دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۸
نظرات: ۰
۰
-
بدهی دولت در حوزه دارو فوق نجومی شد

رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت هم  با اشاره به اینکه ۵۶ همت مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هنوز پرداخت نشده است، گفت: اکنون میزان بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶همت و در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۰ همت است  .

اطلاعات نوشت: مهدی پیرصالحی دیروز در نشست خبری  دلیل اصلی کمبود دارو را مشکل نقدینگی خواند و گفت: شرکت‌های تامین کننده دارو به شکل حاد با مشکل تامین نقدینگی مواجه هستند؛ به طوری که در ۹ماه نخست امسال از ۲میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار ارز تخصیصی توسط بانک مرکزی ۲میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار را جذب کردند و به دلیل مشکلات نقدینگی موفق به جذب ۶۰۰ میلیون دلار دیگر نشدند. وی با بیان اینکه اصلاح قیمتگذاری از داروهای تزریقی و بیمارستانی شروع شد، زیرا   در این حوزه پوشش ما در مورد بیماران کاملتر است ادامه داد: در بدو ورودمان به سازمان میزان کمبود داروهای بیمارستانی ۵۷قلم بود که با اقدامات صورت گرفته امروز کمبود دارو به کمتر از ۱۰قلم رسیده است.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سئوال خبرنگار اطلاعات در زمینه چگونگی پایش سموم محصولات کشاورزی و عودت داده شدن برخی محصولات صادراتی به دلیل ماندن باقیمانده سموم در آنها توضیح داد: نظارت بر محصولات کشاورزی در حوزه وظایف وزارت جهاد کشاورزی است و در حوزه صادرات با توجه به اینکه شرکت واردکننده گواهی بهداشت مطالبه می‌کند، محصولات توسط آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو آزمایش می‌شوند و اگر باقی مانده سموم و آلاینده ها در حد مجاز باشد، گواهی بهداشت برای صادرات داده می شود. محصولات صادراتی هم که عودت داده شدند، یا گواهی صادرات نداشتند یا برخی از آنها در فرایند انتقال دچار آلودگی شدند که دستورالعملی جدید برای حمل و نقل هم تدوین شده است که این محصولات هنگام انتقال، آلوده به آفلاتوکسین یا قارچ نشوند.

پیرصالحی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار اطلاعات درباره وضع قاچاق محصولات آرایشی بهداشتی هم توضیح داد: ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی از سال  ۹۷از سوی وزارت صمت اعمال شد که از جهاتی به نفع پیشرفت تولید داخل در این حوزه بود و برخی شرکت ها شروع به تولید محصول کردند؛ اما در زمینه مواد آرایشی رنگی متاسفانه حجم زیادی از محصولات قاچاق و تقلبی است.

وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه هدف سازمان جلوگیری از کمبود دارو در آینده و مدیریت کمبودهای فعلی است، ادامه داد: سال گذشته داروی وارفارین با کمبود مواجه شد که از آن زمان تا امروز ۶برابر نیاز کشور دارو  وارفارین وارد شد اما هنوز به ثبات نرسیده است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره وضع ارز تجهیزات پزشکی هم گفت: با توجه به ثابت ماندن ارز ترجیحی حوزه تجهیزات، این حوزه با اختلال مواجه نشد، اما با کاهش ارز تخصیصی از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار و حذف ارز ترجیحی (حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و تخصیص ارز ۲۸۵۰۰تومانی) کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست خون، شاهد افزایش قیمت این اقلام بودیم که معتقدیم باید در این حوزه با افزایش بودجه بیمه‌ها و تمهیدات لازم توسط سازمان برنامه و بودجه در افزودن بودجه‌های لازم یا اصلاح تعرفه آزمایشگاه‌ها، از بیماران حمایت شود. وی با بیان اینکه معتقدیم ادامه روند تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی اقتصاد شرکت‌ها را کوچک می‌کند، ادامه داد: بنابراین با تغییر نوع ارز حوزه تجهیزات پزشکی، نگران قیمت و تامین نقدینگی در این حوزه هم هستیم که باید مورد توجه مجلس، سازمان برنامه و بودجه و سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.

آخرین وضع تولید و تامین شیرخشک

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره وضع تامین شیرخشک در کشور   گفت: پنج شرکت تولیدکننده در این حوزه داریم که ظرفیت تولیدشان ١٢٠ میلیون قوطی در سال است؛  درحالی   که میزان مصرف سالانه کشور حدود ٧۵میلیون قوطی است. عمده کمبودهایی که گزارش می‌شود مربوط به یک نام تجاری است که تولیدکننده آن ظرفیت محدود تولید دارد. تاکید می‌کنم که شیرخشک ها از نظر فرمولاسیون یکسان هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند.

پیر صالحی در ادامه این موضوع گفت: از کارخانه ای که شیرخشک‌های تولیدی آن در داروخانه‌ها به میزان مصرف نیست، درخواست کردیم که تولید را افزایش دهد و با این حال اگر تولید کفاف لازم را ندهد، باید الگوی مصرف را تغییر دهیم.

نحوه برخورد با عرضه داروهای سقط جنین

وی درباره فروش داروهای سقط جنین، به نظارت‌های این سازمان بر مراجع رسمی عرضه داروها اشاره کرد و گفت: داروخانه‌ها دو ماه یک بار به صورت حضوری و از سوی معاونت های غذا و دارو نظارت می‌شوند. همچنین نسخ الکترونیک پایش می شو د. رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه این موضوع گفت: فروش اینترنتی دارو توسط معاونت های غذا و دارو رصد می‌شود که به محض مشاهده، موارد را به پلیس فتا گزارش می دهند و برخوردهای قضائی و امنیتی صورت می‌گیرد. در مجموع سازمان غذا و دارو در حوزه رصد فروش این داروخانه‌ها همکاری می‌کند.

پیرصالحی در ادامه درباره تامین داروی بیمارانSMAگفت: داروی این بیماران در دنیا بسیار گرانقیمت  است و درمورد اثربخشی آن اختلاف نظرهایی وجود دارد.

وی تصریح کرد: ۱١٠٠ بیمار شناسایی شده مبتلا بهSMAداریم که پیش بینی می‌کنیم تا ۵ هزار نفر باشند و می دانیم خانواده بیماران در مضیقه هستند و باید دانست که داروهای این بیماران بسیار گرانقیمت است. همچنین موضوع نیاز بیمار و اثربخشی به معاونت درمان سپرده شد و دریافتیم دارو ١٠ تا ١۵درصد در بهبود عملکرد اثربخش است.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دو داروی این بیماران در شکل تزریقی و خوراکی که به صورت محدود وارد می‌شود، بسیار پرهزینه است، افزود: هر عدد داروی خوراکی این بیماران که به صورت شربت در دسترس است، ٣٨٠ میلیون تومان قیمت دارد و هر بیمار باید در ماه ۵/۲   شیشه  ازآن مصرف کند.

پیرصالحی اظهار داشت: دو شرکت موفق شدند برای تولید شکل خوراکی این دارو پروانه بگیرند که یک مورد از آنها وارد بازار شده است. قیمت هر عدد شربت ایرانی ٢۴میلیون تومان است. به هرحال این هزینه برای بیماران قابل پرداخت نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا موسسات خیریه بیماران را حمایت می‌کنند. بنابراین درخواست پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه رفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت داخلی دیگر هم به حوزه تولید داروی تزریقی بیماران SMAورود کرده‌است که در مراحل اخذ پروانه قرار دارد.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی