به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از هلس دایجست، مردم به طور فزایندهای به تلفن همراه خود برای سازماندهی برنامهها، ارتباط با دوستان یا ثبت لحظات در اینستاگرام وابسته شده و تقریباً تصور زندگی بدون این وسیله دشوار است. اثرات مخرب تلفنهای همراه بارها در مجلات و رسالههای علمی گوشزد شده است ولی تقریبا اکثر این تحقیقات روی تاثیرات تلفن همراه بر سلامت روانی تمرکز دارند ولی این دستگاهها ممکن است بر سلامت جسمی نیز تاثیر منفی داشته باشند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ در مجله قلب و عروق آمریکا (CVD) منتشر شد، نشان داد که استفاده منظم از تلفن هوشمند با خطر بالاتر بیماری قلبی عروقی مرتبط است. محققان استفاده معمولی از تلفن هوشمند را به عنوان استفاده از تلفن همراه برای تماس حداقل یک بار در هفته تعریف کردند. با این حال، هر چه مردم زمان بیشتری را در تلفن های خود صرف کنند، این خطر بیشتر میشود.
بر اساس این مقاله، کسانی که ۶ ساعت یا بیشتر در هفته را با تلفن خود میگذرانند، ۲۱ درصد بیشتر در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند. نشان داده شد که استفاده از تلفن همراه با ضخامت دیوارههای داخلی قلبی عروقی مرتبط است که عامل اصلی تصلب شرایین یا گرفتگی عروق قلبی است. آترواسکلروز شرایطی است که در آن شریانها پلاک ایجاد میکنند که میتواند خطر بیماری قلبی یا سکته را افزایش دهد. خواب ضعیف، پریشانی روانی و روان رنجوری نیز در این ارتباط نقش داشتند.
استفاده از تلفن همراه می تواند با شکل گیری عادات ناسالم مرتبط باشد که می تواند منجر به بیماری قلبی شود.
در مقاله ای در سال ۲۰۱۶ در مجله پزشکی عربستان سعودی، محققان بیش از ۲هزار دانشجو را در مورد استفاده از گوشی هوشمند مورد بررسی قرار دادند. از بین دانش آموزانی که بیش از هشت ساعت در روز را با تلفن خود می گذرانند، ۴۳ درصد از این دانش آموزان گفتند که روز بعد کمتر می خوابند و انرژی کمتری دارند. کاربران سنگین گوشی های هوشمند نیز فست فود بیشتری می خوردند، وزن اضافه می کردند و کمتر ورزش می کردند. رژیم غذایی ناسالم، چاقی و سبک زندگی کم تحرک خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.