اطلاعات نوشت:حامد ویس کرمی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در یک نشست خبری با اعلام این مطلب گفت: تقاضای مصرف انرژی الکتریکی در کشور طی سال های اخیر به شدت افزایش یافته و زمینه سرمایه گذاری در تولید برق را برای بخش خصوصی و تعاونی ایجاد کرده است.
به گفته وی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سال گذشته تشویق مردم به تشکیل تعاونی برای ایجاد مزارع نیروگاه های تجدیدپذیر و همچنین نیروگاه های غیر تجدیدپذیر را هدف گذاری کرده و اکنون در نقاط مختلف ایران تعاونی های قدرتمندی برای تولید انرژی الکتریکی شکل گرفته است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: هدف ما جهش تولید برق، کاهش ناترازی ۱۴ هزار مگاواتی و جلوگیری از قطع برق صنایع با ایجاد مزارع نیروگاهی است. از طرف دیگر رشد تقاضای برق فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری سودآور در این شاخه ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۴۰ هزار تعاونی فعال با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار عضو در کشور فعالیت دارند، گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۶۶۰۰ تعاونی با ایجاد ۱۷۳ هزار فرصت شغلی تشکیل شده که رشد 6/4 درصدی را نشان میدهد.
ویس کرمی افزود: تعاون به دنبال توسعه اقتصاد توسط مردم است. تکنولوژی تعاون یک نوآوری اجتماعی و یک راهحل و پاسخ اساسی و بنیادین به نیازهای اجتماعی و اقتصادی کشور است و توسعه آن امری انکارناپذیری است. برای مردمی کردن اقتصاد به چهار وجه اساسی باید توجه کنیم.
این چهار اصل مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت است که تمام این وجوه در بخش تعاون وجود دارد.معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره عملکرد دولت در حوزه تعاون گفت: اکنون ۱۰۴ هزار تعاونی فعال در کشور داریم که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار عضو دارند و ۲۱ درصد کل اعضای تعاونیهای کشور را زنان تشکیل می دهند که این نشان میدهد تعاونی میتواند بستری برای فعالیت اقتصادی بانوان باشد.
وی تاکید کرد: این تعاونیها بیش از ۲ میلیون فرصت شغلی را ساماندهی کرده و مجموع سرمایهگذاری آنها تا امروز بیش از ۳۳۹ هزار میلیارد تومان است. ۵۴ درصد تعاونیها تولیدی هستند و در طول فعالیت دولت سیزدهم تا امروز تعداد بیش از ۶۶۰۰ تعاونی تشکیل شده که رشد 6/4 درصدی نسبت به دولت قبل را نشان میدهد و همچنین۱۷۳هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که رشد 7/8 درصدی نسبت به دولت قبل داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در طول عمر فعالیت دولت سیزدهم ۱۱۲۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی با نرخ قرضالحسنه به ۹۶۰ تعاونی روستایی پرداخت شد،گفت: برای نخستینبار امسال ۲ هزار میلیارد تومان از همان خط اعتباری 8 هزار میلیارد تومانی را به توسعه مسکن کارگری اختصاص دادیم و به دنبال این هستیم که با استفاده از این تسهیلات، احداث مسکن کارگری برای کارگران تسریع شود.
ویس کرمی با بیان اینکه پس از حدود ۱۴ سال برای نخستین بار مقدمات محاسبه سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور مهیا شد و مراحل نهایی آن هم طی خواهد شد، گفت: یکی از اصلیترین برنامههایی که در دست اجرا داشتیم و تدوین شد، واگذاری بنگاههای دولتی به بخش تعاون است. ما به دنبال افزایش مشارکت مردم در مدیریت و مالکیت بنگاهها، افزایش بهرهوری، هدایت منابع مردمی به سمت تولید و کاهش فقر تولید به ویژه در سه دهک اول با واگذاری بنگاههای دولتی به تعاونیها هستیم. همچنین ایجاد شهرکهای تخصصی بخش تعاون چهارمین برنامهای است که تدوین شده و باید آن را پیگیری کرد.