محمد جواد لاریجانی، در دومین همایش بین المللی قرآن و علوم در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: استفاده علمی از قرآن تابع اصل مهم هدایت الهی و قرآن نیز یکی از ابزارهای هدایت الهی است.
وی افزود: هدایت الهی یکی از خواسته های انسان برای هر فعلی است. در مورد هدایت الهی فقهای ما مطالعات زیادی داشته اند. در مرحله اول هدایت الهی باید عقل عرفی ما مشمول قدرت و عظمت باشد و توانمندی های ما مشمول لطف الهی قرار گیرد.
وی ادامه داد: انسان اول دنبال یادگرفتن و بعد هم دنبال نشانه جویی است. بعد از این که به علم مسلح شد دنبال علامت ها و نشانه هایی می گردد. این که دنبال نشانه بیفتیم بحثی جدی است. در مورد نشانه ها یک فیلسوف فرانسوی در کتاب «اسرار وجود» می گوید که گویی در کنار جنگلی هستیم و وسط جنگل، خبرهای خوبی است اما هیچ راه مشخصی نیست. برخی ها این راه را رفته اند و نشانه هایی گذاشته اند و شما هم به خاطر خطرات راه باید دنبال همین نشانه ها بروید.
محمد جواد لاریجانی به روایت از یکی از دیدارهایش با رهبر انقلاب پرداخت و گفت: قبل از دوره کرونا خدمت آیت الله خامنه ای رسیدیم و ما از نماز مغرب تا پاسی از شب را خدمت ایشان بودیم. آقای دکتر نامجو هم آن جا بود و سوالات مختلفی از رهبر انقلاب پرسید. رهبر انقلاب فرمودند من به عنوان یک فقیه درباره جهاد علمی می خواهم فتوایی به شما بدهم. ایشان فرمودند از لحاظ فقه، جهاد باید میدان دعوا و معارضه باشد. اگر نباشد این تلاش مقبولی است اما جهاد نیست. ایشان فرمودند جنگی فراگیر در میدان علم وجود دارد، اگر شما نیت تان را درست کنید که برای مجاهده باشد کارتان دقیقا جهاد فی سبیل الله است. ایشان با لبخند ملیحی فرمودند که این موضوع گاهی شهادت هم دارد. این مسئله بسیار مهم است.وی خاطرنشان کرد: با این تاکید، جهادی که برای جذب و بهره گیری از هدایت الهی باشد بسیار موثر است. خداوند هم خودش فرموده است که «لنهدینم سبلنا» بنابراین خداوند کسانی را که جهاد می کنند، هدایت می کند.