چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
نظرات: ۱۷
۰
-
ترامپ در ۵ روز اول چه کرد که پزشکیان در ۱۰۰ روز نتوانست؟

از مقایسه صد روز اول دولت پزشکیان و ۵ روز پیروزی ترامپ به چه نکاتی می‌توان دست یافت؟

ترامپ در ۵ روز نخست چه کرد که پزشکیان هنوز پس از ۱۰۰ روز انجام نداده است؟ تصمیمات سرراست و قاطع ترامپ چه درس‌هایی می‌تواند برای دولت ما داشته باشد؟

این‌ها سوالاتی هستند که میثم موحدفرد، فعال فرهنگی و اجتماعی در عصر اصلاحات به آن‌ها پاسخ داده است.

۱. پاسخ به‌هنگام به انتظارات هواداران

ترامپ در لبیک به اعتماد کسانی که مدافع او بودند، حتی بسیار پیش‌تر از آن که نوبت انتقال قدرت شود، با اعلام علنی فرمان‌های آتی به شکل فوق ضربتی، قاطعیت خود را در تصمیم‌گیری به رخ کشیده است. مثلا در جانبداری از چالش بزرگ آزادی تسخیرکنندگان کنگره که وی آن‌ها را زندانی سیاسی! می‌نامد، رسما گفته در نخستین روز کاری، دستور عفو ایشان را صادر می‌کند. یا برای افزایش درآمد آمریکا، از دم به همه کالاهای وارداتی چه از کشور دوست باشد یا رقیب، تعرفه‌های بالای کمرگی می‌بندد.

در حالی که پزشکیان هم‌چنان، خواسته یا ناخواسته، برای پیاده‌سازی مهمترین قول‌هایش دست به عصا حرکت می‌کند.

همین دیروز، پس از قیل و قال یک ماهه، تصویب رفع فیلترینگ که هیچ، بحث و بررسی درباره احتمال رفع آن، از دستور کار این هفته به هفته بعد انداخته می‌شود چون گویا از این ستون تا آن ستون فرج است!

شاید از دست داده باشید: 

۲. ریختن شهد تغییر به کام رای‌دهندگان

ترامپ تغییرات گسترده و توفانی را با آرایش سریع کارگزاران جدیدش به نمایش عمومی گذاشته است. هم او و هم نزدیکانش به رأی‌دهندگان آمریکایی تضمین داده‌اند مدیران بایدنی -به تعبیر ما ایرانیان «بانیان وضع موجود»- یا خودشان با زبان خوش می‌روند یا با پس‌گردنی بیرونشان می‌کنند. لب مطلب را یکی از ایشان گفته که «اقدامات ما نرم و لطیف نخواهد بود»!

ولی با گذشت چند ماه از دولت پزشکیان، هنوز کلیدی‌ترین پست‌ها در دست دشمنان سرسخت اوست و کوچکترین زمزمه‌ای از تغییرشان هم به گوش نمی‌رسد. در برخی وزارت‌خانه‌ها مانند میراث فرهنگی سه ماه پس از گرفتن رای اعتماد، حتی یکی از معاونان، محض رضای خدا و شادی حامیان اصلاحات، عوض نشده است!

و خب ناگفته پیداست ادامه درجا زدن و ناکامی دولت پزشکیان در تغییر بسیار زودتر از آن چه گمان می‌رود، هوادارانش را سرخورده خواهد کرد.

۳. اثبات وفاداری به دوستان روزهای سخت

پیش از نواختن شیپور حمله، ترامپ تقریبا مشخص کرده به هر یک از اعضای هسته مرکزی ستاد تبلیغاتی که در سخت‌ترین شرایط همدل او بودند چه پاداشی خواهد داد. از سرمایه‌داران گرفته تا سناتورهای ایالتی و حتی سطوح بسیار پایین‌تر، همه می‌دانند چطور می‌خواهند مرام‌کش ترامپ شوند و آگاه هستند هر کسی قرار است در کجای صفوف لشگر او سنگر بگیرد.

اما پزشکیان هنوز که هنوز است به ۷۰ درصد از معاونان کارزار انتخاباتی خود که رای را از دهان شیر تحریم انتخابات درآوردند، مطلقا هیچ پستی نداده است و ظاهرا نمی‌خواهد هم بدهد! لایه‌های زیرین ستادی که کلا روی سکوی تماشاچیان نشسته‌اند.

۴. رسانه، رسانه و باز هم رسانه

فراتر از این‌که شخص ترامپ یک رسانه بی‌اندازه قدرتمند است و همواره ابتکار عمل را فرداً به دست دارد، در عریان‌ترین شکل ممکن نشان داده به چهره‌ها و مدیران رسانه‌های همسو، تمام‌قد نیاز و باور دارد. شبکه اجتماعی ایکس و ایلان ماسک که جای خود دارند؛ برای مثال تنها برای یکی از مجریان شبکه همیشه هم‌پیمان فاکس‌نیوز، پست وزارت دفاع را لقمه گرفته است و به پیت هِگسِت، مجری تلویزیون جمهوری‌خواهان و سرباز سابق، پستی بدین درجه از حساسیت را صله داده است.

در طرف مقابل، نه‌تنها به خط مقدم همگامان رسانه‌ای در دولت پزشکیان اعتنایی نشده که حتی مدیران خبرگزاری‌های نان‌خور و کارمند دولت نیز که مطلقا همگی از فرماندهان توپخانه نامزد رقیب و جناح مخالف هستند، با آن‌که تاکنون بارها برای دولت چهاردهم هزینه تراشیده و چوب لای چرخش گذاشته‌اند، همچنان استوار و پراقتدار روی صندلی خود نشسته‌اند، ولی مجاهدان رسانه‌ای پشتیبان دولت، از این دادگاه به آن دادگاه سرگردانند تا پاسخگوی اتهام حمایت از پزشکیان در دوره انتخابات باشند!

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • میرابی زاده IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    با سلام ، مقایسه قدرت رئیس جمهور آمریکا و رئیس جمهور کشورمان و توان جرائی آنها حکایت از نادانی طراح سئوال است
  • Mjo IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    اخه چه ربطی رئیس جمهور در ایران با امریکا داره؟ در ایران رییس جمهور قدرت ۲درصد از قدرت رئیس جمهور امریکا را نداره! در کشور ما رئیس جمهور فقط دهان پر کن وبس! هر زمان نیروهای مسلح تابع رئیس جمهور شدن انموقع است که مقایسه کرد!
  • علی IR ۲۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    مشت نمونه خروار.کدوم یکیشون توانست بار را به مقصد برساند؟انگار هر کی میاد خرابتر میکنه و میندازه گردن قبلی.همه کار میکنند جز اجرای قانون.ملت هم دیگه رمقی برای فکر کردن به اینکه هر کس داره چه گندی میزنه رو ندارن.شکم گرسنه ایمان نداره چه برسه به فکر کردن به گند کاری دولت.
  • علی IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    سلام .اساسی ترین چیزی که به اثطلاح کارشناس نگترنده این مقاله عنوان نکرده این است که در آمریکا با وجود تفاوت سلیقه ولی همگی به منافع ملی معتقد هستند و با انتخاب یک طیف مخالف طیف دیگر مخالف چوب لای چرخ ایسان نمب گذارند ، ولی در ایران اینگون نیست شما روزنامه کبهان و دیگر همفکرانش را نگاه کنید اصلا تنها چیزی را که بلد نیستند منافع ملی است و صرفا به فکر خودشانو هم زیف های خودسان هستند .
  • W IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    فقط احمدی نژاد حریف ترامپ است
  • محمد IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    مقایسه این دو کاملا اشتباه است
  • حسن لر IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    پزشکیان فرد محترم و دلسوز از چهره اش معلوم است و مردم او را دوست دارند
  • علی IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    تو آمریکا یک نفر تصمیم گیرنده س ولی تو کشور ما هزاران نفر تصمیم میگیرن مشکل ما اینه
  • احمد محمدی IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    سلام بر ولی فقیه،خامنه ای رهبر سلام بر شهیدان شما چه طور انسان مسلمانی هستین رئیس جمهوری که با تایید رهبر عزیزوبا ارای مر دم رای آورد تضعیف میکنید عوض اینکه کمکش کنید پشتش ح ف می‌زنید هرچه بیشتر اشکال بگیرید بیشتر ایر آن را ضعیف میکنید پزشکیان داره خیلی خوب ودرست کار می‌کند اگر شما وامثال شما ، کار کنه رئیس جمهور محبوب مردم بزاری
  • بهنام ES ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    باز هم قیاس مع الفارق کردی زورنامه نگار بیسواد

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی