اطلاعات نوشت: محمد مخبر با بیان اینکه این روزها ملت ایران، دولت و رهبر معظم انقلاب سوگوار فقدان یکی از موفقترین و مخلصترین خدمتگزاران کشور هستند، تصریح کرد: مروری گذرا بر وضع کشور در روزهای آغازین دولت و مقایسه آن با شرایط امروز به خوبی نشان میدهد که با تلاشهای مجاهدانه و شبانهروزی رئیس جمهوری شهید و پیمودن مسیری مشقتبار و پرسنگلاخ امروز وضع کشور در همه بخشها تا چه اندازه بهبود یافته است.
وی با بیان اینکه بهترین و رساترین تعابیر درباره ویژگیهای فردی و مدیریتی شهید رئیسی از سوی رهبری بیان شده است، به اهتمام و نگاه ویژه رئیس جمهوری شهید نسبت به مردم مناطق کمبرخوردار کشور اشاره کرد و افزود: شهید رئیسی دلش برای خدمت به مردم مناطق محروم و کمبرخوردار پَر میزد و حتی پیش از تصدی پست ریاست جمهوری هم دغدغه مردمان این مناطق از کشور را داشت.
سرپرست ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکلات سیستان و بلوچستان در بخش آب، بهداشت و درمان، جادههای مواصلاتی، گاز و اشتغال از جمله مسائل اولویتدار در نگاه رئیس جمهوری شهید بوده است، تصریح کرد: شهید رئیسی پس از شنیدن گلایهمندی رهبری معظم انقلاب از بر زمین ماندن مصوبات سفرشان به سیستان و بلوچستان با فوریت و جدیت این مصوبات را در دستور کار دولت قرار داد و بخش قابل توجهی از این مصوبات هم تاکنون به مرحله اجرا رسیده است.
مخبر اولویتدهی به استانهای کمبرخوردار کشور در سفرهای استانی را نماد و تجلی عدالتخواهی رئیس جمهوری شهید دانست و اظهار داشت: شهید رئیسی به رغم تمرکز ویژه بر مسائل کلان کشور هیچگاه از مسائل جزیی و موردی که برای مردم آزاردهنده بود، غافل نشد.
وی در ادامه ذخیرهسازی بیسابقه کالاهای اساسی در کشور، جلوگیری از تنشهای آبی در بسیاری از شهرها و روستاها با اجرای طرحهای بزرگ تأمین آب و عبور کشور از مرحله بحران تأمین آب، برق و گاز با هدفگذاری برای رسیدن به مرحله اطمینان را حاصل مجاهدتها، پیگیریها و تلاشهای شبانهروزی رئیس جمهوری شهید و وزرای دولت دانست و گفت: امروز گلایه رهبری نسبت به بیمهری گروههای مختلف و رسانهها درباره اقدامات و دستاوردهای رئیس جمهوری شهید، درباره وزرای دولت ایشان هم صدق میکند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین با بیان اینکه عزم دولت بر محرومیتزدایی از سیستان و بلوچستان بوده و خواهد بود، تصریح کرد: 42 طرحی که با اعتبار 86 هزار میلیارد تومان در این استان و دیگر استانهای کشور در زمینه خدمترسانی به مردم به بهرهبرداری رسید را به روح بلند شهدای خدمت تقدیم می کنیم.
بهرهبرداری از طرح های کلان بخش نفت و گاز استان
سرپرست ریاست جمهوری همچنین طی مراسمی بهصورت ویدئو کنفرانسی از سه طرح کلان دولت در بخش نفت و گاز سیستان و بلوچستان بهرهبرداری کرد.
طرح گازرسانی به 9 شهر و 30 روستا با هدف تأمین انرژی پایدار برای توسعه صنایع و واحدهای تولیدی، مهاجرت معکوس به روستاها و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، طرح خط انتقال گاز ایرانشهر – چابهار به طول 290 کیلومتر با هدف تأمین گاز شهر و نیروگاه چابهار و کنارک، مجتمع پتروشیمی مکران، صنایع مستقر در منطقه، رفع محرومیت از استان سیستان و بلوچستان و ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی و همچنین طرح خط انتقال گاز سربیشه – دشتک – نهبندان به طول 80 کیلومتر با هدف تکمیل رینگ سیستم تأمین گاز محور شرق و تأمین گاز شبکه شرق و شمال غرب کشور، سه طرح کلان دولت در بخش نفت و گاز در استان سیستان و بلوچستان بود که در این مراسم با حضور مخبر به بهرهبرداری رسیدند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین از 28 طرح آب و برق دولت در این استان به ارزش 20 هزار میلیارد تومان و با تمرکز بر تأمین آب پایدار بهرهبرداری کرد.
«طرح آب شیرین کن فرا ساحلی به ظرفیت 100 هزار مترمکعب در شبانهروز»، «طرح ایستگاه بزرگ پمپاژ و 20 کیلومتر خط انتقال آب به سیستان به ظرفیت نهایی 1100 لیتر در ثانیه در کمتر از 3 ماه»، «آبگیری سد شهر کور»، «آبرسانی به شهر هیدوج از سد ماشکیدعلیا»، «تأمین آب 40 روستا از سد کهیر» و «تأمین آب شرب 75 روستای دیگر در قالب ادامه طرح جهادی آبرسانی به 1751 روستای سیستان و بلوچستان» از جمله طرحهای دولت در قالب طرح جامع آبرسانی به این استان بود که با حضور مخبر به بهرهبرداری رسیدند.
همچنین «طرح نیروگاه بادیه 50 مگاواتی میلنادر»، «طرح واحدهای گاز نیروگاه زاهدان به ظرفیت 126 مگاوات»، «احداث و توسعه خطوط و پستهای برق توزیع از شمال تا جنوب استان» و «بهرهبرداری از 3 هزار سامانه خورشیدی 5 کیلوواتی حمایتی» از جمله طرحهای دولت در حوزه برق استان سیستان و بلوچستان بود که در این مراسم به بهرهبرداری رسیدند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین از سه طرح دولت در بخش صنعت و معدن و ارتباطات در استان سیستان و بلوچستان بهرهبرداری کرد.
«طرح معدن و کارخانه تولید مس در شهرستان نیمروز با سرمایهگذاری 1500 میلیارد تومانی و ظرفیت تولید 3 هزار تنی در سال» و «طرح معدن و کارخانه تولید شمش طلا در شهرستان تفتان با سرمایهگذاری 2500 میلیارد تومانی و ظرفیت تولید 432 کیلوگرم شمش طلا با اشتغالزایی برای 450 نفر»، دو طرح دولت در بخش صنعت و معدن در استان سیستان و بلوچستان بود که با حضور مخبر به بهرهبرداری رسیدند.
همچنین 1261مین روستای بالای 20 خانوار استان سیستان و بلوچستان در دولت به شبکه ارتباطی و اینترنت پرسرعت متصل شد.از ابتدای دولت تاکنون با اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان، 1261 روستای بالای 20 خانوار و 500 روستای زیر 20 خانوار و در مجموع 1761 روستا در استان سیستان و بلوچستان به شبکه ارتباطی و اینترنت پرسرعت متصل شدهاند.
برای اتصال این روستاها بیش از 900 کیلومتر فیبرکشی صورتگرفته، بیش از 150 کیلومتر جاده دسترسی برای نصب سایتها در ارتفاعات و همچنین 70 کیلومتر شبکه برق احداث شده است.با اهتمام ویژه دولت نسبت به عدالت ارتباطات در مناطق محروم، پوشش اینترنتی استان سیستان و بلوچستان از 58 درصد در ابتدای دولت به 91 درصد رسیده است.
همچنین به گفته وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات بزرگترین پایگاه فضایی کشور به عنوان یکی از مطالبات رئیس جمهوری شهید در چابهار تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.