سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
نظرات: ۰
۰
-
این پدیده خطرناک را مهار کنید!

شواهد موجود و گپ و گفتی با نوجوانان، جوانان و آشنایی با دغدغه های آن ها در جامعه نشان می دهد که پدیده «تنبلیسم» به سرعت در بین بخش های از جامعه در حال نفوذ و گسترش است.

علی البرزی: تا همین چند سال پیش جملات، واژگان و مثل هایی مانند «از تو حرکت، از خدا برکت» را در جامعه و از زبان مردم بسیار می شنیدیم، البته این جمله همچنان هم کم و بیش شنیده می شود اما بی تردید آنطور که باید به معنا و مفهوم واقعی آن توجه نمی شود.

این روزها فرهنگ تلاش و کوشش برای پیشرفت و به دست آوردن رزق و روزی هم مانند بسیاری از فرهنگ های اصیل ایرانی دچار تغییراتی شده است و از ترکش های فرهنگ بیگانه و غربی در امان نمانده است.

در روزگاری نه چندان دور پدران ما اعتقاد داشتند که برای به دست آوردن رزق و روزی ، برکت کسب و کار و در نهایت رسیدن به جایگاه های مناسب باید کوشا و فعال بود، باید دست را بر زانو گذاشت و با توکل به خدا برای زندگی تلاش کرد، اما برخی از جوانان امروزی با این دیدگاه تا حد زیادی بیگانه هستند!

در روزگار گذشته، مفهوم تلاش و کوشش نقش مهم برای پیشرفت در جامعه به حساب می آمد و قدرت نقش‌آفرینی در زندگی اجتماعی داشت و عرق ریختن برای کسب روزی به عنوان یک ارزش در اقتصاد بدنه فعال جامعه شناخته شده بود و کار بدون تلاش و در اصطلاح رسیدن به نان و نوا بدون زحمت برای مردم پسندیده نبود، البته «صداقت» هم به عنوان یک پیوست مهم برای کسب و کار موفق در نظر گرفته شده بود.

اما جوان امروزی از همان زمانی که وارد دانشگاه می شود، تمام فکرش رسیدن به پول و درآمدهای آنچنانی است، برخی از جوانان با فرهنگ کار و تلاش مضاعف برای زندگی میانه ای ندارند و به قول خودشان به دنبال راه های میانبر هستند که هر چه سریعتر، بی زحمت تر و بدون حاشیه به پول ، ماشین و خانه برسند، بی شک همه شما هم در بین اعضای خانواده خود از این موارد مشاهده کرده اید.

هر چند که هنوز هم در بین جمعیت جوان کشور افراد زیادی هستند که برای ساختن زندگی خود تلاش می کنند و به باورهای قدیمی پدران خود اعتقاد دارند، اما از شواهد موجود و مهمتر از آن گپ و گفتی با نوجوانان، جوانان و آشنایی با دغدغه های آن ها در جامعه نشان می دهد که پدیده «تنبلیسم» به سرعت در بین بخش های از جامعه در حال نفوذ و گسترش است و کارشناسان و دلسوزان اجتماعی هم نگران اپیدمی شدن این پدیده در جامعه هستند.

با این اوصاف، موضوع مهم «جهش تولید» می تواند زمینه مناسبی برای ترویج هر چه بیشتر و بهتر فرهنگ کار و تلاش به ویژه در بین اقشار جوان جامعه باشد.

فراموش نکنیم، تنها حمایت از تولید داخلی برای تحقق کامل اقتصاد مقاومتی کافی نیست و ترویج فرهنگ کار و تلاش برای افزایش تولید و بهره وری آن هم در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» از جمله ضرورت های غیر قابل اجتناب در جامعه امروزی است، کار و تلاشی که بارها در روایات گوناگون اسلامی هم به آن تاکید شده است.

بی شک سازمان های آموزشی و فرهنگی نقش مهم در پیشگیری از آسیب های ناشی از کم توجهی به فرهنگ کار و تلاش در جامعه دارند و باید بیشتر و بهتر از گذشته نسبت به این موضوع مهم دغدغه و حساسیت داشته و تحقق شعار مهم سال با مشارکت مردم در برنامه ها باشد.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی