ریپورتر جریده اطلاعات درراپورت مختصری که در روز۲۳ آذر۱۳۰۵ بچاپ رسیده ، خبرداده است: روزی که کلیه محترمین و اعاظم شهر برای بازدید اشعه رنگین ( ریون ایکس ) درکارخانه کبریت سازی حضور رسانیده بودند، درضمن از صاحب کارخانه راجع به وضعییت امور سئوالاتی نموده اند . درنتیجه برطبق اظهار ایشان همه روزه ضرر فاحش کارخانه در اثر رقابت خارجی بیش از پیش افزوده شده و تصور می رود بواسطه عدم جلوگیری  از این رقابت خانمان سوز کارخانه به کلی منحل شده و این موسسه ملی از بین برود
« صدسالگی »این توضیح را اضافه می کند که :
«کبریت شاسی» به عنوان پدربزرگ کبریت های امروزی شناخته می شود که چند سال پس از تولید در جهان به ایران به عنوان کالایی لوکس وارد شد. سالها به طول انجامید تا کبریت تبدیل به کالایی عمومی  گردد و پس از آن نیز نوع مرغوب و بی‌خطر آن در انحصار اعیان و اشراف بود.
پس از آنکه اولین  کارخانه کبریت سازی که با سرمایه گذاری روس ها در سال ۱۲۶۷در تهران  تاسیس شده بود ورشکست شد،در سال  ۱۲۹۷شمسی اولین کارخانه کبریت سازی در شهر« تبریز» با نام کبریت ایران به همت تقی توکلی راه اندازی گردیدو در سال ۱۳۰۰ کبریت سازی ممتاز به همت آقایان حاج محمد رحیم وحاج محمدباقر خوئی بنیان گذارده شد.شهر تبریز تا به امروز اصلی ترین تامین کننده کبریت کشور است وحدود ۷۰ درصد از کبریت کشور دراین شهرساخته می شود.
(عکس ازموزه کبریت سازی انتخاب شده است که شماری از کارگران کارخانه کبریت سازی درتبریز را نشان می دهد)

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی