محمد قلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» درباره رابطه دیپلماسی و توسعه اقتصادی اظهار داشت: جذب سرمایه خارجی یکی از الزامهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی است. تا زمانی که نتوانیم با تزریق سرمایه امکان چرخیدن چرخهای تولید فراهم کنیم، نمی توانیم امیدی به اصلاح داشته باشیم. طبعا وقتی با رکود تولید مواجه باشیم، آمار بیکاری افزایشی میشود و در نتیجه هزینه های سطوح مختلف جامعه افزایش می یابد.
او افزود: مردم و افکارعمومی نگران تبعات دلار بالای ۸۰ هزار تومانی هستند. این نگرانی در شرایطی است که احتمال توافق و در نتیجه حل مسئله هستهای بسیار ضعیف است. بنابراین باید با اتکا به ظرفیتهای داخلی و البته مراوده اقتصادی با شرکایی که در شرایط تحریم امکان شراکت با ما دارند، حوزه اقتصادی را مدیریت کنیم. بنابراین توافق دولت ایران با روسیه امری طبیعی و البته لازم است که در راستای «تحقق رابطه سیاسی_ اقتصادی» صورت می گیرد. با این حال هنوز هم باید چشم به مذاکره با اروپاییها داشته باشیم، بلکه گره هستهای باز شود و بازاراهای جهانی به روی ایران بازگشایی شود. پس باید امیدوار باشیم، دیپلماسی دولت چهاردهم در هدف کاهش اختلافات بین المللی موفق باشد تا از دلار سه رقمی جلوگیری شود.
یوسفی گفت: نکتهای که غیرقابل هضم است، این است که در چنین برهه توام با مشکلات ریز و درشت، گروهی از جمله عدهای هم از جایگاه نمایندگی مجلس، همه هم و غم شان را گذاشتهاند تا هدفهای جناحی_سیاسی شان را پیگیری کنند؛ این گروه در وضعیتی که بیشتر از همیشه به همراهی همه دستگاهها احتیاج داریم، هیچ اِبایی از تخریب و تخطئه دولت ندارد و تمام فکر و ذکرشان این است که چرا فلان مسئول به طور غیرقانونی مسئولیت گرفته است! انگار نه انگار در سیستم حکمرانی کشور، قوه قضاییه مامور به رسیدگی این امور است و همچنین نهادهای نظارت دیگری هم که فعالیت میکنند، میتوانند در صورت لزوم به این بحثها ورود کنند. من نمیدانم، جامعه تا کجا و چقدر باید از افراطی گری افراطیون هزینه متحمل شود.