سرویس شهرستانها: برقی شدن مسیر ریلی و راهاندازی قطار سریع السیر مشهد- تهران یکی از طرحهای بر زمین مانده و در عین حال اثرگذار خراسان رضوی به ویژه در صنعت گردشگری است.
طبق آمار و اطلاعات منتشر شده، ۱۴۰۰ کیلومتر راه ریلی معادل ۱۴درصد از شبکه ریلی کشور در خراسان رضوی است که با بهره گیری از این ظرفیت سال گذشته ۱۳میلیون و ۶۵۰هزار نفر معادل ۳۰درصد از زائران و مسافران بارگاه منور رضوی از این طریق به مشهد سفر کردند که از این نظر راه آهن مشهد – تهران نسبت به سایر شبکه های ریلی کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
آنچه تاکنون درباره اهداف کمی طرح برقی سازی مسیر ریلی تهران - مشهد پیش بینی شده، اینگونه است که ظرفیت سالانه جابه جایی مسافر آن ۲۰میلیون نفر در دوره کوتاه مدت و ۳۵میلیون نفر مسافر در دوره بلندمدت اهداف آن باشد و طی ۶ساعت با سرعت ۲۰۰کیلومتر بر ساعت، مسیر تهران تا مشهد و بالعکس را طی کند که از این طریق در هر ۱۰دقیقه یک قطار در مسیر تهران - مشهد حرکت خواهد کرد.
در اهداف بخش باری این مسیر ریلی هم پیش بینی شده است که ظرفیت حمل بار سالانه آن در کوتاه مدت ۵ میلیون تن و در بلندمدت به جابه جایی ۱۰میلیون تن بار در سال برسد و با سرعت ۱۲۰کیلومتر در ساعت حرکت کند.
این طرح از سال ۱۳۵۴در کشور مطرح بوده است، در سال ۱۳۸۶در سفر وزیر وقت راه و ترابری به ژاپن، تفاهم نامه برقی سازی قطار تهران - مشهد با یکی از شرکت های ژاپنی منعقد و مطالعات اولیه آن از سوی راه آهن ژاپن انجام شد.
تاکنون طرح قطار سریع السیر با چالش های گوناگونی مانند عدم اختصاص منابع مالی پایدار و کافی برای آغاز عملیات اجرایی، تاخیر در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، نبود مطالعات به روز و کامل برای ارزیابی زمین شناسی و مسیریابی، عدم دسترسی به تکنولوژی مورد نیاز برای ساخت قطارهای پرسرعت، تغییرات مدیریتی و اولویت های برنامهای در دولت های مختلف، هماهنگی ضعیف بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی مواجه بوده است.
انتظار برای تصویب طرح در شورای اقتصاد
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با ابراز تأسف از وضع اجرای طرح قطار سریعالسیر مشهد–تهران گفت: درباره این طرح سالهاست که صحبت میشود، اما تاکنون حتی مطالعات اولیه آن هم انجام نشده است و هنوز در مرحله صفر هستیم.
محسن زنگنه افزود: امسال با پیگیریهایی که انجام شد، خوشبختانه موضوع برقی کردن مسیر ریلی مشهد - تهران به نتایج نسبی رسیده است که امیدواریم بزودی به شورای اقتصاد ارجاع شود.
وی ادامه داد: در بودجه امسال ۷۴۰۰ میلیارد ریال برای این موضوع در نظر گرفته شده است که بخش عمدهای از آن باید صرف مطالعات و تبدیل آن به طرح شود تا بتواند در شورای اقتصاد مورد بررسی
قرار گیرد.
مژگان ثابت تیموری رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی هم تقویت ناوگان هوایی و ریلی مشهد را از مهمترین موارد برای توسعه گردشگری استان دانست و گفت: توسعه پایدار گردشگری نیازمند تقویت امکانات و زیرساختهای موجود است که متاسفانه امکان خرید بسیاری از تجهیزات، به دلیل تحریمها علیه ایران وجود ندارد.
وی افزود: با وجود این که زمینه ورود سرمایهگذار خارجی برای اجرای کلان طرح ها در این بخش فراهم است، اما نبود زیرساختهای مناسب مانع سرمایهگذاری در این بخش شده است.
پربازدیدترین
پربحثترین

Video Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
شما چه نظری دارید؟