چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۶
نظرات: ۱
۰
-
شوری آب دریاچه ارومیه به اراضی رسید

داستان دنباله دار خشکی دریاچه ارومیه و اقدامات مقطعی و بی ثمر برای نجات این زیستگاه منحصر به فرد ایران و جهان این روزها ابعاد جدیدی به خود گرفته به نحوی که شوری خاک اراضی اطراف دریاچه به چالش جدید این خطه از کشورمان بدل شده است.

اطلاعات نوشت: طی چند سال گذشته اجرای طرح‌های گوناگون نظیر احداث سند کانی سیب و انتقال آب سد به دریاچه، گمانه زنی ها برای احیای دریاچه را زنده کرد اما به سبب آزاد سازی مقطعی آب، توفیقی حاصل نشد که به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی شور شدن خاک اراضی اطراف دریاچه ارومیه و خشک شدن این تالاب بین‌المللی به چالش های مهم استان بدل شده است.

به گزارش خبرنگار ما در ارومیه، خسرو شهبازی در ارومیه، اظهار داشت: با توجه به پیامدهای مخاطره آمیز خشک شدن دریاچه ارومیه از جمله بادهای نمکی، شور شدن خاک اراضی حاشیه دریاچه ارومیه و عواقب زیست محیطی و بهداشتی آن، باید با همه توان برای حفظ دریاچه ارومیه اقدام کنیم.وی با اشاره به ضرورت تغییر الگوی کشت در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بر لزوم مدیریت بهینه منابع آبی، افزایش بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی و کشت محصولات کم آب بر در اراضی این حوضه تاکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و ‌خشکسالی‌های اخیر هم اشاره کرد و  گفت: این رویدادها سبب شده است چرخه حیات دچار مشکل شود، متاسفانه روند فرسایش خاک در کشورمان و آذربایجان غربی افزایشی است که با همکاری کشاورزان و بدنه علمی و دانشگاهی راهکارهای صیانت از خاک باید اجرا شود.

شهبازی متوسط فرسایش خاک را ۱۶.۵تن اعلام کرد و افزود: برای تشکیل یک سانتی متر خاک به ۱۰۰تا ۳۰۰سال زمان نیاز است و در صورت بی توجهی به موضع حفاظت از خاک در سال های آتی به ویژه در بخش کشاورزی با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد.

وی بر مدیریت استفاده از کودهای شیمیایی و توجه به منابع خاک استان آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: در این زمینه نیازمند همکاری‌های ویژه کشاورزان و بهره برداران استان در حوزه کشاورزی هستیم.
معیشت حاشیه نشینان دریاچه در گرو احیای آن

همچنین بهرام سرمست استاندار آذربایجان‌شرقی در جلسه کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه با بیان این که جمعیت روستایی و شهری ضلع شرقی دریاچه ارومیه مهاجرت کرده‌اند، بر لزوم اختصاص ردیف بودجه مشخص برای احیای آن از سوی سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد.

وی افزود: بر اساس آمار، در سال های گذشته در ضلع غربی دریاچه ارومیه حدود ۴۱۰۰ هکتار بر وسعت اراضی باغی افزوده شده و این در حالی است که در این مدت در ضلع شرقی دریاچه علاوه بر کاهش شدید وسعت اراضی زراعی و باغی، جمعیت روستایی و شهری ساکن حریم دریاچه هم روند کاهشی داشته است و آنان برای تامین معیشت به سایر شهرستان های آذربایجان شرقی مهاجرت کرده‌اند.

سرمست با بیان این که معیشت در اجتماعات اطراف دریاچه ارومیه با زندگی و سکونت در روستا گره خورده است که نیازمند تدوین برنامه بنیادی و کاربردی برای حل این معضل هستیم، ادامه داد: بر این اساس، برای تامین معیشت زندگی روستائیان، سرمایه گذاری در بخش پنل‌های خورشید برای تولید انرژی مناسب به دلیل پاک بودن و تطابق آن با موضوعات زیست محیطی ضروری است.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • الله وردی IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
    سلام .راه حل نجات دریاچه ارومیه فقط انتقال اب از خلیج فارس یا توافق با دولت ترکیه برای انتقال اب ازدریاچه وان است چون میزان بارش دراین منطقه کم است نمیشه با این بارش‌ها دریاچه را احیا کرد همانطور که برای فلات مرکزی ایران تمامی امکانات کشور بسیج شد تاابراازخلیج فارس به آنجا منتقل کنند برای دریاچه ارومیه هم همان کنند وگرنه همه‌ی374 کاسه کوزه ها را برسرکشاورز بیچاره بشکنند نمیشه

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی