بازگشایی کافه کتاب «آفتاب» مشهد پس از یک ماه تعطیلی
مشهد/خبرنگار اطلاعات: اولین جلسه ادبی و شعرخوانی در کافه کتاب آفتاب پس از ۳۳روز تعطیلی با حضور اساتید فرهنگ و ادب برگزار شد.
این نشست ادبی با گفتمانی با موضوع فاطمیه و آیین های مذهبی آغاز شد و رضا امیرخانی، نویسنده و منتقد ادبی در آن تاکید کرد: باید آیین های سنتی مذهبی ما به همان صورت حفظ شود و به دنبال چرایی برگزاری آن ها نبود و رازآلود بودنشان را ارزشمند دانست.
این جلسه با گفتمان ادبی، درباره شعر بیدل ادامه یافت و استاد کاظم کاظمی، شاعر افغانستانی با خوانش شعری با عنوان «آفتاب» که با برگزاری این جلسه در کافه کتاب آفتاب و شادی بازگشایی آن مناسبت داشت بر صمیمیت و گرمای این جلسه افزود.
بیات بانوی شاعر افغانستانی به خوانش کتاب جانستان کابلستان پرداخت و سپس دکتر امیرخانی با بیان این که کتاب صوتی این کتاب با بیان شیرین بانو بیات به زودی عرضه خواهد شد؛ افزود: نقد به کتاب جانستان افغانستان، در میان افغانستانی ها بسیار بود مثلا توصیف «پهلوان ابراهیم» در این کتاب از سوی نویسندگان افغانستان از جمله مرحوم رجایی نقد و با نوشته دکتر کاظمی و حمایت ایشان سو تفاهم ها برطرف شد و به دیده شدن این کتاب هم کمک کرد.
جاذبههای اکو موزه روستایی گیلان
سرویس شهرستان ها:استان سرسبز گیلان علاوه بر جاذبههای طبیعی و دیدنی، آثار تاریخی و فرهنگی ارزشمندی را هم در دل خود جای داده است. خانههای سنتی وتاریخی گیلان از جمله مهمترین این آثار به شمار میآید.
این خانهها، با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی نواحی مختلف گیلان ساخته شده و از مصالح بومی همچون خشت، گل و آجر در آنها استفاده شده است. این خانهها علاوه بر ارزش تاریخی و فرهنگی، ارزش اقتصادی هم دارد. اندیشه ایجاد موزه میراث روستایی گیلان برای نخستین بار پس از زمین لرزه ۱۳۶۹گیلان – زنجان از سوی دکتر محمود طالقانی استاد دانشگاه تهران و مدرسه عالی زبانها و تمدنهای شرق پاریس مطرح شد. در اردیبهشت ۱۳۸۴نخستین کارگاه اجرای این طرح راهاندازی شد. فاز نخست این مجموعه در ۲۵اردیبهشت ماه ۱۳۸۵افتتاح و آماده بهرهبرداری شد. موزه میراث روستایی گیلان، تنها اکو موزه ایران است که در زمینی به مساحت ۲۶۳هکتار در پارک جنگلی ۱۴۸۰هکتاری سراوان احداث شده است. در این موزه، الگوی چندین نوع معماری بناهای مسکونی گیلان شامل جلگه غرب و شرق گیلان، کوهستانی، کوهپایه و ساحلی را میتوان مشاهده کرد. در این موزه، خانههای مسکونی روستایی به همان شکل از محل اولیه خود واچینی و دوباره چینی شدهاست. فضای موزه برای گشت و گذاری چند ساعته برای رفتن به گذشتههای دور تاریخ فرهنگی گیلان تمامی امکانات مورد نیاز را برای گردشگران فراهم کرده است.
شما چه نظری دارید؟