سرویس شهرستانها: سیبزمینیکاران استان گلستان که سالها زیر فشار نبود تشکل و حمایت و همچنین فشار دلالان و قیمتهای ناچیز کمر خم کرده بودند، با تشکیل شرکت تعاونی کشاورزی در بهار امسال نفسی تازه کشیدند.
به گزارش ایرنا، استان گلستان، قطب تولید سیبزمینی ایران، با ۸۰۰۰ هکتار زمین زیر کشت در ۲ فصل بهار و پاییز، هر سال نخستین سیبزمینیهای تازه کشور را به سفرههای مردم میرساند که اکنون با تشکیل این تعاونی، میتوان به پایان رنجهای کاشت و فروش امیدوار بود.همواره تا پیش از این رویداد، به سبب نبود حمایتهای کافی، کشاورزان مزد زحمات خود را دریافت نمیکردند و محصول سیب زمینی در فصل برداشت به کام دلالان و ضرر کشاورزان بود؛ به طوری که سیب زمینی یا فروخته نمیشد و یا در مزرعه رها میشد اما حالا امیدوارند مشکلات صنفی شان کاهش یابد و دیگر شاهد هدرفتن زحمات خود توسط دلالان نباشند.
۱۶فروردین امسال، مجمع عمومی شرکت تعاونی سیبزمینیکاران گلستان در گرگان برگزار شد و با حضور مدیران تعاون روستایی، سهامداران و هیات مؤسس، اعضای هیات مدیره و بازرسان انتخاب شدند . محمدرضا جامی، مدیر تعاون روستایی استان گلستان، در این باره تاکید کرد: کشت قراردادی و بازرگانی سیبزمینی به این تعاونی سپرده میشود و با تسهیلات یارانهدار در کنار کشاورزان هستیم.
وی تأکید کرد: سال گذشته فقط ۷۸۰۰ تن سیبزمینی به قیمت کیلویی ۸۰هزار ریال خرید شده بود اما اکنون این تعاونی ظرفیت حمایتهای گستردهتری را دارد .
رمضان مقصودلوراد عضو هیأت مدیره شرکت تعاونی سیب زمینی کاران استان گلستان هم با اشاره به این که تشکیل تعاونی جزو مطالبات قدیمی ما بوده است، افزود: از این پس، دغدغهها را با قدرت حل میکنیم که بر اساس این برنامه قرار است سردخانه، کارخانه فرآوری، تأمین بذر و کود ارزان، پایداری تولید و فروش و هماهنگی کشت قراردادی به سرانجام برسد.بر اساس این گزارش، این تعاونی قرار است با زیرساختهای ذخیرهسازی، حذف واسطهها، بهبود بازاریابیهای داخلی و خارجی، استفاده از دانش روز، هم سود کشاورزان را افزایش دهد و هم جلوی افت قیمت در فصل برداشت را بگیرد.
شما چه نظری دارید؟