سرویس شهرستان‌ها: بهره‌برداری از معادن در اقصی نقاط  کشور برای ساکنان همجوار با آنها همواره با  آلودگی‌های زیست محیطی و هوا همراه بوده است و سبب رنج ساکنان می‌شود که می‌طلبد مسئولان و متولیان در کنار توجه به منافع بهره‌بردار معدنی، به مطالبات، حقوق و حق حیات بومیان هم توجه کنند.
«جوبن» بزرگترین روستای بخش مرکزی شهرستان رودبار که اکنون در محاصره معادن قرار گرفته است و بیشتر اهالی آن کشاورز و باغ‌دار هستند زیتون و برنج ۲محصول استراتژیک منطقه است اما به دلیل فعالیت‌های غیرمتعارف معادن، درختان زیتون این منطقه به جای آب و هوای پاک، ایستاده «خاک» می‌خورند.
هر چه به محدوده فعالیت معدن نزدیک تر می‌شویم عمق فاجعه ملموس‌تر می‌شود، از بالا به پایین محدوده فعالیت‌های معدن باید مراقب باشیم که به دره ۱۰۰متری سقوط نکنیم، دره‌ای که حاصل سال‌ها برداشت بی‌رویه معادن ایجاد شده است و مانند افعی روستا را می‌بلعد.
مازیار حاجی‌زاده دهیار روستای جوبن با بیان این که این روستا در محاصر «معادن» است، به مهر می‌گوید: پیشروی برداشت معادن در جوبن به باغ‌ها و خانه‌های مسکونی اهالی رسیده تا جایی که دیوار مرزی معدن تا باغ اهالی کمتر از ۲۰۰متر
است.
وی با انتقاد از تمدید ۱۰ساله پروانه فعالیت معدن در جوبن می‌افزاید: پروانه فعالیت و برداشت معدن بدون در نظر گرفتن بافت مسکونی و محل اجرای طرح نهضت ملی مسکن صادر شده است و اگر برداشت معدن ۱۰سال دیگر هم ادامه داشته باشد باغ‌ها و خانه‌های مردم هم زیر تیغ ماشین آلات معدنی خواهد رفت.
پروانه برداشت معدن در اطراف جوبن در حالی، ۱۰سال دیگر تمدید شده است که نه فقط فاصله مرزی و قانونی محدوده معدنی تا باغ‌ها و بافت مسکونی روستا رعایت نشده بلکه طبق ماده ۲۲قانون معادن، بهره‌بردار معدن می‌تواند حتی باغ‌ها و بافت مسکونی و مستثنیات روستا را هم برداشت کند.

پمپاژ خاک به دل روستا
دهیار جوبن با بیان این که ماجرای معدن در این روستا آتش زیر خاکستر است، ادامه می‌دهد: برداشت معدن در روستای جوبن غیرمتعارف بوده و توسعه و حیات اجتماعی روستا را زیر سوال برده است و حتی بهره‌بردار معدن در جوبن برداشت را در ارتفاع و سطح رعایت نکرده‌ است و ارتفاع برداشت به ۱۰۰متر می‌رسد و این موضوع روستانشینان جوبن را نگران کرده است.
وی با بیان این که باد، گرد و غبار حاصل از برداشت مواد معدنی را به داخل روستا پمپاژ می‌کند، می‌افزاید: دیواره مرزی محدوده معدن و روستا جلوی پمپاژ خاک را می‌گیرد که از این دیواره دیگر چیزی باقی نمانده است.
حاجی‌زاده با اشاره به این که محدوده معدنی در گذشته محل کشاورزی اهالی بوده است، می‌افزاید: معادن نه فقط آرامش کشاورزی روستا را نابود کردند بلکه امروز دنبال تخریب باغ‌ها و خانه‌های مسکونی مردم جوبن هم هستند.
وحید کاظمی یکی از اهالی جوبن هم با اشاره به فعالیت‌های غیرمتعارف و غیرقانونی معادن در این روستا اظهار می‌دارد: با شکایت اهالی در سال ۹۷، فعالیت‌های معادن در جوبن به مدت ۶سال متوقف شد اما در امسال دوباره فعالیت این معدن 
از سر گرفته شد.
وی با اشاره به تمدید ۱۰ساله برداشت معدن در جوبن افزود: اهالی از بهره‌بردار برای برداشت غیرمتعارف معدن در روستا شکایت کرده‌اند ولی تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌اند.
کاظمی با اشاره به چالش زیست‌محیطی ناشی از فعالیت معدن در این روستا اضافه می‌کند: تمدید ۱۰ساله برداشت معدن در جوبن، بدون رعایت الزامات قانونی و مسائل زیست‌محیطی انجام شده است.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی