اطلاعات نوشت: اگرچه طی سالهای گذشته تلاشهایی برای تقویت زیرساختهای کتابخانهای در چهارمحال و بختیاری انجام شده، اما نبود اعتبار کافی، میان وضع موجود تا شرایط مطلوب فاصله انداخته است به طوریکه این استان با وجود مصوبه ۱۵ساله از معدود مناطقی از کشورمان محسوب می شود که همچنان از وجود کتابخانه مرکزی محروم مانده است.
در نخستین نشست انجمن کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در امسال، موضوعاتی مطرح شد که نشان میدهد با وجود تلاشهایی که برای تقویت زیرساختهای کتابخانهای در این استان انجام شده است اما همچنان با شرایط مطلوب فاصله بسیار وجود دارد؛ نبود کتابخانه عمومی در برخی شهرها، فرسودگی برخی کتابخانههای عمومی در کنار معطل ماندن اجرای کتابخانه مرکزی گواهی بر این مدعاست.سال ۱۳۸۷مصوب شد تا کتابخانه مرکزی استان چهارمحال و بختیاری ساخته شود که طی این سالها اگر چه دوستداران کتاب، اهالی فرهنگ و جامعه دانشگاهی تسریع در ساخت این مجموعه را مطالبه کردند اما تاکنون اقدام اساسی در این باره انجام نشده است.
احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با ایرنا گفت: قرار است چنانچه عملیات اجرای طرح کتابخانه مرکزی استان اجرایی نشود زمین این طرح به فروش گذاشته شود و در واقع عطای ایجاد کتابخانه مرکزی در این استان به لقایش بخشیده شود.احمد فرهادی بابادی در نشست انجمن کتابخانههای عمومی این استان افزود: بیش از یک دهه است که از مصوبه اجرای طرح کتابخانه مرکزی استان میگذرد اما طی این سالها به سبب اختصاص نیافتن اعتبار، هیچ اقدام عملی برای اجرای طرح انجام نشده است.
وی تأکید کرد: به تازگی قصد دارند که زمین این طرح که در محدوده خیابان فردوسی شمالی شهرکرد است را به فروش بگذارند، لذا باید تلاش کرد تا عملیات اجرای طرح هرچه زودتر اجرایی تا جلوی این اقدام گرفته شود.مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای جلوگیری از فروش زمین کتابخانه مرکزی نیاز است تا مصوبه جدید در انجمن کتابخانههای عمومی استان داشته باشیم و درباره تهیه نقشهها و انجام مطالعات اولیه طرح با سازمان مدیریت و برنامهریزی مکاتبه شود.
ضرورت ساخت کتابخانه مرکزی از نگاه مسئولان
شهرام خواجوی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری هم در این نشست بر تسریع اجرای طرح کتابخانه مرکزی این استان تاکید کرد و گفت: تمامی تلاش بر این است که فضای فرهنگی و اجتماعی در استان افزایش یابد و کتابخانه مرکزی یک ضرورت است.
وی افزود: باید تلاش کرد تا گام نخست اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح تامین شود و سپس با همکاری دستگاههای مربوطه روند اجرای طرح را آغاز کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری همچنین گفت: کتابخانه عمومی امیرکبیر شهرکرد در سال ۱۳۶۴در زمینی به مساحت ۲۰۰۰مترمربع و زیربنای ۶۶۰مترمربع ساخته شده و از کتابخانههای فعال با اعضای قابل توجه است.
فرهادی بابادی ادامه داد: بخشهایی از این ساختمان در حال تخریب و فرونشست است که برای پیشگیری از وقوع حادثه و حفظ سلامتی اعضا، بخش اتاق مطالعه خواهران این کتابخانه تعطیل شده است و به اتاق مطالعه برادران منتقل و اتاق مطالعه برادران را به بخش کودک کتابخانه منتقل شده است.
وی تأکید کرد: نیاز است تا هرچه سریعتر نسبت به مقاومسازی این کتابخانه اقدام کنیم و اگرچه حدود ۴۰درصد فضای کتابخانه در معرض تخریب قرار دارد و آن را تعطیل کردهایم اما برای جلوگیری از تخریب ساختمان باید فکر اساسی برای آن کرد.