این تیم با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، اثرانگشتهای شیمیایی را در اتمسفر K2-18b ( دو و نیم برابر زمین) شناسایی کردند که نشان دهنده وجود دی متیل سولفید یا DMS، و احتمالا دی متیل دی سولفید یا DMDS است.
در زمین، هر دو مولکول تنها توسط حیات میکروبی، معمولا فیتوپلانکتونهای دریایی تولید میشوند.
نیکو مادوسودان، نویسنده اصلی این مطالعه، استاد اخترفیزیک و علوم فراسیارهای در مؤسسه نجوم دانشگاه کمبریج، گفت: K2-18b که در فاصله ۱۲۴ سال نوری از زمین قرار دارد، (۷۰۰ تریلیون مایل) میتواند یک دنیای Hycean باشد: یک سیاره بالقوه قابل سکونت که کاملاً پوشیده از آب مایع با جوی غنی از هیدروژن است.
مادهوسودان و همکارانش اولین بار در سال ۲۰۲۱ پس از تعیین اینکه ممکن است اقیانوسهای آب مایع در K2-18b وجود داشته باشد، مفهوم جهانهای Hycean را نظریهپردازی کردند.
این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارد، به این معنی که جهان در دمای مناسب و فاصله از ستاره برای میزبانی از آب مایع روی سطح آن قرار دارد.
مادهوسودان در بیانیهای گفت: "کارهای نظری قبلی پیش بینی کرده بودند که سطوح بالای گازهای مبتنی بر گوگرد مانند DMS و DMDS در جهانهای Hycean امکان پذیر است." و اکنون ما آن را مطابق با آنچه پیشبینی شده بود مشاهده کردهایم.
وی افزود: با توجه به همه چیزهایی که در مورد این سیاره میدانیم، یک دنیای Hycean با اقیانوسی که مملو از حیات است، بهترین سناریویی است که با دادههای ما مطابقت دارد.
جزئیات این یافته، پنجشنبه در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شد.