رویداد ۲۴ نوشت: انتشار ویدیویی که از رقص در فضای مجازی غوغا به پا و انتقادات گستردهای را روانه نرگس محمدی کرده است. از رسانههای اصولگرا گرفته تا سلطنتطلبان در توییتر به وی میتازند. محور اصلی انتقادات، اما وضعیت زندانها است. اصولگرایان این ویدیو را مصداق دروغ بودن آنچه درباره اوضاع زندان و برخورد با زندانیان گفته میشود، میدانند. برخی هم معتقدند که این تصاویر به سفیدشویی از وضعیت زندانها کمک کرده است.
واکنش تند «کیهان»
انتشار این فیلم سوژه «کیهان» شده تا بگوید هر آنچه درباره وضعیت زندانیان گفته میشود دروغ است. این روزنامه با حمله به نرگس محمدی نوشته: «همواره تصویری از بند زنان زندان اوین در رسانههای خارجی منعکس میشده که با واقعیت موجود در این بند ۱۸۰ درجه تفاوت داشته است. آنچه رسانههای دشمن از وضعیت «ن. م» در ماههای اخیر در اوین گزارش میدادند زنی گرفتار در بند، فاقد هیچگونه وسایل رفاهی، دچار انواع بیماریهای سخت، گرسنه و تشنه و همواره زیر شکنجه بوده است، ولی تصاویر بیرون آمده از او در حال رقص نه با لباس زندان، بلکه با لباس شاد همراه با زیورآلات مجالس عروسی و پارتیهای شبانه، چهره متفاوتی از او را به نمایش گذاشت. انتشار این ویدئو از «ن. م» نشان داد که نهتنها وی با واکر و بیماری در زندان تردد نمیکند بلکه آنقدر آمادگی جسمانی دارد که میتواند میاندار رقص جمعی در زندان باشد.»
«کیهان» در ادامه و درحالی که هفته پیش فائزه هاشمی را وطن فروش خوانده و به او حمله کرده بود، به نامه وی درباره وضعیت بند زنان استناد کرده و نوشته: «داستان بند زنان اوین آنقدر شور شده بود که داد فائزه هاشمی را هم در آورد و او پس از انتخابات ریاست جمهوری برخی از زندانیان این بند را افرادی باندباز، دروغگو و دیکتاتور خطاب کرد. او در گزارشی از زندان اوین، «ن. م» را متهم به فاشیسم کرده که صدای مخالفان را حذف میکند. فائزه هاشمی مدعی شده بود که باند «ن. م» در زندان به دنبال قتل او بودهاند، زیرا برخی زندانیان میخواستند رأی بدهند و باند همین خانم رقاص اجازه رأی دادن را با بادیگاردهایی که جلوی بند گذاشته بود، به کسی نمیدادند.»
«کیهان» تاکید کرده که «فیلم رقص «ن. م» در بند زنان زندان اوین آنهم برای کسی که محکوم امنیتی است و علیالقاعده باید نسبت به محکومین دیگر این زندان، محدودیتهای بیشتری داشته باشد گویای همه واقعیتهای موجود در اوین و دروغینهایی است که تاکنون توسط رسانههای دشمن پمپاژ میشود و این خانم از سادگی برخی محکومین این بند برای کسب امتیازهای مادی و البته ایجاد بدبینی به نظام سوءاستفاده میکند.»
کنایه سنگین «مشرق»
مشرق نیوز نیز در واکنش به این قضیه، با کنایه نرگس محمدی را بازیگر خوانده و نوشته: انتشار یک فیلم قابلتوجه از بند زنان زندان اوین توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این فیلم البته یک بازیگر مشهور نیز در خود دارد؛ نرگس محمدی محکوم امنیتی که در این ویدئو در حال رقص و پایکوبی بوده و برخی دیگر از محکومان نیز او را همراهی میکنند.
این رسانه اصولگرا در ادامه، اوین را با هتل چند ستاره قیاس میکند: این تصاویر دو نکته مهم در خود داشت که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. نکته اول وضعیت بسیار مناسب بند زنان زندان است که با یک هتل چند ستاره در شمال تهران قابلمقایسه است. وجود انواعی از امکانات بهروز، فضای استاندارد و همچنین استفاده از تلفن همراه با واکنش بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی روبهرو شده تا جایی که برخی نوشتهاند که زندان اوین بیشتر از یک اندرزگاه شبیه یک پانسیون درجهیک است.
«مشرق» همچنین به موضوع وضعیت جسمانی نرگس محمدی پرداخته و نوشته: «رسانههای ضدانقلاب و نیز برخی مجامع حقوق بشری در ماههای اخیر با انتشار برخی گزارشهای خلاف واقع مدعی شکنجه و بیماری سخت خانم نرگس محمدی در زندان اوین شده بودند. این محکوم امنیتی به دلیل گرفتن جایزه صلح نوبل مورد توجه برخی محافل خارجی قرار دارد؛ اما انتشار این ویدئو نشان داد که نهتنها نرگس محمدی با واکر در زندان تردد ندارد بلکه آنقدر آمادگی جسمانی دارد که میتواند میان دار رقص جمعی در زندان باشد.»
اوین پارتی!
روزنامه جوان نیز در سرمقاله امروز خود این ماجرا را «رسوایی» تلقی کرد و نام آن را «اوین پارتی» گذاشته است.
این روزنامه اصولگرا با تکرار آنچه دیگر رسانههای این جریان درباره وضعیت زندان و وضعیت جسمی نرگس محمدی گفتتند، به نقل از یک محکوم امنیتی سابق که نامش را نیاورده، نوشته: «خانم نرگس محمدی بهتر بود بهجای صلح نوبل جایزه اسکار میگرفت، چون نشان داد بازیگر خوبی است! او از یکسو واکر به دست گرفته و ادعای فلج عضلانی و بیماریهای سخت را دارد، اما از سوی دیگر فیلم او در حال رقص در زندان پخش میشود. او در زندان به دروغگویی، باندبازی و حذف همهکسانی که منتقد او هستند معروف است، محمدی در زندان اجازه نمیدهد که محکومان شرایط را به بیرون منتقل کنند و میخواهد تصویری شبیه زندان صیدنایا از اوین بسازد.»
«جوان» نیز مثل «کیهان» به نامه فائزه هاشمی درباره وضعیت زندان و باندبازیهای سیاسی در آن استناد کرده است.
هیاهوی سلطنت طلبان
گفتنی است که تنها رسانههای اصولگرا از این ویدیو استقبال نکردهاند. گروهی از اپوزیسیون خارج نشین و مشخصا سلطنت طلبان نیز به همین بهانه به نرگس محمدی حمله کردهاند. واکنشها به این تصاویر بسیار بوده و انتصاف نیوز درباره آن نوشته: «منتقدان این ویدئو، محمدی را به «سفیدشویی زندانها»، «پروژه بودن» و «دروغگویی از وضعیت سلامتش» متهم کردند و در مقابل برخی دیگر گفتند «این رقص هم یک مقاومته» و افرادی هم پرسیدند که اصلاً «چرا باید چنین فیلمی علیه زندانیها باشد؟».
برخی کاربران که بیشتر سلطنتطلب نیز هستند، در ایکس ویدئوی رقص محمدی را کنار تصویر اعدام مجیدرضا رهنورد و یا دیگر اعدامشدگان و حبسشدگان گذاشتهاند و نوشتهاند: «سهم نرگس محمدی از مبارزه با جمهوری اسلامی: اقامت خانوادگی فرانسه، یک میلیون دلار جایزه، جایزه نوبل، حمایت آنجلینا جولی و پادشاه نروژ. سهم مجیدرضا رهنورد: ۳۰ دقیقه حلق آویز با دست شکسته.»
کاربر دیگری نیز نوشته «این فیلمی که از رقص و آوازخوانی نرگس محمدی و بقیه اصلاحطلبها تو زندان جدیداً بیرون اومده، سفیدشویی محض زندانهای ج. اس. یه کثافت خالص به نفع رژیم. همون پروپاگاندایی که گلشیفته گفته بود. فیلمبردار هم صداش شبیه سپیده قلیانه.ای بابا بازم حق با پادشاهیخواهها بود؟»