سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
نظرات: ۲۴
۰
-
بازار خودرو

بازار خودرو در ایران و افغانستان با وجود هم‌مرزی، تفاوت‌های زیادی در دسترسی به مدل‌ها و قیمت‌ها دارند.

تجارت نیوز نوشت: بازار خودرو در ایران در دام انحصار گرفتار شده و این انحصار قیمت‌ها را به سطحی غیرمنطقی رسانده که با ارزش واقعی خودروها همخوانی ندارد. تعرفه‌های سنگین و محدودیت‌های واردات، راه را بر گزینه‌های باکیفیت بسته و مصرف‌کننده را به تولیدات داخلی و مونتاژی با قیمت‌های گزاف و کیفیت پایین محکوم کرده است.

بررسی پیش‌رو که بر اساس بودجه‌های مشخص تنظیم شده‌، پرده از واقعیتی تلخ برمی‌دارد که ریشه در سیاست‌های کلان و ساختار بازار دارد.

خرید خودرو با بودجه ۸۰۰ میلیون تومان

در افغانستان با ۸۰۰ میلیون تومان Toyota C-HR Hybrid مدل ۲۰۱۷ در دسترس قرار می‌گیرد که مجهز به موتور ۱.۸ لیتری هیبریدی با قدرت ۱۲۲ اسب بخار و مصرف سوخت حدود ۳.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است و از امکاناتی به‌روزی بهره می‌جوید.

اما با این بودجه در ایران می‌توان به سراغ پژو ۲۰۷ با سقف فلزی رفت که با موتور ۱.۶ لیتری ۱۰۵ اسب بخاری و مصرف سوخت ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عرضه می‌شود و فاقد تکنولوژی‌های پیشرفته است.

خرید خودرو با بودجه ۹۰۰ میلیون تومان

در افغانستان با ۹۰۰ میلیون تومان Lexus IS ۲۵۰ مدل ۲۰۱۱ عرضه می‌شود که با موتور ۲.۵ لیتری V۶ و قدرت ۲۰۴ اسب بخار و امکاناتی چون سیستم تعلیق پیشرفته و طراحی لوکس خودنمایی می‌کند، اما در ایران تارا دستی با موتور ۱.۶ لیتری ۱۱۳ اسب بخاری و مصرف سوخت ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در دسترس است که محصولی تازه‌وارد محسوب می‌شود و فاقد اصالت و کیفیت مشابه لکسوس یا حتی محصولات پژو است.

خرید خودرو با بودجه یک میلیارد تومان

با یک میلیارد تومان در افغانستان Toyota Corolla LE مدل ۲۰۲۱ با موتور ۱.۸ لیتری ۱۳۹ اسب بخاری و مصرف سوخت ۵.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و سیستم ایمنی پیشرفته در دسترس قرار می‌گیرد، اما در ایران ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی با موتور ۱.۵ لیتری ۱۱۶ اسب بخاری و مصرف سوخت ۷.۱ لیتر عرضه می‌شود که کیفیت ساخت پایین‌تر و استهلاک بیشتری نسبت به محصول پرطرفدار ژاپنی دارد.

خرید خودرو با بودجه یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان

در افغانستان با این بودجه Mercedes-Benz C۲۵۰ مدل ۲۰۱۲ با موتور ۱.۸ لیتری توربو و قدرت ۲۰۴ اسب بخار و امکاناتی چون سیستم تعلیق اسپرت و طراحی لوکس قابل خرید است، اما در ایران فردا ۵۱۱ با موتور ۱.۵ لیتری ۱۰۶ اسب بخاری و مصرف سوخت حدود ۷ لیتر عرضه می‌شود که خودرویی ناشناخته با اعتباری اندک است.

خرید خودرو با بودجه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان

با یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در افغانستان Mercedes-Benz C۳۰۰ مدل ۲۰۱۶ با موتور ۲.۰ لیتری توربو و قدرت ۲۴۱ اسب بخار و امکانات پیشرفته در دسترس است، اما در ایران ام‌وی‌ام X۳۳ کراس با موتور ۱.۰ لیتری ۱۱۲ اسب بخاری و مصرف سوخت ۶.۱ لیتر عرضه می‌شود که گرچه ظاهری قابل قبول دارد اما از نظر فنی و دوام با مرسدس فاصله‌ای چشمگیر دارد.

خرید خودرو با بودجه یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان

در افغانستان Toyota Corolla SE مدل ۲۰۲۰ با موتور ۲.۰ لیتری ۱۶۹ اسب بخاری و مصرف سوخت ۶ لیتر و امکاناتی چون سیستم ایمنی فعال در دسترس قرار می‌گیرد، اما در ایران سراتو کوپ ۲۰۱۰ با موتور ۲.۰ لیتری ۱۵۶ اسب بخاری و مصرف سوخت ۷.۸ لیتر عرضه می‌شود که خودرویی قدیمی‌تر بوده و فاقد به‌روزرسانی‌های شاخص است.

خرید خودرو با بودجه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

در نهایت با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در افغانستان تویوتا پرادو مدل ۲۰۰۵ قابل خریداری است. خودرویی که در بین آفرودرهای ایران طرفداران زیادی دارد و با موتور ۴ لیتری اش قادرت به تولید ۲۴۰ اسب بخار است. در همین محدوده قیمتی در ایران نیسان رونیز مدل ۸۳ قابل انتخاب است که با موتور ۲.۴ لیتری خود ۱۵۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. هر دو این خودروها مصرف سوختی معادل ۱۳ لیتر دارند.

مقایسه فنی خودروها نشان می‌دهد که در افغانستان با بودجه‌ای مشخص خریدار به تکنولوژی و کیفیت بهتری دسترسی دارد و این در حالی است که در ایران همان بودجه گزینه‌هایی ضعیف‌تر را پیش روی او می‌گذارد. این وضعیت نه‌تنها به ضرر مصرف‌کننده تمام می‌شود بلکه صنعت خودرو را نیز از رقابت جهانی دور نگه می‌دارد.

شکاف میان بازار خودرو در ایران و افغانستان هشداری جدی است که سیاست‌گذاران نمی‌توانند نادیده بگیرند و بازنگری در سیاست‌هایی که منجر به انحصار در بازار خودرو شده می‌تواند با کاهش فشار بر خریداران این شکاف را کمرنگ سازد و بازار را به سمت رقابتی‌تر شدن سوق دهد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • معلم IR ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    چرا حاکمیت نمیتونه این مشکل بر طرف کنه
  • سید IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    این را باید از میر سلیم پرسید که در کشور خودش یعنی افغانستان ماشین اینقدر ارزان هست ولی در کشور ما ایران اینقدر تفاوت دارد آقای میر سلیم مگه ما مردم کشورت افغانستان چه فرقی داریم
  • مهری IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    ایران خودرو وسایپا فقط ماشین می سازند که جان هزاران نفر در سال به کشتن می‌دهندومعلول میکنند
  • حسینی IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    خوش به حال افغانستان
  • مصطفی IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    درود بر شما همه مردم از این تفاوت بسیار بالای قیمت و کیفیت با خبرند اما متاسفانه مردم ایران مردمی نیستن که مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس خریدهاشون رو توی بازار خودرو کنسل کنند که ی تغییرژ ایجاد بشه متاسفانه ۱۰۰۰ تومن که قیمت بیاد پایین یورش میبرند برا خرید 😔😔 کافیه تنها ۳۰ روز از بازار خودرو بکشن بیرون اونوقت تغییر رو میبینن
  • حمید IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    اینجا جهنم مردم و بهشت دزدان است .
  • مشت آهنین IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    تفاوت در این هست گه اونها ایران خودرو و سایپا ندارند که با دزدی به جان ملت بیفتند و دولت هم با آنها برخورد نکند.
  • مسعود IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    این حرفها را ول کنید،فقط قانون و عفاف را اجرا کنید،به مردم ایران آسایش حرام است
    • علی IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      چه ربطی داره
  • محسن IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    چون اونجا سایپا وایران خودرو وجود ندارد ومردم نیز برای خرید خودروی بی کیفیت صف نمیکشن
  • ایرانی IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    می‌گفت موی ریشم درد می‌کنه گفتن چی میخوری گفت نون و یخ ؛ گفتن تو نه دردت به آدمی میخوره نه خوراکت . حالا شده جریان ما آخه کدوم چیزمون درسته که این یکی درست باشه .وقتی مهندسی مثل میرسلیم در تشخیص مصلحت نشسته و میگه 206با لندکروز فرقی ندارد چه انتظاری میشه داشت ؟!!به نظرتون بهتر نیست با همین تیپش بفرستنش افغانستان شاید اونجا دوزاریش رو انداختن که هر گردی گردو نیست
  • موسوی IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    درسته ما در دام انحصار اسیر شدیم چرا مسئولین به فکر مردم مظلوم ایران نیستند داشتن یک خودرو حتی بی کیفیت ایرانی هم آرزو شده
  • محمد حسن IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    تا وقتی دولت و دولتمردان و کسانی که در بدنه سیاست هستند بعنوان سهامداران شرکت های ایران خودرو و سایپا هستند هیچ امیدی به گشایش نیست لطفا چطور تصویب کردید هرکس فرزندش تابعیت خارجی دارد نمی تواند منصب دولتی حساس داشته باشد در خصوص سهامداری شرکت های دولتی نیز همین رو تصویب کنید تا سیاسیون نتوانند با رانت سهامدار شرکت دولتی باشند و مردم را بدوشند .
  • ali IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    پشت این تفاوت بی وجدانی پدرسوختگی و هیچی نداریه و بی فکری ماخریدارها
  • 75 IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    بر رانت انحصار مافیا و ارابه سازی ل ع ن ت
  • erfan IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    جوابش سه کلمس : مافیای تولید لگن
  • صفی الله، هرات، افغانستان IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    دادش،افغانستان، بنزين، لیتر،۵۵هزار،تمان،هست،ادا،داری،افغانستان، ماشین،گیرون،کنه،نه،ابدن
  • H IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    وقتی دست دولت با دست مافیای خودرو تو یه کاسه هست، تازگی ها آقایان گفتند متأسفانه سال آینده تعرفه واردات خودرو ۱۰۰درصد خواهد شد
  • محمدصالح احدی IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    تنها مسئولان ایران هستند که می خواهند مردم اب راحتی از گلوشون پائین نره وگر نه تمام دنیا دنبال رفاه واسایش مردمشان هستند
  • محمد رضا IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    خدا لعنت کند مافیا در ایران را چپاول گران حریص بی وجدان ننگ بر سما مسولبن دزد

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی