اطلاعات نوشت: کارخانه بازیافت زباله شهرکرد 2 سال قبل در زمینی به مساحت ۱۰هکتار راهاندازی شد که اکنون بیش از یک سال از تعطیلی آن میگذرد و فعالیت آن همچنان بلاتکلیف باقی مانده است؛ کارخانهای که میتوانست علاوه بر جلوگیری از آسیب به محیط زیست، در حوزه ایجاد اشتغال و تولید کود کمپوست هم فعال باشد.
فاضل، مدیرکارخانه بازیافت شهرکرد در این باره اظهار داشت: زمین مورد نظر برای کارخانه بازیافت زباله از امور اراضی جهاد کشاورزی استان در اختیار ما قرار داده شد که برای این کارخانه سوله، امکانات و ماشینآلات مورد نیاز تهیه و خردادماه سال ۱۴۰۰این کارخانه راهاندازی شد.
وی تاکید کرد: در سنوات گذشته مقرر شد که زبالههای اطراف شهرکرد به کارخانه هدایت شود و در ابتدا، روزانه حدود ۱۰۰تن زباله به کارخانه بازیافت تحویل میشد که ۲۷درصد آن به طور اصولی و بدون شیرآبه دفن و مابقی به کود کمپوست تبدیل میشد، ظرفیت بازیافت در هر 8 ساعت، حداقل ۲۵۰تن زباله بود.
فاضل ادامه داد: اما کارشکنیها و سنگاندازیهایی مبنی بر این که کارخانه بازیافت باید در اختیار شهرداری باشد و همچنین نبود تصفیهخانه شیرآبه و فنسکشی به دیگر بهانهها افزوده شد، به طوریکه اجازه ورود زباله به سمت کارخانه بازیافت را نمیدادند و این مسائل منجر به تعطیلی کارخانه و بیکاری ۳۰تا ۴۰کارگر و از بین رفتن سرمایه از جمله 4 دستگاه ماشینآلات سنگین و 2 دستگاه لودر شد.
وی افزود: شهرداری بیان میکند زمین باید به ما واگذار شود و از این طریق در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، البته قرار بود برای تعیین تکلیف کارخانه، جلساتی برگزار شود که متاسفانه هر بار جلسات لغو و به زمان دیگری موکول میشد.
شرایط راهاندازی مجدد کارخانه بازیافت
محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد هم در این باره در گفتگو با ایسنا، گفت: در سنوات گذشته فردی به عنوان سرمایه گذار با اداره صنعت، معدن و تجارت استان مبنی بر ارائه یک طرح پیشنهادی در حوزه بازیافت زباله مذاکره کرده است و با موافقت ارائه طرح پیشنهادی، زمینی به مساحت ۱۰هکتار در اختیار سرمایهگذار قرار گرفت که به طور ناقص و فقط در یک فاز اقدام به احداث کارخانه کردند.
وی افزود: طبق قانون پسماند، متولی جمعآوری زباله و مدیریت پسماند برعهده شهرداری است که شهرداریها از این طریق میتوانند بخشی یا کل آن را به بخش خصوصی واگذار کنند اما این قرارداد بدون این که شهرداری در سرمایه گذاری آن دخیل باشد، منعقد شده است.
واحدیان گفت: زمانی که بنده به عنوان شهردار شهرکرد منصوب شدم کارخانه بازیافت تعطیل بود که دلیل این کار نادرست بودن پایه و اساس کار گزارش شد، بنابراین لازم بود شهرداری با بخش خصوصی وارد مذاکره میشد تا شهرداری زباله را تحویل و در قبال آن بخش خصوصی متعهد به تفکیک و تبدیل به کود کمپوست میشد.
وی یادآور شد: به سرمایهگذار کارخانه اصلاح اساس کار پیشنهاد شد، از طرفی باتوجه به تعهدات سرمایهگذار به اداره صمت، این دستگاه به دلیل نداشتن رضایت اعلام کرده است که باید زمین تحویل داده شود.
واحدیان توضیح داد: در کارگروه مدیریت پسماند که در محل فرمانداری برگزار شد مصوب شد تا سرمایهگذار تجهیزات و ادوات را به قیمت کارشناسی، همچنین زمین ۱۰هکتاری تحویل شهرداری شود، با این وجود شهرداری با در اختیار داشتن زمین و تجهیزات، از سرمایهگذاران توانمند یا سرمایهگذار فعلی به شرط تکمیل فرآیند بازیافت برای ادامه کار و تولید کود کمپوست اقدام خواهد کرد.
شهردار شهرکرد ادامه داد: البته فرمانداری برای ۱۰هکتار زمین که در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت به این موضوع ورود کرده است، در صورتی که مشکل از سوی فرمانداری رفع و توافق با سرمایهگذار انجام شود، کارخانه تا پیش از پایان امسال و هر چه سریعتر مجدداً راهاندازی خواهد شد.