جعفر قادری، نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» درباره «حذف یارانه پر درآمدها» اظهار داشت:دولت پزشکیان به طور جدی با کسری بودجه مواجه است و به همین دلیل باید ترفندهایی اندیشیده شود تا محدودیت موجود مدیریت شود. در همین راستا دولت طرحی به مجلس ارائه کرده است تا آنهایی که به لحاظ اقتصادی وضعیت مطلوب تری دارند، از جمع یارانهبگیران کنار گذاشته شوند تا منبع مالی حاصل از این طرح در راستای اهداف اقتصادی هزینه شوند که باید گفت، این موضوع با شرایط فعلی تناسب دارد.
این نماینده مجلس با اشاره به این که بودجه ۱۴۰۴ کاملاً شفاف و بر اساس نیازهای موجود نوشته شده است، گفت: عدم اختصاص یارانه به قشر بینیاز جامعه موید ابن موضوع است که دولتیها بررسی دقیقی از فرصتها و تهدیدها داشتهاند و اگر تصمیمی مبنی بر کاهش یا افزایش منابع مالی نسبت به سالهای گذشته گرفته شده، بر اساس واقعیت اخذ شده است. شرح این شرایط میتواند افکار عمومی را به این نتیجه برساند که برنامه مالی سال آتی در صورت اجرای دقیق و کارشناسی، محدودیتها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
او افزود: البته ناگفته پیداست، دولت چهاردهم در حالی قبول مسئولیت کرده است که تحریمها، کسری بودجه، ناترازی در بخشهای مختلف اقتصادی و ... موجب شده ترمیم فضای اقتصاد بینظم، دشوار شود. اما به هر حال پزشکیان در ایام انتخاباتی به مردم که حق نارضایتی دارند،اعلام کرد، در صورتیکه دولت وارد درگیریهایی داخلی نشود و فعالیت بر اساس نظرات کارشناسی باشد، میتوان امیدوار به اصلاح ساختار اقتصادی شد تا از این طریق مسأله های مالی روز به روز به حل شدن نزدیکتر شوند.
به گفته وی، مشکلات به شرطی کمرنگ خواهند شد که بین دستگاههای مختلف، به ویژه دولت و مجلس نوعی تعامل و همراهی به وجود بیاید تا از این طریق بتوانیم با بهرهگیری از همه پتانسیل موجود در داخل ، نظمی لازم را به مناسبات اقتصادی تزریق کنیم. خوشبختانه در این نزدیک یه سه ماه دولت چهاردهم با مجلس دوازدهم هماهنگی تأثیرگذاری داشته باشند. امیدوارم، برخی سنگاندازی و کارشکنیها خدشهای به انسجام محقق شده وارد نکند تا در سال آتی مالی دخل و خرج ها متناسب تر باشد.
جعفر قادری تصریح کرد: اینکه نرخ دلار و سکه و ... این روزها افرایشی شده است، جامعه را دچار اضطراب و استرس میکند و در نتیجه موجب سلب آرامش میشود. در چنین موقعیت پرخطری لازم است، در قدم اول امور با تدبیر پیگیری شوند و همه دستگاهها تلاششان را به کار بگیرند، بلکه راهحلی برای مسأله های حل نشده پیدا کنند. همچنین لازم است، دستگاههای دولتی، به ویژه تیم اقتصادی دولت بهطور منظم درباره وضعیت موجود به مردم توضیح بدهند تا جامعه به شناختی کافی از موانع و فرصتها برسد تا در صورت ماندگاری برخی از مشکلات، نسبت به دستاندرکاران ناامید و بیاعتماد نشود. به هرحال یأس عمومی مانند سمی مهلک است که همه چیز را به هم میریزد و برون رفت از بحران را بعید میکند.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی توضیح داد: با وجود همه تهدیدها و محدودیتهای داخلی و بینالمللی بتوانیم از داشتههای داخلی بهترین استفاده را ببریم تا حتیالمقدور موانع توسعه و پیشرفت را یکی پس از دیگری از مسیر اقتصادی برداریم. به این معنی که ناترازی ها لاینحل نبستند و حتی با وجود تحریم هم حل شدنی هستند.
قادری یادآور شد: امیدوارم، هر چه زودتر از این برهه مملو از کاستیها خلاص شویم تا مردم بالآخره بتوانند، در آرامش باشند.