بررسی تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران
تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران در دل شرکت عمران و نوسازی عباس آباد و انتقال معاونت امور بانوان به زیر مجموعه دفتر شهردار مواردی بود که در جلسه دیروز شورای شهرمطرح و با مخالفت معاون اجتماعی شهرداری روبرو شد.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هشتادمین جلسه این شورا تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی در دل شرکت عمران و نوسازی عباس آباد را در دستور کار خود داشتند که با مخالفت معاونت اجتماعی شهرداری تهران که در صحن شورای شهر تهران حضور داشت همراه شد و توکلی زاده معتقد بود در صورت انتقال امور سازمان گردشگری و مراکز تفریحی به شرکت نوسازی عباس آباد عملا معاونت اجتماعی شهرداری تهران از هم می پاشد و ادامه فعالیت آن با مشکل مواجه می شود.
به گزارش خبرنگار ما، در نهایت به دلیل اینکه هنوز موافقت استانداری تهران برای این تغییرات به شورای شهر نرسیده بود، تصمیم گیری در این مورد به بعد از اعلام نظر استانداری موکول شد.
اعضای شورای شهر در دستور کار بعدی خود، لایحه انتقال مرکز زنان و خانواده شهرداری از ذیل معاونت اجتماعی شهرداری به ذیل دفتر شهردار را تصویب کردند. این مرکز قبلاً زیر نظر معاونت اجتماعی فعالیت می کرد.
معاون اجتماعی شهرداری تهران باز هم مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد و گفت: تشکیل پست های موازی، مانند امور بانوان در کنار معاونت فرهنگی مناطق 22 گانه شهرداری موجب تداخل کاری و بروز اختلاف میشود و پیشنهاد میشود این اداره کل همچنان ذیل معاونت اجتماعی باقی بماند.
با وجود مخالفت توکلی زاده این طرح تصویب شد و معاونت امور بانوان مستقیما زیر مجموعه دفتر شهردار خواهدبود.
از حواشی این جلسه می توان به صحبت های مهدی اقراریان یکی از اعضای شورا اشاره کرد که به موضوع گزارش مالی موسسه همشهری پرداخت و گفت: با توجه به زیانده بودن این مجموعه و به توصیه حسابرس رسمی که ادامه فعالیت موسسه را غیر قابل توجیه دانسته است، باید برای رفع مشکلات این مجموعه هرچه زودتر اقدام شود.
وی همچنین به موضوع فروش ملک لواسان که مدیرعامل موسسه همشهری در جلسه قبل شورا ادعا کرده بود که چنین ملکی وجود ندارد و اطلاعات اعضای شورای شهر اشتباه است، اشاره کرد و گفت: متاسفانه این موضوع با شیطنت های رسانه ای همراه شد. چنین ملکی وجود داشته و در دوره مدیریت قبلی به فروش رفته ولی قسمتی از مبلغ آن در دوره فعلی به حساب موسسه همشهری واریز شده است.
نرجس سلیمانی دیگر عضو شورا در تذکر خود به مدیران شهرداری توصیه کرد در صورتی که نسبت به موضوعی اشراف ندارند از امضای اسناد مربوطه خودداری کنند زیرا در آینده ممکن است تبعات حقوقی برای خود و مجموعه شهرداری به وجود بیاورند.
احمد علوی دیگر عضو شورا هم در تذکر خود گفت: بعضی از ادارات و مجموعه های شهرداری تهران طبق برنامه و حتی جلوتر از برنامه پیش بینی شده سالانه گزارش عملکرد داشته اند و بعضی دیگر بالعکس، ولی حقوق و مزایای کارکنان آنها یکی است. بهتر است شهرداری برای ادارات و مجموعه هایی که طبق برنامه عمل کرده اند پاداش و مزایایی در نظر بگیرد تا در آنها ایجاد انگیزه کند.
مخالفت مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس
نمایندگان مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
به گزارش خانه ملت در جلسه علنی دیروز مجلس، حجت الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهوری تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس ( با موضوع به کارگیری افرادی که فرزند و یا همسر آنها دارای تابعیت دوگانه است) را مطرح کرد.
نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان فوریت، با ۳۸رای موافق، ۲۰۷رای مخالف و ۷رای ممتنع از مجموع ۲۵۶نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
رئیس مجلس هم گفت:این لایحه به صورت عادی بررسی و به کمیسیون اجتماعی ارجاع میشود.
قالیباف بااشاره به این که این موضوع در شورای عالی فرهنگی مطرح شد ،لیکن مجلس با رفتارهای غیرقانونی مخالف است اضافه کرد: البته اصل موضوع درباره کسانی است که سفیر کشور یا وابستگان ما بوده و ماموریت خارج از کشور انجام میدهند. این موضوع شامل بسیاری از استادان دانشگاه هم میشود لذا این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد تا به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری درجریان طرح تقاضای دولت برای بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت : پیشنهاد دولت این است که درباره مشاغل حساس تابعیت خود فرد و نه همسر و فرزندانش شرط قطعی باشد و موضوع ما مربوط به یک نفر یا ۲نفر نیست.
حجتالاسلام مجید انصاری اظهارداشت : ماده ۲این قانون شرط انتصاب را اعلام و به صورت مطلق شروطی را تعیین کرده که مشکلاتی را برای دستگاههای مختلف به وجود آورده است. وی ادامه داد: از جمله اشکال تابعیت، تابعیت قهری است .اکنون ۳۲کشور تابعیت ناشی از تولد فرزند را به طور مطلق به رسمیت شناخته اند و ۳۲کشور هم برای آن شروطی قائلند .
معاون حقوقی رئیس جمهوری اضافه کرد: با همسایگان و کشورهای مختلف مراودات داریم و تعداد زیادی از مدیران متعهد ،انقلابی و حزباللهی برای تحصیل یا ماموریت به کشورهای دیگر رفته، زندگی تشکیل داده و فرزندانی به دنیا آورده اندو اکنون هم به کشور بازگشته و مشغول خدمت هستند و فرزندان آنها در آن کشورها تابعیت قهری گرفته اند. از طرف دیگر با کشورهای همسایه مراودات داریم و بعضا مدیران ما در کشورهای دیگر با تبعه آن کشور ازدواج میکنند و میخواهند خدمت خود را ادامه دهند اما این قانون به طور مطلق موانعی را به وجود میآورد. این قانون سبب میشود که نتوانیم از ظرفیت این افراد به ویژه از ظرفیت نخبگان و دانشمندان استفاده کنیم.
انصاری ادامه داد: ممکن است فرزند پزشک یا دانشمند متخصصی در خارج از کشور زندگی کند اما آن فرد در داخل کشور به خدمت میپردازد. پیشنهاد دولت آن است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد .
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: اگر نمایندگان به اصل موضوع رای دهند دولت پیشنهاد جایگزینی هم دارد از جمله آنکه موضوع در کمیتهای خاص بررسی یا اینکه در صورت وجود شرایط اضطراری در هر سه قوه براساس تائید رئیس مربوطه این کار انجام شود.
درادامه نمایندگان مخالف و موافق یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس دیدگاههای خود را مطرح کردند.
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر به عنوان مخالف یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت: تعجب ما این است که دولت برای یک فرد یعنی آقای ظریف لایحه قانونی به مجلس داده است که اگر مجلس به آن رای دهد، بدعتگذاری جدید محسوب میشود.
وی ادامه داد: انتظار داشتیم دولت درباره کمبود برق، موضوع ارز، کسری گاز و قطعی برق در زمستان به مجلس لایحه دهد و اینکه گزارش دهد که چرا آییننامههای مربوط به برنامه هفتم توسعه نوشته نشده است؟
این نماینده مجلس ادامه داد: تابعیت دو نوع قهری و اکتسابی دارد که در تابعیت قهری شامل متولدان آن کشور میشود البته که همان فرد میتواند اعلام کند تابعیت را نمیخواهد.
حاجیدلیگانی افزود: از نفوذ، ضربههای بسیاری خوردهایم . اکنون دولت برای نگه داشتن آقای ظریف در معاونت نظارت راهبردی لایحه میدهد اما مگر قحط الرجال است؟ انتظار میرود رئیس جمهوری به مسائل اصلی مردم توجه کند.
بیتالله عبداللهی نماینده اهر و هریس به عنوان موافق گفت: اکنون برای آینده قانونگذاری میکنیم تعداد زیادی سفیر، دانشمند و نیروهای خدومی داریم که به دلیل ماموریت به کشورهای دیگر رفته و بچهدار میشوند بعد آنها به کشور برگشته و به نظام خدمت میکنند . وی ادامه داد: نمیتوان به دلیل تابعیت فرزند آن مسئول یا داشتن همسر خارجی، او را از خدمت به نظام محروم کرد .
سلمان اسحاقی نماینده قائنات هم در اخطاری با استناد به اصل ۳۳قانون اساسی اظهار داشت : اگر کسی دنبال علم و تحصیل باشد به کشور برگشته و خدمت میکند منتهی در بحث تابعیت موضوع بر سر آن است که فردی که تابعیت را میپذیرد یعنی سیاست و فرهنگ آن کشور را پذیرفته است.
علیرضا سلیمی نماینده تهران هم در تذکری گفت: آییننامه داخلی مجلس شروط فوریت را اعلام کرده است ولی دولت برای رفع مشکل انتصاب غیرقانونی یک فرد به مجلس لایحه داده است.
مرتضی محمودی نماینده تهران در تذکر دیگری گفت: چرا دولت برای یک نفر و دو نفر لایحه میدهد؟ ما باید به موضوع نفوذ هم توجه کنیم.
مهدی کوچکزاده نماینده تهران با بیان انتقاداتی نسبت به ظریف اظهار داشت : حرفهای معاون حقوقی رئیس جمهوری قابل قبول نبود .مطمئنم که مجلس به این لایحه رای نمیدهد.
درادامه این جلسه نمایندگان در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲قانون انتخابات مجلس ، پس از استماع این گزارش و اظهارات سه نماینده مخالف و موافق با کاهش مهلت استعفای داوطلبان نامزدی انتخابات میاندورهای مجلس مخالفت کردند. انتخابات میاندورهای دوازدهمین دوره مجلس در چهار حوزه انتخابیه تبریز، بندر انزلی، بستان آباد و نقده همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۶تیر سال ۱۴۰۴برگزار میشود. براساس تقویم این انتخابات داوطلبان نامزدی در انتخابات باید ۶ماه پیش از پایان مهلت ثبت نام یعنی تا ۲۵مرداد ۱۴۰۳استعفای خود را از سمتهای قید شده در قانون انتخابات مجلس انجام دهند.
اجرای ناقص قانون همسان سازی
نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره اجرای ناقص قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان تاکید کرد: اجازه نمی دهیم در مورد متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک سر سوزن از قانون عدول شود. حاجی بابایی که ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت اضافه کرد: ریاست مجلس مصوبه دولت درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان را بازگرداند چرا که با قانون منطبق نبود . همچنین در مورد بازنشستگان ۱۴۰۰معلمان عزیز، قانون رتبه بندی معلمان ۳۱شهریور ماه مصوب شده است و این فرهنگیان یکم مهر ماه بازنشسته شدهاند .در این باره از سازمان برنامه میخواهیم که رعایت حال این عزیزان را داشته باشند و حقی از آنها ضایع نشود و حتماً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
خرید سربازی نداریم
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴مجلس گفت: در لایحه بودجه سال آینده نه حکمی درباره خرید خدمت سربازی آمده و نه چنین موضوعی از سوی نمایندگان مجلس تاکنون پیشنهاد شده است.
محسن زنگنه افزود:دو پیشنهاد درباره سربازی به کمیسیون تلفیق ارائه شده که مربوط به حقوق سربازان است و پیشنهادی درباره خرید مطرح نشده است.
وی تاکید کرد: موضوع خرید سربازی دست مجلس نیست و از اختیارات ستاد کل نیروهای مسلح است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس از مصوبه این کمیسیون برای تخصیص ۲۴۰هزار میلیارد تومان اعتبار اسنادی برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی خبر داد.
حبیب قاسمی اظهار داشت: این اعتبار تخصیص یافته برای پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی اسنادی است و از محل فروش اوراق تامین می شود.
وی افزود:۱۵هزار میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح نقاط حادثه خیز جاده ها اختصاص خواهد یافت که این میزان اعتبار نیز از محل فروش اوراق تامین خواهد شد.
قاسمی اضافه کرد: طبق مصوبه کمیسیون آن بخش از اموال و دارایی صندوق های بازنشستگی که بیش از ۵۰درصد منابع مربوط به پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان آن از محل منابع بودجه عمومی کشور تامین می شود به عنوان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهد شد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: اعضای کمیسیون با افزایش آب بهای بخش کشاورزی در سال آینده مخالفت کردند.
شرکت های زیانده
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، بررسی های فنی و تخصصی این نهاد نظارتی در جریان رسیدگی به گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲نشان می دهد که در قانون بودجه این سال، ۱۷شرکت با زیان ۲۱.۲۷۴ میلیارد تومان پیشبینی شده اما مطابق صورتهای مالی، ۱۳۴شرکت با افزایش حدود ۱۷برابری به مبلغ ۳۵۴.۳۵۳ میلیارد تومان زیانده شده اند.
بر اساس این گزارش، حدود ۸۰درصد زیان شرکتها مربوط به ۶شرکت بازرگانی دولتی ایران(۱۳۷.۷۷۹میلیارد تومان)، سازمان هدفمند سازی یارانهها(۵۱.۸۵۳میلیارد تومان)، سازمان بیمه سلامت ایران(۴۰.۶۶۷میلیارد تومان)، شرکت مادر تخصصی برق حرارتی(مبلغ ۲۵.۱۶۱میلیارد تومان)، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (۱۳.۵۶۹میلیارد تومان) و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح (۱۰.۵۱۶میلیارد تومان) است.
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد
تداوم شرایط پایدار جوی و آلودگی هوای پایتخت
فاطمه کریمی سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه با توجه به
پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر تداوم شرایط پایدار جوی، انتظار می رود شرایط آلودگی هوا ادامه داشته باشد، گفت: در این شرایط به عموم شهروندان به ویژه گروههای حساس مانند سالمندان، کودکان و مبتلایان به بیماریهای قلبی، عروقی و ریوی توصیه میکنیم تا از تردد غیر ضرور در سطح شهر خودداری کنند.
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: در این شرایط به عموم شهروندان به ویژه گروههای حساس مانند سالمندان، کودکان و مبتلایان به بیماریهای قلبی، عروقی و ریوی توصیه میکنیم تا از تردد غیر ضرور در سطح شهر خودداری کنند.
کریمی در بخش دیگری از صحبتهای خود به مقایسه کیفیت هوای تهران در آبانماه امسال با سال گذشته پرداخت و به ایسنا گفت: هوای تهران از ابتدای مهرماه امسال تا ۲۶آبان،۴۲روزدر شرایط قابل قبول و ۱۴روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس به لحاظ آلاینده ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵میکرون قرار داشت، در صورتی که کیفیت هوا در بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۴۰روز در شرایط قابل قبول و ۱۵روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و یک روز ناسالم برای عموم شهروندان بود.
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تأکید کرد: در مقایسه آبانماه سال جاری نسبت به سال گذشته، تعداد روزهای قابل قبول بیشتری داشتیم و شرایط کیفیت هوا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نسبتاً بهتر بوده است.
وی با اعلام اینکه از اول تا ۲۶آبانماه امسال هوای پایتخت ۲۰روز در شرایط قابل قبول و ۶روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بوده است، افزود: در همین بازه زمانی در سال گذشته، ۱۲روز شرایط قابل قبول و ۱۳روز شرایط ناسالم برای گروههای حساس و یک روز ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد .
کریمی در پایان با تأکید براینکه میانگین شاخص روزهای گذشته کیفیت هوای تهران ۱۲۱بوده است، خاطرنشان کرد:دلیل بالا رفتن شاخص کیفیت هوای تهران،پایداری شرایط جوی و عدم وزش باد موثر است که همه ساله درهمین ایام شاهد آن هستیم.این وضع زنگ خطری برای کاهش شرایط کیفی هوا در روزهای پیشروست.
شما چه نظری دارید؟