به گزارش «اطلاعات آنلاین»، فرماندهی ارتش سوریه صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه جاری ، پس از تصرف دمشق توسط گروههای مسلح و اعلام خبر خروج بشار اسد از سوریه با انتشار بیانیهای خبر سقوط دولت بشار اسد را اعلام کرد.
این نخستین باری نیست که بر ضد یک رئیس جمهوری در سوریه کودتا می شود و سبب می شود تا او و دولتش سقوط کند.
روزنامه اطلاعات در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۴۰ در این باره نوشت: سوریه معروف به سرزمین کودتا ها است زیرا که از سال ۱۳۲۷ تا کنون یعنی در طول ۱۳ سال گذشته بیش از پنج بار در این کشور کودتای نظامی روی داده است.
روز چهارشنبه دهم فروردین ماه ۱۳۲۸ سرهنگ حسنی الزعیم فرمانده نیروهای مسلح سوریه دست به یک کودتای نظامی زد و یک دولت نظامی موقت در آن کشور تشکیل داد. کودتای حسنی الزعیم بدون خونریزی انجام گرفت و شکری قوتلی که در آن هنگام سمت ریاست جمهوری داشت به مصر پناهنده شد.
زعیم تا روز شنبه ۲۲ مرداد با درجه مارشالی در سمت ریاست جمهوری بر سوریه فرمانروائی می کرد تا آنکه در شب یکشنبه ۲۳ مرداد سرهنگ سامی حناوی به اتفاق عده ای سرباز و دو تانک به خانه وی رفته و او را با لباس خواب بیرون کشیده و به قله مزه در نزدیکی دمشق بردند.
او در یک دادگاه نظامی که به ریاست سرهنگ حناوی تشکیل شد، محاکمه و به اتفاق محسن البراری نخست وزیر به جرم خیانت به کشور و سو استفاده از اموال عمومی اعدام شدند.
بعد از کودتای سرهنگ حناوی، ادیب شیشکلی دست به کودتا زد و حناوی را بر کنار کرد. پس از آن هم چند بار در سوریه کودتای نظامی روی داد.
بعد از کودتای سرهنگ حناوی، سرهنگ ادیب دست به کودتا زد و حناوی را برکنار کرد.
سپس نهم مهرماه ۱۳۴۰ ایران سوریه مستقل را به رسمیت شناخت.