به دنبال بی مهری با بناهای تاریخی رقم خورد
فرسایش کتیبه نخستین فرمان داریوش بزرگ

سرویس شهرستان‌ها: کتیبه داریوش یکم هخامنشی که به عنوان «نخستین فرمان داریوش بزرگ» و بزرگترین کتیبه تخت جمشید شناخته می‌شود، به دلیل تغییرات آب و هوایی و کم‌ترین محافظت‌ ، دچار فرسایش شده است.
به گزارش ایسنا، سیاوش آریا، کنشگر میراث فرهنگی با اشاره به این که بخش‌هایی از این کتیبه ریخته است، افزود: این کتیبه افزون بر ارزشمندی آن، تنها سند نوشتاری آغازین ساخت بنای پارسه (تخت جمشید) است که از دید زبان‌شناسی در این سنگ‌نبشته با ۳ زبان و دبیره (رسم‌الخط) آشنا می‌شویم.
بر اساس این گزارش، روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید هم پس از پیگیری این پژوهشگر و کنشگر میراث فرهنگی، اطلاع داده است که پروژه حفاظت و مرمت کتیبه داریوش یکم در تخت جمشید بزودی آغاز می شود.

مدیرکل محیط زیست اصفهان اعلام کرد
هشدار درباره تبدیل تالاب گاوخونی به کویر نمک

 سرویس خبر: مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان گفت: رسوب کانی‌های نمکی روی نهشته‌های آواری ، خطر تبدیل تالاب گاو خونی به کویر نمک را افزایش می‌دهد و با توجه به روند فعلی تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی، احتمال ادامه خشکی  این تالاب و تبدیل آن به کویر نمکی وجود دارد که این موضوع می‌تواند منجر به افزایش گردوغبار نمکی در منطقه و تأثیرات منفی بر سلامت انسان‌ها و محیط ‌زیست شود. مرجان شاکری در گفتگو با ایسنا،با بیان این که تغییرات اقلیمی تأثیرات قابل‌توجهی بر وضع تالاب بین‌المللی گاوخونی گذاشته است، افزود: افزایش دما و کاهش بارندگی در منطقه، تبخیر آب را افزایش داده و درنتیجه سطح آب تالاب کاهش‌یافته  است. وی ادامه داد:خشکسالی‌های پی‌درپی در سال‌های گذشته، بویژه در استان اصفهان منجر به کاهش چشمگیر ورودی آب به تالاب  گاوخونی شده و آن را به مرز خشکی کامل رسانده است.

تا ۲ ماه آینده انجا م می‌شود
بهره برداری ازتونل «سیاه طاهر»  کرمانشاه 

کرمانشاه/خبرنگاراطلاعات: استاندار کرمانشاه، در بازدید از روند ساخت تونل سیاه طاهر در محور ارتباطی شهرستان جوانرود - ثلاث باباجانی، گفت: این تونل با طولی حدود یک کیلومتر، اکنون بیش از ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بر اساس وعده اداره راه و شهرسازی و پیمانکار پروژه، این تونل ظرف ۲ ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود.منوچهر حبیبی افزود: برای اجرای این پروژه تاکنون بیش از ۴۰۰میلیارد تومان هزینه شده است و به حدود ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار تکمیلی نیاز دارد که در حال پیگیری برای تأمین اعتبار مورد نیاز آن هستیم .وی با بیان این که اکنون ۳پیمانکار به طور همزمان در این مسیر فعال هستند تا پروژه در موعد مقرر به پایان برسد، اظهار داشت: هدف از ساخت این تونل، ارتقای ایمنی مسیر، کاهش زمان سفر و تسهیل ارتباط شهرستان جوانرود و بازارچه مرزی منطقه است.

پیش بینی تولید نهایی ۶۵ هزار تن گندم در هرمزگان
آغاز برداشت گندم در  «لاور فین» بندرعباس 

بندرعباس /خبرنگار اطلاعات:در حالی که هنوز بسیاری از استان‌های کشور در انتظار رسیدن گندم به مرحله برداشت هستند، کشاورزان منطقه «لاور فین» هرمزگان از اوایل فروردین‌ماه دست به خوشه‌چینی زده‌اند تا بار دیگر هرمزگان عنوان «پیشتاز برداشت گندم» را از آن خود کند. برداشت گندم در منطقه لاور فین شهرستان بندرعباس از اوایل فروردین‌ماه آغاز شده و استان هرمزگان را به عنوان نخستین استان کشور در برداشت این محصول استراتژیک معرفی کرده است.سید رضا امیرزاد، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان  با اعلام این خبر گفت: در سال زراعی جاری، ۱۴ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص یافته است که فرایند کاشت از مهرماه آغاز شده است و برداشت تا پایان خردادماه ادامه خواهد داشت.وی با اشاره به عملکرد مناسب کشت گندم در استان هرمزگان افزود: میانگین تولید در واحد سطح، ۴.۲ تن در هکتار است و پیش‌بینی می‌شود تولید نهایی گندم در استان به حدود ۶۵ هزار تن برسد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی