دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸
نظرات: ۰
۰
-
این جنگنده آمریکا را به وحشت انداخت! +عکس

چین با معرفی نسل جدیدی از جنگنده‌های رادار گریز با خدمه، به‌دنبال تغییر معادلات هوایی در آسیا و به چالش کشیدن برتری هوایی آمریکا است.

خبرآنلاین نوشت: چین از نسل جدیدی از هواپیماهای جنگی رادار گریز با خدمه‌اش رونمایی کرده که این جنگنده‌ها دینامیک نبرد هوایی را بازتعریف کرده و به‌طور بالقوه سلطه هوایی آمریکا در آسیا را به چالش خواهد کشید.

در این هواپیمای جدید که J-۳۶ نام‌گذاری شده، خبری از دم سنتی نیست و طراحی آن با به‌ کارگیری بال دلتا انجام‌شده است. باوجودی که هنوز هویت و مشخصات دقیق این هواپیما به‌صورت رسمی اعلام‌نشده، اما احتمالاً توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو (CAC) تولیدشده و به نظر می‌رسد که این بالاترین عدد تأییدشده تابه امروز در سری جت‌های جنگنده جیانجیجی باشد (سری قبلی J-۳۵ نام داشت).

جنگنده

طراحی خاص برای محقق کردن رؤیاها

طراحی این هواپیما با آرزوهای چین در راستای بهره‌گیری از نیروی هوایی پیشرفته مطابقت دارد و در آن بر قابلیت‌های رادار گریزی تأکید شده است؛ بهره‌گیری از پیکربندی بدون دم، برای کاهش اثرات رادار و بهبود کارایی آئرودینامیکی از دیگر ویژگی‌های این جنگنده است که البته ممکن است بر مانورپذیری آن تأثیر بگذارد.

سه موتور این هواپیما از تمرکز بر پرواز با سرعت زیاد و عملیات در ارتفاعات بالا خبر می‌دهد. البته وزارت دفاع چین هنوز در مورد این هواپیمای جدید اظهارنظری نکرده. طبق گزارش The War Zone، چین کمی پس از رونمایی از نسل بعدی جت تاکتیکی‌اش، از طرح دوم و کوچک‌تری که احتمالاً به شرکت هواپیماسازی Shenyang (SAC) تعلق دارد، رونمایی کرده است.

این هواپیما که J-۵۰ نام‌گذاری شده، از فناوری‌های متعدد رادار گریز ازجمله طراحی‌های بدون دم که باعث کاهش امکان مشاهده شدن و کاهش علائم راداری است بهره می‌برد. J-۵۰، برخلاف J-۳۶ سه موتوره، دارای پیکربندی دو موتوره است.

در شرایطی که جت‌های جدید چین به‌عنوان "جنگنده‌های نسل ششم" معرفی می‌شوند، این اصطلاح می‌تواند به‌راحتی توانایی نظامی را برای اهداف تبلیغاتی به رخ بکشد.

در اکتبر ۲۰۰۹ جان تیرپاک در مقاله‌ای به این نکته اشاره‌کرده بود که جنگنده‌های نسل ششم، هواپیماهای جنگی پیشرفته‌ای هستند که در ساختشان بر رادار گریزی، سازگاری و یکپارچگی فناوری تأکید می‌شود؛ چنین هواپیماهایی دارای ویژگی‌هایی مثل شکل‌گیری بدنه هواپیما، سلاح‌های انرژی هدایت‌شده و پوسته‌های هوشمند با حسگرهایی برای آگاهی از موقعیت هستند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی