پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸
نظرات: ۰
۰
-

عراقی که در سال اخیر، ماهیانه دست کم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته، هم اکنون در جستجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است.

تابناک نوشت: عراق می خواهد با سرمایه‌گذاری کلان برای توسعه جنوب ـ که بیش از ۹۰ درصد در تولید ناخالص داخلی این کشور سهم دارد به سرعت فاو را به قطبی اقتصادی-ترانزیتی در خاورمیانه تبدیل کند؛ بنابراین، با تکمیل پروژه ۶ میلیارد دلاری شرکت ایتالیایی ویبیلد که پیمانکار دوم آن نیز شرکت کره‌ای دوو است، بندر جدید فاو بزرگترین بندر خاورمیانه حتی بزرگتر از بندر جبل‌علی دبی خواهد شد.

 بندر فاو با راه‌آهن جنوبی-شمالی ۱۲۰۰ کیلومتر با قطارهای سریع‌السیر با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت برای ترانزیت کالا و مسافر به فیش‌خابور، در استان دهوک در اقلیم کردستان و سپس به شبکه ریلی ترکیه وصل می شود و از آنجا به اروپا می‌رسد.

شرکت ایتالیایی PEG این مسیر را طراحی کرده و شرکت فرانسوی Alstom مجری آن است. عراق همزمان پروژه کانال خشک را کلید زد که بندر فاو را به بندر مرسین ترکیه و دریای مدیترانه متصل می‌کند.

بازسازی بندر فاو، راه‌آهن عراق-ترکیه و کانال خشک، بخشی از اَبَرپروژه ۱۷ میلیارد دلاری راه توسعه است؛ پروژه‌ای که با توافق اولیه بین امارات و ترکیه برای دور زدن ایران در حال تکمیل است، می‌تواند عراق را شریک زمینی-دریایی چین در BRI کند.

عراقی که در سال اخیر، ماهیانه دست کم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته، هم اکنون در جستجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است. حالا تونل زیردریایی در جنوب عراق پیشرفت ۶۰ درصدی به عنوان بخشی از راه توسعه دارد و با دو پروژه بندر فاو و کانال خشک سودای پیوند در مسیر تکمیل است و عراقی‌ها ویدیویی از سرعت تکمیل آن برای اجرای ابرپروژه‌شان رونمایی کرده‌اند. تصاویر اجرای این پروژه را می‌بینید.

{$sepehr_media_150959_400_300}

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی