان منتقل شد و متأسفانه شب‌هنگام در اثر ایست قلبی به‌ رحمت الهی پیوست.»
مدیرعامل، مدیرمسئول و شورای تیتر و سایر همکاران روزنامه جام جم، روابط عمومی و رسانه‌های نوین معاونت سیما و معاونت صدای رسانه ملی این ضایعه اندوه‌بار را به جامعه رسانه‌ای کشور و خانواده محترم آن مرحومه تسلیت گفتند.
سرویس فرهنگی روزنامه اطلاعات نیز درگذشت این همکار رسانه‌ای را به خانواده و همکارانش در رسانه تسلیت می‌گوید و برای آن مرحومه علو درجات را از درگاه خداوند متعال مسألت دارد.

به میزبانی تالار رودکی
ارکستر آکادمیک پایتخت روی صحنه می‌رود
گروه سازهای ایرانی ارکستر آکادمیک پایتخت به سرپرستی حامد فکوری، 30 آبان برای نخستین بار در تالار رودکی روی صحنه می‌رود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد رودکی، ارکستر آکادمیک پایتخت در سال ۱۳۹۵به سرپرستی شهرام توکلی تأسیس شده و از سال گذشته نیز ارکستر سازهای ایرانی خود را به سرپرستی حامد فکوری راه‌اندازی کرده‌است.
نخستین کنسرت این ارکستر با ترکیبی از سازهای کلاسیک و ایرانی شامگاه چهارشنبه 30 آبان از ساعت 20:00 در تالار رودکی برگزار می‌شود.
برای این اجرا قطعاتی از آهنگسازان ایرانی از جمله مرتضی نی‌داود، یحیی زرپنجه، پرویز مشکاتیان و همچنین مجموعه‌ای از تصانیف قدیمی ایرانی در نظر گرفته شده‌است.

در نشست تحلیل کتاب «ترکیه امروز؛اسلام‌گرایی و خلافت» مطرح شد
 ترکیه هم رقیب و هم دوست ماست
 نشست تحلیل و نقد کتاب «ترکیه امروز؛ اسلام‌گرایی و خلافت» با حضور حجت الاسلام محمد مسجدجامعی، نویسنده کتاب و دکتر محمدتقی امام‌خویی، تاریخدان و پژوهشگر و دکتر محمدرضا دهشیری، دیپلمات کشورمان و استاد دانشگاه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
 به گزارش خبرنگار ما در این نشست، مسعود رضوی مجری برنامه گفت: حکومت عثمانیان نتیجه خلافت عباسی بود. خلافت عثمانی، بخش اعظم جهان اسلام را در دست گرفت و البته تاریخ ترکیه نیز از عثمانی شروع می‌شود.
مسجدجامعی نیز درباره کتابش گفت: ترکیه از میان آتش و خون جنگ جهانی اول سر درآورده است و کشور جوانی است که خانواده در آن نقش بسیار مهمی دارد و به آداب و رسوم پایبند هستند. نژاد ترک همچنین، مغرور و متکی به نفس و وفادار است.
وی افزود: میراث ترکیه عمیقا با اسلام عجین است. اسلام‌گرایی در ترکیه با جاهای دیگر فرق دارد و آن به دلیل خلافت عثمانی است.
نویسنده کتاب «ترکیه امروز؛ اسلام‌گرایی و خلافت»، الحاق ترکیه به ناتو را خواست همیشگی و دائمی همه افراد این کشور دانست که سبب توسعه آنان نیز شده‌است.
 در ادامه برنامه، دکتر امام‌خویی در تحلیل تاریخی این کتاب گفت: عثمانی در زمان خودش بزرگ‌ترین قدرت اسلام بود و آرشیو کتابخانه استانبول، تاریخ این دوره را حفظ کرده‌است‌.
دکتر دهشیری نیز در نقد این کتاب اظهار کرد: ترکیه و ایران هم رقیب و هم رفیق هستند. شناخت دلایل موفقیت این کشور در همه عرصه‌ها و حفظ سنت‌ها و گره خوردن با مدرنیته و توسعه می‌تواند برای ما هم آموزنده باشد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی