انتشار مفاد قانون عفاف و حجاب از اخبار مهم داخلی و آتش بس در غزه و البته سقوط اسد بحث داغ فضای بین المللی در آذرماه بود.
پایان مشروط جنگ غزه
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا اعلام آتش بس، جنگ غزه بیش از ۴۰ هزار قربانی مظلوم داشت و بسیاری را مجروح و البته تعداد زیادی را هم از خانه دور و بی خانمان کرد. تا اینکه بعد از یک سال و چند ماه رویارویی نظامی، اسرائیل و حماس با شرطهای زیادی راضی به کنار آمدن با پایان تنازع نظامی شوند. بر اساس این گزارش توافق آتش بس جنگ غزه در ۵ مه ۲۰۲۴ با میانجیگری مصر و قطر تنظیم شد و در ۶ می حماس و اسرائیل آن را تأیید کردند. در ۳۱ مه، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، این توافق را ارائه کرد و اظهار داشت که پیشنهاد و درخواستها بی طرفانه هستند! این پیشنهاد یک ابتکار زنجیرهای است و در سه مرحله انجام میشود: با برقراری یک آتشبس شش هفته ای کار آغاز شده، سپس با آزادی تمامی گروگانهای اسرائیلی و در ازای آن رهایی هزاران اسرای فلسطینی، آتشبس دائمی، عقبنشینی اسرائیل از نوار غزه و روند بازسازی طی سه تا پنج سال ادامه مییابد...اتفاقی که اسرائیلیها هرگز به طور کامل به آن پایبند نبودند.
انتشار قانون حجاب و عفاف، جریمه ۱۶۵ میلیونی
اینکه قانون عفاف اجرایی شود یا معلق بماند، بعد از پایان اتفاقات سال ۱۴۰۱ یکی از جدی ترین بهانه های مناقشه بین موافقین و مخالفان است تا اینکه در ۲۳ آذرماه رسما از مفاد قانون پر سر و صدای عفاف و حجاب رونمایی شد. براساس این گزارش، این قانونی در ۷۴ ماده و مجموعا در ۵ فصل که در بطن آن دامنه وسیعی از وظایف برای نهادهای مختلف حاکمیتی اجرایی از وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات گرفته تا نیروی انتظامی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر و...در نظر گرفته شده است. با بررسی محتوای این قانون اما مشخص میشود که چرا دولت نسبت به اجرای این قانون حساسیت دارد و خواستار تعلیق و اصلاح آن شده است. اعمال جرایم اقتصادی تا ۱۶۵ میلیون تومان و محرومیت افراد از خدمات اقتصادی، بانکی، اداری و... بخشهای دیگری از محتوای این قانون بود. البته آنطور که عنوان می شود، با تصمیم و تصویب شورای عالی امنیت ملی اجرایی شدن این قانون فعلا متوقف شده است و تا روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ تلاش های موافقین اجرای قانون عفاف و حجاب به جایی نرسیده است.
اسد رفت!
بشار اسد که در اولین ماه پاییز سال ۱۳۹۱ تا آستانه کنار رفتن از قدرت رفت و دوباره برگشت، ۱۲ سال بعد و در آذر ماه مجبور شد، قید ۲۴ سال صدرنشینی در قدرت را بزند و با متواری شدن به روسیه، رسما برای همیشه از لیست رهبران سیاسی جهان خارج شود. آنچه این اتفاق را برای سیاسیون مهم جلوه داد، پاسخ به این پرسش است که چرا حکومت بشار اسد سقوط کرد؟ و چرا سرعت سقوط این حکومت اینقدر سریع و تند بود که باعث غافلگیری خیلی از تحلیلگران و سیاستمداران داخلی و خارجی شد؟ با سقوط اسد، جولانی فرمانده شورشیان در سوریه بر مسند قدرت نشست...