به گزارش اطلاعات آنلاین، در این شماره از عصر روشن، که با تصویری از استاد باستانی پاریزی بر روی جلد منتشر شده است، در بخش «حوض روغن» به بهانه رویداد تصویرگری از آثار و زندگی این تاریخپژوه، همراه با فراخوان آن، گزارش دیدارهایی با محمدرضا شفیعی کدکنی و علیاکبر صادقی، به روایت سیدمحمد طباطبایی درج شده است. در این بخش همچنین سیدعباس دعائی، طراح و دبیر رویداد «آینهدار دوران» در مصاحبهای، به شرح تاریخچه و اهداف این سلسله برنامهها تا صدسالگی استاد باستانی پاریزی در سال آینده، پرداخته است. سعید اسلامزاده نیز درباره اهمیت چنین حرکتهای ملی بینارشتهای یادداشتی نوشته است.
بخش «کارگاه نمایش» این شماره از مجله نیز به بهانه درگذشت «پری صابری»، بانوی پیشکسوت تئاتر، به او اختصاص یافته که بهاره برهانی نیز ار تجربه دیدار و همکاری با او نوشته است.
این شماره از عصر روشن، حاوی شکل گسترشیافتهای از بخش «سند منگولهدار» است که درباره تاریخچه کارتپستالهای مصور در جهان، پروندهای بهنسبت مفصل ترتیب داده است. مهرداد اسکویی، احمد چایچی امیرخیز و زینب علیزاده در این پرونده، مقالههای جذابی دارند.
سیامک بهرامپرور نیز در بخش «سرخط»، تحلیلی یونگی بر پویانمایی «پسر، موش کور، روباه و اسب» ارایه کرده است.
بخش «قفسه پشتی» شماره هفتم مجله عصر روشن نیز به نکوداشت محمود معتقدی – شاعر و منتقد پیشکسوت – اختصاص یافته که حاوی اظهار نظرهایی از فرهاد عابدینی، محمد قاسمزاده، پوران کاوه، اسدالله امرایی، رضوان ابوترابی، یاسین نمکچیان، ابوالقاسم اسماعیلپور، شهرام اقبالزاده، محمود برآبادی، معصومه باغیان، اسماعیل امینی و هادی خوانساری است. نوشتاری از مجتبا نریمان به بهانه چاپ جدید دو کتاب ایرج صغیری، نقد فریبا شالو بر کتاب «یک روز باید به آفریقا بروم» اثر هانا صابر و نقد محمدحسین محمدی بر رمان ضیا قاسمی زیر عنوان «صدای شکستن استخوانها»، دیگر مطلبهای این بخش را تشکیل میدهند.
همچنین علاوه بر قسمت هفتم داستان دنبالهدار «همخونه» اثر مائده مرتضوی، داستانهایی از نسیم فلاح، مریم ساحلی و فاطمه رهبر نیز در این شماره از عصر روشن آورده شدهاند.
بخش «انجمن شاعران زنده» در این شماره از عصر روشن، به همت سارا جاوید، شعرهایی از سارا متقی، غلامرضا اکبرزاده باغبان، کیوان سلحشوری مهر، ماهرخ حسنی، مرتضی احمدی سراوانی، فرخ آلیانی، ابراهیم سحری فومنی، حسین حاجیپور، قاسم پهلوان، محسن کریمی، حمید نظرخواه علیسرایی، پونه نیکوی، اسماعیل حاجیآقا بزرگی، فرامرز ریحانصفت و یاسین نمکچیان به خود اختصاص داده است.
در ادامه فعالیتهای بینالمللی «عصر روشن» نیز آثاری از شاعران ترک، ایشیک سونگورلار، فواد ارن و نصرت نوحاوغلو نیز به صورت دوزبانه، با ترجمه نسرین سیدزوار در این شماره از مجله درج شده است. ترجمه و انتشار این آثار، با اطلاع و هماهنگی شاعران آنها بوده است.
یادداشتی از ابراهیم واحدی درباره یک بیت شعر معروف از سعدی و گزارش تصویری رویدادهای عصر روشن در نشر چشمه رشت و خانه هنرمندان ایران (با عکسهایی از معصومه احمدی) دیگر روایتهای شماره هفتم ماهنامه فرهنگی هنری عصر روشن هستند که با مدیرمسؤولی و سردبیری علیرضا بهرامی به بهای ۹۹۰۰۰ تومان منتشر میشود.