به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از ScienceDaily، نتایج به دست آمده از تازه ترین تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می دهد که برخورداری از یک رژیم غذایی با ترکیبی از غذاهای گیاهی یکی از عوامل مهم دوری از بیماری ها در دوره کهنسالی است.
به گفته محققان دانشگاه هاروارد برای برخورداری از سلامت جسم و روان پس از ۷۰ سالگی باید به تغذیه خود در میانسالی اهمیت جدی تری بدهیم.
برپایه گزارش ScienceDaily، تیم محققان دانشگاه هاروارد در پژوهش جدید خود از دادههای رژیمهای غذایی و وضعیت سلامتی بیش از ۱۰۵ هزار زن و مرد ۳۹ تا ۶۹ ساله طی ۳۰ سال استفاده کردند.
یافته های آن ها نشان میدهد که رژیم غذایی سالم و غنی از غذاهای گیاهی و مصرف کمتر غذاهای حیوانی و فوق فرآوریشده با سلامت در دوران پیری مرتبط است.
شرکتکنندگان در این تحقیق گروهی از پرستاران یا متخصصان حوزه بهداشت بودند و محققان پس از مطالعه پاسخ آن ها به پرسشنامه های علمی، به هر یک درباره میزان پایبندی به ۸ الگوی غذایی سالم نمره دادند. هریک از این رژیمها و الگوهای غذایی بر مصرف زیاد میوهها، سبزیجات، غلات، چربیهای غیراشباع، آجیل و حبوبات به شیوههای مختلف تأکید دارند. برخی نیز شامل مصرف کم تا متوسط غذاهای سالم حیوانی مانند ماهی و محصولات لبنی هستند. همچنین محققان مصرف غذاهای فوقفرآوریشده را که صنعتی تولید میشوند و اغلب حاوی مواد مصنوعی، قندهای افزوده، سدیم و چربیهای ناسالماند، ارزیابی کردند.
نتایج مطالعه پاسخنامه ۹ هزار و ۷۷۱ شرکتکننده (۹.۳ درصد جمعیت بررسیشده) نشان داد که آن ها پیری سالمی داشتند. محققان درباره آن ها گفتند که این افراد تغذیه غذایی سالم داشتند و عمدتاً در الگوی غذایی AHEI نمره بالایی کسب کردند. در AHEI رژیم غذایی فرد بیشتر از میوهها، سبزیجات، غلات، آجیل، حبوبات و چربیهای سالم تشکیل شده و گوشت قرمز و فرآوریشده کمتری دارد. یکی دیگر از رژیمهای غذایی مهم مرتبط با پیری سالم PHDI بود که بر غذاهای گیاهی و بهحداقلرساندن غذاهای حیوانی تأکید دارد.
یافتههای این پژوهش در نیچر منتشر شده است.