اطلاعات نوشت: مریم جلالی صبح روز گذشته در نشست خبری تشریح سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که در محل سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه صنایعدستی بودیم؛ ازجمله تشکیل نهادهای مردمپایه. ضمن این که حضور دانشبنیانها و علوم روز و نیز استفاده از پلتفرمهای مختلف در حوزه صنایعدستی از جمله مهمترین اقدامات حمایتی از آن است.
وی افزود: این نمایشگاه بهانهای برای توجه به هنرمندان صنایعدستی و نیز توسعه بازار است.
جلالی گفت: توجه به تشکلها و بخش خصوصی و ... جزو سیاستهای وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است. برهمین اساس مردمیترین نوع مشارکت را در حوزه صنایعدستی شاهد هستیم. همچنین همگرایی بین معاونت گردشگری و میراثفرهنگی با معاونت صنایعدستی و نیز همکاری بخشهای مختلف وزارتخانه از جمله صندوق احیا و توسعه و شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی نیز اتفاق افتادهاست.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی یادآور شد: وقتی نمایشگاهی را برگزار میکنیم باید بتوانیم بر قیمتها نیز نظارت کنیم تا مطابق عزتی که صنایعدستی دارد، بتوانیم نمایشگاهها را برگزار کنیم؛ زیرا برگزاری نمایشگاه با برگزاری جشنواره متفاوت است.
او به حمایت از هنرمندان در این دوره از نمایشگاه اشاره کرد و افزود: نمایشگاه بینالمللی تهران تغییر رویکرد دارد و دیگر فروش ندارد، با این حال ما رایزنی کردیم که در این دوره از نمایشگاه، فروش نیز انجام شود. دستگاههای مختلف نیز برای برگزاری این نمایشگاه و حمایت و حضور هنرمندان با ما همکاری دارند.
جلالی تأکید کرد: رسانهها کمک کردند تا صنایعدستی در ادبیات حکمرانی وارد شود و شاهد تقویت و رشد این حوزه باشیم.
معاون صنایعدستی کشور در این نشست به پرسش خبرنگار اطلاعات، درباره اعتراض تعدادی از هنرمندان به شیوه برگزاری نمایشگاه، پاسخ داد: برای رسیدگی به سؤالات و اعتراض و مطالبه هنرمندان صنایعدستی، اولا این که شماره تماس من در اختیار هنرمندان است. در کنار این، مدیران ستادی و استانی پاسخگوی هنرمندان هستند، ضمن این که سامانهای هم در این باره داریم. البته مطالبه باید برخاسته از اطلاعات باشد. ما اعتراض و مطالبه هنرمندان را با جان خریداریم و قدردان همه منتقدان هستیم. در مطالبه هنرمندان صنایعدستی نیز باید انصاف رعایت شود اما گاهی اوقات شاهد سوءاستفاده از اسامی برخی از هنرمندان و استادکاران هستیم.
وی یادآور شد: ما ۵۶۰هزار هنرمند صنایعدستی داریم که ۴۰۰نفر آنان نسبت به برگزاری نمایشگاه اعتراضهایی داشتند. من فکر میکنم دلیل اعتراض این افراد، عدم اطلاع از فرآیند برگزاری نمایشگاه است.
جلالی توضیح داد: این نمایشگاه با شعار «شهر و روستا محور وفاق برای توسعه اقتصاد هویتبنیان» از ۲۳الی ۲۶آبان و از ساعت ۹الی ۱۹برگزار خواهد شد. محل بسیار مناسبی نیز برای تولید محتوا، اطلاعرسانی و تولید اخبار در این نمایشگاه در نظرگرفته شدهاست. همچنین از همه اعضای هیأت دولت برای حضور در این دوره از نمایشگاه دعوت به عمل آمدهاست. یک نکته مهم نیز این است که در این دوره از نمایشگاه پلتفرم فروش آنلاین راهاندازی شدهاست.