یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۶
نظرات: ۰
۰
-
مذاکره زیر آتش  برای صلح!

روش مذاکراتی آمریکا چنین است که طبق شرایطی که خود پدید می آورد، طرحی را به عنوان راه حل ارائه می دهد و طرف را دربرابر دو گزینه تلخ قرار می دهد بطوریکه هر گزینه را بپذیرد به زیانش تمام می شود.

محمد علی مهتدی : سر انجام، هفته گذشته، روند مذاکرات برای آتش بس در جبهه لبنان آغاز شد. سفارت آمریکا در بیروت پیش نویس طرحی را در اختیار آقای نبیه برّی، رئیس پارلمان لبنان و مذاکره کننده از سوی جبهه مقاومت، قرار داد. آقای برّی ملاحظات حزب الله پیرامون این طرح را دریافت کرد و با آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکا به لبنان مذاکرات مفصلی را انجام داد. پس از این دیدار، آقای بری با ابراز خوشبینی  نسبت به پیشرفت مذاکرات، اظهار داشت که به تفاهمات مهمی با هوکشتاین دست یافته " اما مهم عملی شدن این تفاهمات است". 

هوکشتاین برای دریافت نظر رژیم صهیونیستی به سرزمین های اشغالی رفت. اما ظاهرا به نتیجه ای نرسید و به جای بازگشت به بیروت، به واشنگتن رفت.اساس مذاکرات ، اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و عقب نشینی مقاومت به شمال رودخانه لیتانی یعنی در فاصله حدود ۳۰ کیلومتر از مرز است تا رژیم بتواند صهیونیست های آواره را به خانه هایشان در شهرک های منطقه جلیل بازگزداند. در حالیکه آقای بری تاکید می کند که افزودن هیچ بندی به مواد قطعنامه را نمی پذیرد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم، شرایط جدیدی نیز دارد از جمله اینکه مدت این تفاهم فقط ۶۰ روز باشد و نیروهائی از چند کشور مورد اعتماد اسرائیل بر اجرا نظارت کنند و در هر حال، اسرائیل باید آزادی عملیات نظامی در آسمان لبنان را داشته باشد تا از عدم بازگشت حزب الله به مواضع پیشین مطمئن شود چیزی که با اصل حاکمیت لبنان مغایرت دارد

و نه آقای بری و نه آقای میقاتی، نخست وزیر لبنان، آن را نمی پذیرند. 

در این مورد چند نکته قابل توجه می نماید:

۱-روش مذاکراتی آمریکا چنین است که طبق شرایطی که خود پدید می آورد، طرحی را به عنوان راه حل ارائه می دهد و طرف را دربرابر دو گزینه تلخ قرار می دهد بطوریکه هر گزینه را بپذیرد به زیانش تمام می شود.اگر بپذیرد در واقع شکست را پذیرفته و اگر نه بگوید متهم می شود که مخالف صلح است و فشار نظامی بر او، شدید تر از قبل، ادامه می یابد. راهش این است که بگوید:" آری اما..." و این همان کاری است که آقای نبیه برّی کرده است. لذا ابراز خوشبینی آقای بری، ظاهرا  نه بر اساس واقعیات، بلکه یک موضع سیاسی است تا توپ را در زمین طرف مقابل بیاندازد .

۲-دولت آمریکا با جانبداری همه جانبه از جنایات رژیم صهیونیستی و دادن کمک های مالی و نظامی بی دریغ به آن، یک طرف جنگ است و نمی تواند میانجی باشد. به گفته یکی از تحلیلگران لبنانی:" ما با هواپیماها و بمب های آمریکائی کشته می شویم و خانه های ما ویران می شود و حالا آمریکا آمده میانجی شود تا ما را از این بمباران ها نجات دهد. این خیلی مسخره است!"

۳-از دو طرف، آنکه  درد را زودتر احساس کند دنبال آتش بس می آید. پیش قدم شدن آمریکا نشان می دهد که ، با توجه به نتایج میدان، رژیم صهیونیستی درد را احساس کرده با این حال، نمی خواهد به این امر اعتراف کند بلکه می کوشد چیزی را که نتوانسته  در میدان به دست آورد، در مذاکرات آتش بس به دست آورد و مقاومت با هوشیاری تمام حاضر نیست این امکان را به دشمن بدهد ولو بَلغَ ما بلغ !

 نتیجه اینکه ارتش صهیونیستی همچنان به شکلی بیرحمانه و وحشیانه به بمباران ساختمانهای مسکونی در حومه بیروت و در جنوب و شرق لبنان  و قتل عام غیرنظامیان ادامه می دهد و اخیرا به ساختمان هائی در بیروت غربی که بطور تاریخی سُنی نشین محسوب می شود حمله کرده است.

همچنین در درگیری های مرزی، رژیم در روزهای اخیر به شکلی جنون آمیز، بی توجه به تلفات سنگینی که متحمل می شود، با اعزام  امواج نیروهای زرهی و پیاده نظام، می کوشد در چند نقطه بویژه در شهرخیام در شرق و روستای مارون الرأس و ناقوره دروسط و غرب رخنه کرده مواضع خود را تثبیت کند تا برگه مهمی برای چانه زدن در مذاکرات آتش بس داشته باشد.در مقابل، مقاومت، تمامی  شهرها و شهرک های منطقه جلیل، ونیزشهرهای حیفا و تل آویو را با استفاده از پهپادها و موشک های جدید و ویرانگر آماج حملات خود قرار داده و تلفات و ویرانی و آوارگی گسترده ای را بر مراکز نظامی و ساکنان تحمیل کرده است.

در درگیری های مرزی نیز، رزمندگان مقاومت با عملیاتی شگفتی آور و تحسین بر انگیز، طی درگیری های مستقیم از نقطه صفر و ایجاد کمین های محکم، تعداد زیادی از نظامیان مهاحم را کشته و ده ها تانک را منهدم کرده اند و مانع تثبیت مواضع دشمن در خاک لبنان شده اند.  تحول مهم اخیر، حکم دادگاه جنائی بین المللی مبنی بر محکومیت و بازداشت نتانیاهو و گالانت است که درست در زمانی که نتانیاهو سرگرم مذاکره با هوکشتاین بود به اطلاع وی رسید.

بر این اساس، نتانیاهو در ۱۲۰ کشورحکم جلب دارد و چند کشور اروپائی از جمله ایرلند، هلند و حتی فرانسه و انگلستان نیز آمادگی خود را برای بازذاشت نتانیاهو اعلام کرده اند و تصور نمی شود مخالفت چند سناتور جمهوریخواه در سنای آمریکا تاثیری در اجرای این حکم داشته باشد.

به نظر بسیاری از صاحبنظران و تحلیلگران، اینک نتانیاهو که به کارت سوخته ای تبدیل شده و در داخل نیز تحت پیگرد قرار دارد، ممکن است  بی باکانه به هر اقدام جنون آمیزی دست بیازد و همچون شمشون معبد را بر سر خود و دیگران خراب کند  مگر اینکه  عاقلانی در جامعه صهیونیستی دست به اقدام بزنند و با برکنار کردن او جلوی این حماقت ها را بگیرند. در هرحال، به نظر می رسد که هفته جاری و هفته بعد از آن شاهد تحولات مهمی در این زمینه خواهد بود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی